תרגילי נשימה

tgyom

New member
../images/Emo121.gif תרגילי נשימה

באילו ענפים של הרפואה המשלימה (אני נוטה יותר לטיפול אקטיבי דהיינו תרגילים אותם אני מבצע) ישנם תרגילי נשימה ? (פרט ליוגה וצ'י קונג עליהם כבר שמעתי) ? האם בפלדנקרייז יש תרגילי נשימה ? כל תשובה תתקבל בברכה !

נשימה

עד כמה שידוע לי, יוגה וצ'י קונג הם התשובה. ישנם מספר תרגילים שאני מכיר, למדתי אותם במסגרת הלימודים של המאסטר רייקי, ובעיקר מסגרת הקורסים האלה אני מלמד אותם. מעבר לזה (וליוגה/ צ'י קונג) לא פגשתי תרגילי נשימה (גם לא ברייקי 1 ו-2 שעשיתי), אלא אם כן זה היה במסגרת של דמיון מודרך, או בתחילת טיפול- ואז זה פשוט לקחת מספר נשימות... מהניסיון (הדל) שלי, בפלדנקרייז משולבת נשימה, אבל לא כתרגיל, אלא כחלק מתשומת הלב. כך גם בפילאטיס. אם אתה רוצה להרחיב יותר לגבי אותם התרגילים שאתה מחפש, או לגבי המטרה שלשמה אתה מבקש אותם, יהיה יותר קל לכוון אותך לשם.

Shame in you

New member
בדמיון מודרך

לפחות הדמיון מודרך שאני עשיתי, היו הרבה תרגילי נשימות.

אילהT

New member
נשימה ושיטת פלדנקרייז

שלום למתעניין, בשיטת פלדנקרייז מרבית המורים נוהגים להפנות את תשומת לב התלמידים למצב הנשימה פעמים רבות במהלך ביצוע המהלכים בזמני ה"מנוחה" שם בעצם מתקיים תהליך הלמידה, ההפנמה וההבנה של השינויים שחלו בתנוחת הגוף בין מהלך למהלך. מעבר לזה, יש מספר לא גדול של הרצאות ושיעורים שעוסקים בנשימה כפונקציה, הנשימה והשפעתה על עבודה סינרגטית ומתואמת בין הדיאפרגמות - הסרעפת ורצפת האגן, ונשימה כדרך להיפטר מנזלת קשה. בשיטת Sounder Sleep System = שיטת שינה עריבה, [שפיתח מורה לשיטת פלדנקרייז בשם מייקל קרוגמן] עוסקים בנשימה מונחית, ספונטנית וקלה - כאחד מהכלים לארגון הגוף לשינה עריבה. חג שמח.

למעלה