שרשור סוף העונה השביעית

הגרהS

New member
באפי 7x22 ../images/Emo58.gif דיכאוןן זה הסוף

כן אני יודעת שאני קצת מאחרת.. אבל ראיתי עונה שלמה בשבוע כי הייתי סקרנית לדעת מה ייקרה!!! אני לא מאמינה בא לי לבכות למותתת אני מרגישהה כזאת ריקנות.. אחרי 7 עונות מעולות אין!! ניגמר.. אני לא יודעת מה יהיה בין קנדי לווילו, האם זאנדר יימצא אהבה חדשה? מה עם דון? ובאפי? איזה עצובבב זה משאיר חלל כזה גדול בפנים אני לא יכולהההה הקטע שהכי הכאיב לי הוא המוות של אניה, ברוב טימטומי ניתקלתי בספוילר שאמרו שאניה מתה זה עוד יותר הרס אותי.. וכשראיתי את זה בכלל הייתי
דיכאוןןןן אני עדיין לא מעקלת שזה הסוף.. פרק מעולה!! וכרגיל גאוני.. אהבתי איך שהם הרסו את סנידייל בסוף.. זה סימן באמת שזהו!! זה הסוף.. הרבה מתו, הרבה נילחמו, וספייק מת!!! אז זה לא ידעתי.. והייתי סהלם מזה !! הוא הקריב את עצמו בשביל כולם.. that's a first אבל מה שלא יהיה.. אני שמחה שהסידרה הסתיימה ככה, כי זה היה מתחיל להתיישן להיות דביק וסתם מחזורי.. אני שמחה שג'וס גמר את זה ככה!! השאיר אותנו בפה פעור בציופיות, אבל בידיעה שזהו הסוף!! אז סליחה אם פתחתי שירשור לא נחוץ פשוט הייתי חייבת לכתוב את זה ולהוציא הכול, לא מצאתי גם שירשור של העונה ה7 אז סליחה.. העונה ה7 הייתה מעולה!! ואני ראיתי אותה בשבועע אאוץ' העיניים :\ להבא אני אקח את זה izi מעניין שמכושפות ייגמר.. איך הסידרה תיגמר בקליפ האנגר כזה?

spikit

New member
ספוילר סוף עונה שביעית../images/Emo58.gif

המון זמן לא הייתי כאן ובגלל זה לא קראתי אבל חברה שלי אמרה שספייק מת בסוף העונה השביעית זה נכון????????????????????????????????????????? פליז שלא!!!!!!

sour spirit

New member
../images/Emo58.gif722

זה ספדר גמור, מבחינתי, כמובן, שפתחת שרשור חדש... כל עוד עוד מישו מין שזהו הסוף ושהחיים כפי שאנחנו הכרנו אותם הסתיימו, זה טוב...:( מצער אך נכון! ובמת, אני חושב שניסחת את זה מעולה: "אני שמחה שג'וס גמר את זה ככה!! השאיר אותנו בפה פעור בציופיות, אבל בידיעה שזהו הסוף!!"...זה ממש נכון! כאילו, עד עכשיו אני לתומי חשבתי לעצמי "כאילו מה, האיש קיבל מכה בראש או מה?!" הסוף הרי היה ממש לא סגור כמו שצפיתי, אבל כל זה התברר אחרי הקריאה של המשפט!! אז הדרן!!! ^________________________________________^

Adrienne

New member
../images/Emo58.gif722

זה היה אכזרי, צריך לנחם כשאומרים דברים כאלו. "כן" זאת מלה קרה מדי כשהיא באה לבד...

spikit

New member
זה הדבר הכי עצוב בעולם!

איך גילית את זה רק עכשיו?! זה הסוף הכי עצוב שג'וס יכל לחשוב עליו איזה רשע!

little girl

New member
../images/Emo58.gif722../images/Emo58.gif

ג'וס הזה! .( ויש לי עוד ספויילר למישהו שמת, אבל אם את לא יודעת את זה, אל תקראי!!
722 גם אניה וגם ספייק מתים .( ג'וס אנחנו שונאים אותך כל כך!!!!!!!!!!!!

little girl

New member
דיברתי בשם עצמי...

ה"אנחנו" גרם לך לחשוב על רבים? זה רק אני והפיצולים... ולפעמים גם דיד... .) גאון גאון, but sometimes i just wanna punch him!

81נמסטה

New member
סוף עונה 7- ניתוח פמיניסטי ../images/Emo58.gif

יש סיכוי שמישהו כתב את זה כבר כי קשה לפספס- פרק הסיום (ומה שקדם לו) הם אחד הדברים הכי פמיניסטיים שנראו בטלויזיה שלנו מאז...מאז ומתמיד. עצם העובדה שהעבירו כזה מסר בטלויזיה המסחרית, ושזה לא מרגיש כמו גלולה בגרון אלא כל כך נכון ומתבקש, זה משהו בלתי יאמן כמעט אבל כל כך משמח. טוב. נתחיל מהתחלה? העונה כולה עומדת בסימן מאבק במסורות ותיקות, שרירותיות ואממ, גבריות. הרע הראשי הוא "הראשון"- הרוע הראשון שקדם לכל, ונציגו עלי אדמות- מין כומר דרומי שונא נשים שמייצג את המסורת הנוצרית המיזוגנית. המיקום שבו באפי הנחיתה עליו את המכה הקטלנית (בין הרגליים, אם מישהו שכח) הוא בוודאי לא מקרי. אבל הרעים הם רק החלק השולי, במקרה הזה. גם הטובים הם לא כל כך טובים. "המועצה"- מוסד מעונב ומאובן, שעושה ככל האפשר לדכא את יצירתיותה של באפי ולכבול אותה בסדר המתאים, מפוצצת, ובמקומה אנחנו מתוודעים לגוף אלטרנטיבי, וכמובן נשי - "השומרות". כשהגברים רוצים להפוך את באפי למין כלב שמירה חסר דעת, מציעים לה כוח אבל מנסים לשמור אצלם את כל הידע, השומרת מספקת לה את הידע שהיא זקוקה לו באותו רגע יותר מכל. הכי חשוב- באפי מתעמתת עם המסורת הקדומה של הקוטלת. שאותה (כך מבינה באפי) יצרו "חבורה של גברים" שלקחו ילדה, כבלו אותה בשרשראות ועשו אותה ללא אנושית כדי שתשרת את צורכיהם. לא היה להם כוח משלהם, לא באמת, אז הם שיעבדו את כוחה. הם בנו מבנים שלמים, טקסים רבים מספור כדי שתחשוב שיש להם כוח, שהיא תלויה בהם. אבל באפי לא מעוניינת בכוח שהם מנסים לכפות עליה, למרות הסכנה הקרבה היא נלחמת בהם ומנסה למצוא את דרכה שלה. והיא מצליחה. למה יש רק קוטלת אחת כל פעם? "כי חבורה של גברים שמתו לפני מאות שנים המציאו את הכלל הזה. אני אומרת, בואו נשנה את הכלל הזה." ובאפי ווילו עושות את זה. הן משחררות את הכוח הנשי מהחוקים הגבריים השרירותיים שכבלו אותו, ומעכשיו לכל ילדה (שהיא קוטלת פוטנציאלית, אבל לא נתקטנן) יהיה כוח. להיות מה שבא לה, גם אם זה נחשב משהו גברי (רואים שחקנית בייסבול), להתקומם נגד מסורות שלא מתאימות לה (רואים ילדה קמה משולחן אוכל יפני מסורתי), ולהפסיק כל אלימות נגדה (רואים ילדה עוצרת יד שמונפת לעברה). מעכשיו נשים יהיו חזקות באמת. ומה עם באפי? עדיין יש לה את הכוח. אבל היא משוחררת. משוחררת מהעול שחשבה שהוא חוק טבע והתברר שהוא החלטה שרירותית, משוחררת משרשראות הברזל שכבלו אותה למסלול אחד צר, שקבעו את תפקידיה בחברה, הצרו את צעדיה והכתיבו את עתידה. היא חופשיה. חופשיה לבחור, ולהיות כל מה שתרצה. לסיכום שני דברים א. יש פה משל לכוח וליכולת הנשיים, שמדוכאים ע"י מסורות שרירותיות שנועדו לשמר את השליטה הפטריארכלית. הייעוד שכל כך העיק על באפי דומה נניח לתפקידים שהחברה מכתיבה לנשים, כמו להיות אישה של- ואמא, וכשאין ברירה אחרת זה די מעיק. למקרה שמישהו פספס. ב. אני צופה תגובות מבוהלות ו/או מעוצבנות של בנים. אז לא להיבהל. כן, אתם לא כולכם רעים (ככה מספרים) וזה לא קשור.

ס ט ל נ ה

New member
זה לא שלא מגיבים פשוט...../images/Emo26.gif

כתבת דברי מעניינים צריך זמן לעכל אותם...חוץ מזה ...שמת לב מה השעה??

../images/Emo58.gif 722 הכל טוב ויפה

אבל מצד שאני את מוכנה להגיד לי מה ההבדל בין הגברים שמנים(ככה קראו להם לא?) שהכניסו את השד ואת הכוח בילדה מסכנה בלי לשאול אותה, לבין ווילו מכשפה חזקה ופיניסטית שהכניסה את השד ואת הכוח לכמה מאות אולי אלפי בנות ברחבי העולם בלי לשאול אותן (טוב אולי חוץ מהפוטנציליות שהיו עם באפי...) עדיין אין להן בחירה ויש להן שד בתוכן... הן יכולות לנצל את הכוח לרעה ובטח יסבלו מחיים של בדידות ולחימה בשדים... סתם הצד השני של הסיפור...

81נמסטה

New member
אה ו.. זהו

שהן לא יסבלו מחיים של בדידות ולחימה בשדים. כי יש עוד הרבה הרבה כמוהן.

../images/Emo58.gif 722 אבל הנקודה היא

שהן לא בחרו את זה, שוב לא הייתה להן בחירה... לא שאני אומרת שהשיטה הקודמת שכל העול נופל רק על בחורה אחת יותר טובה, אבל עדיין...

../images/Emo58.gif 722 הכל מעולה ויפה

אני מסכים עם הניתוח שלך. אוסיף ואומר שזה אחד הדברים שהיו יותר חשובים לי בסדרה - הפמיניסטיות מעוררת ההשראה ובמיוחד העובדה שהיא לא נדחפה בכוח לגרון. (כי אז היא מאבדת את כל האפקט שלה) באפי ניפצה כל מחסום גברי שהוצב בפניה והיא עשתה זאת בדרכה שלה מבלי ליפול לסטריאוטיפים פמיניסטיים שחוקים ("כל הפמיניסטיות הן לסביות שמנות עם שיער גוף מיותר") הגברים השחורים במדבר שיצרו את כוח הקוטלת, המועצה והצופים (מלבד ג'יילס, שרוב הסדרה די נכנע ל"מרותה" של באפי) וכל מאפייני השליטה הפטריארכאלית והזכרתני, - כל אלו לא הצליחו לעמוד בפני באפי, האמונה שלה בעצמה וביכולת שלה ובכוח הבלתי ניתן לכימות שהיה לה (והפעם אני לא מתכוון לכוח פיזי) בגלל זה בשבילי באפי היא קוטלת מיוחדת. היא היחידה שאף לא פעלה עפ"י החוקים, תמיד הטילה ספק בנורמות, בבסיסן של אמיתות מסוימות ומקורם, ובגלל זה, לדעתי, היא גם החזיקה מעמד המון המון זמן. בפרק 412 - Helpless - המועצה מזריקה לבאפי חומר מיוחד אשר שולל ממנה את כוח הקוטלת שיש לה. בכל זאת, היא מצליחה לשרוד ולקטול את הערפד ששלחו להרוג אותה. בפרק 512 - Checkpoint - רואים את העצמאיות שלה בצורה קצת יותר ברורה. בפרק, המועצה מחזיקה כבן ערובה מידע על גלורי ומבהירה שהיא תחלוק אותו עם באפי רק אם השנייה תסכים לעבור כמה מבחנים (במטרה לקחת בחזרה את השליטה עליה ולשעבד אותה לחוקים שלהם). לאחר המפגש שלה עם גלורי בביתה, באפי מבינה שהכוח נמצא בידיים שלה, ושהמועצה עושה את זה כי בלעדיה הם לא שווים דבר. (אגב, קצת הפריע לי שהייתה צופה נקבה בין חברי המועצה שהגיעו לבחון את באפי... יתכן שזו הייתה ביקורת על נשים החושבות עצמן פמיניסטיות אך משתפות פעולה ונופלת לתכתיבי החברה הזכרתנית). באותו עניין, אני חושב שהשימוש בדמות של קיילב היה מעולה ונכון בשלב כזה של העלילה. להביא דמות (קיצונית אומנם) שמייצגת בדיוק את מה שבאפי נלחמה בו עד עכשיו, לרוב מתחת לפני השטח, זה הדבר הכי גאוני שאפשר לעשות. והערה אחרונה - עצם העובדה שאת אומרת שלא כולנו רעים מוכיחה שגם לכן יש עוד כברת דרך ארוכה לעשות עד שיוון מוחלט ומובן מאליו. לחבר אינסטינקטיבית בין גברים ורוע/נשים וטוב לב זה מבחינתי, פספוס כל הנקודה וכל מהות הפמיניזם.

למעלה