..שוב מפספסת?

alona 9

New member
../images/Emo121.gif..שוב מפספסת?

האם זה קורה גם לכם?... מחשבות של פיספוס, כשנשאנו וגרנו בקרבת הורי,התראינו איתם כמעט מידי יום,הם עזרו לנו מאד עם הנכדים,עזרו לי מאד כלכלית,היו מעורבים בחיינו,לא גרמו לי לטראומות ילדות,ותמיד היו שם בשבילי. עברנו לעיר אחרת,התראינו פחות,פעם בשבוע. כשאבי חלה,(סחב 8 חודשים את המחלה הארורה )האח היחיד שלי היה שם כל יום, הסיע אותו לטיפולים,תמך בו,תמך באימי,ואני.....גרה במרחק של 40 דקות נסיעה,מבקרת פחות,מעורבת פחות,ושומרת על קשר יומיומי.בשבוע האחרון לחייו הייתי בבית החולים פעמיים,המשפחה הקטנה שלי תמיד הבינה שהסיבה שאינני נמצאת שם היא העבודה והמרחק..(אפשר לחשוב). לאחר שנפטר,כאבתי מאד את העובדה שלא הייתי לידו,לא הייתי איתו יותר זמן, חשבתי שלו ניתן להחזיר את הגלגל אחורנית זה היה אחרת,לא הייתי מפספסת את החודשים האחרונים לחייו,הייתי איתו הרבה יותר,זה האיש שהיה יקר לי מכל האיש שאהבתי הכי בעולם.. היום זה קורה לי שוב,אמי בת 75,גרה לבד,אני זוכרת שהבטחתי לעצמי שאיתה זה יהייה אחרת.הבטחתי לעצמי ש"אנעים" לה את הזיקנה,אבקר יותר,אקח אותה אלי הביתה בסופי שבוע,אסיע אותה לטייל,אלך איתה להצגות,מסעדות ועוד.... וזה רק במחשבות, אנחנו מדברות בטלפון פעם בשבוע,ומתראות בערך פעם בחודש, אני מרגישה שזה לא מספיק,אני יודעת שהיא מאושרת כשאנחנו ביחד,היא מחכה, אני חוששת,שגם אותה אני מפספסת,שיום אחד,שוב אצטער .. אתמול,נפטר חבר לעבודה (בן 70)היחסים בינו לבנו נותקו לפני 10 שנים. האב מאד רצה להשלים..הבן סרב.10 שנים..ולא נפרד ממנו, אז אולי זו הסיבה שהופכת אותי לכזו רגישה,כאילו...למצות,עוד ועוד... להיות איתם יותר, לא לוותר,כדי שיום בהיר אחד ..לא נצטער. גם כשמערכת היחסים עם ההורים קשה,גם כשהילדות ,לא היתה קלה .. האם המחשבות האלה מוכרות?.."פיספוס של ההורים?"..
אז הרגישות השתלטה בי היום,מקווה שלא בלבלתי יותר מידי

כן ההרגשה מוכרת בוודאי לכולנו

אבי שיהיה בריא חי הוא בן 81 עד לפני שנה בערך חי לבד בבית, עד שהדרדר מבחינה בריאותית ואושפז בבית חולים. המשפחה "עצרה את חייה" בזמן שהיה מאושפז, לאחר עבודת שכנוע קשה מאוד, הסכים לעבור לחיות עם אחותי ובעלה והבית שלו פונה (רוב הרהיטים היו מסמורטטים ונועדו לזבל) את הדברים שרצה לקח איתו. כיום הוא חי אצל אחותי הוא פורח ואחותי נובלת. היא פשוט "נקרעת" מהטיפול בו למרות שאינו סיעודי, אבל הוא פיתח תיאבון והוא אוכל בשביל שניים היא משתדלת להכין לו מטעמים שהוא אוהב ולא מכניסה הביתה כלל אוכל מוכן. התוצאה .... כמו שאמרתי אבי פורח והיא נובלת. (דרך אגב בשלב כלשהו רצינו בעלי ואני שאבי יעבור לחיות אצלנו... אבי התנגד וגם יתר האחים התנגדו הם טוענים שבגיל כזה אסור לטלטל אותו ממקום למקום (הם גם התנגדו שיעבור לגור אצל האחות ודרשו שיעבור לדיור מוגן). בעלי ואני עדיין מקווים שהוא יעבור לגור אצלנו (בית קרקע בלי מדרגות עם מדרכות וגישה נוחה עם הקלנועית ממש עד הדלת ויש גם דודה אחות של אמא (אשתו) שמתעסקת באותו תחביב כמות צילום וכל הקשור בזה ומחשבים. מקווה להצליח לשכנע אותו לעבור לחיות אתנו. מה גם שאחותי רומזת לי כל פעם שהיא פשוט נופלת מהרגליים שכבר אין לה כוח.

אין לה טענות לגבי הוצאות כלכליות

נוספות כי אבי משלם לה עבור המחיה 2500 ש"ח לחודש. פשוט עצם העמידה במטבח במשך שעות כדי לבשל כל יום תבשילים חדשים.

pf26

New member
לא חבל עליך?

אם אחותך נובלת, ואביך יעבור אליך, לא יקרה לך אותו דבר? אולי הוא תובעני מידי וצריך להעמיד אותו במקומו לגבי כמה נושאים?

אב תובעני

אבי לא אדם תובעני והוא די עצמאי, אבל יש מספר דברים שדווקא (לדעתי) אחותי צריכה לשנות, קודם כל כשאבי נכנס להתקלח (יש לו מקלחת משלו בקומת הקרקע עם מקלחון די קטן הוא מכניס פנימה כיסא פלסטיק ומתקלח בישיבה) אבל הם לא מעלים בדעתם למשל שהגיס ייכנס למקלחת כשהקשיש מתקלח - רק למקרה שאולי יקרה משהו יחליק וכ'... פשוט לתת תחושת בטחון נוספת. גם בקשר לאוכל למשל אבי אומר לי כל הזמן אני לא מבין מה היא עומדת שעות במטבח מה יקרה אם היא תפתח מידי פעם קופסת שעועית ותחמם ותכין במקרוגל 2 קבבים קפואים. ואיזה מלפפון חמוץ ליד. לא חייבים לקנות שעועית ולבשל אותה לבד ואז לקנות גוש בשר לטחון לבד ולהכין לבד קבבים וכו'... אחותי פשוט לא מוכנה להכניס הביתה "מזון מוכן ומעובד" אז נכון שלא חובה לחיות רק מאוכל מוכן אבל מידי פעם לא קורה שום דבר ואפשר למשל לארוחת ערב במקום לעמוד ולבשל סיר מרק - אפשר בהחלט לפתוח שקית מרק של קנור ולהכין לא פחות טעים והרבה פחות עבודה. ואנחנו עדיין רוצים שאבי יבוא לחיות אתנו בבית - בעלי ואני - אמנם אתנו אבי לא יוכל לשוחח על הבורסה ובעלי גם לא ראה את העולם הגדול - אבל אצלנו אבי יוכל לנסוע בכפר עם הקלנועית (שטח מישורי) וכמו שאמרתי יש לו גיסה כמעט בגילו שיש לה אותם תחביבים כמו לו ולדעתי אצלנו הוא ימצא עיסוקים להעביר את הזמן בכייף.

alona 9

New member
אז זהו ש....

יש גם את אלה שההורים חיים איתם,אלה שההורים נופלים עליהם לנטל,גרים איתם באותו הבית שנים רבות,ובוודאי שאינם מלקקים דבש, אני תמיד חושבת שיום אחד כשהיא ממש תהיה זקוקה לי אני אקח אותה אלי, העניין הוא שאני לא מנצלת את השנים שהיא עדיין צלולה,עצמאית,וכייפית.

גלבועא

New member
קראתי את ההודעה המרגשת שלך

הבנתי את המניעים שלך לכתיבה, את הרגשות שעוברים דרכך, אבל לא הצלחתי לרגע להזדהות עם תחושת ההחמצה. אני שלם עם עצמי בשלב הזה של חיי. אני לא מרגיש שהחמצתי זמן עם אמי. בלאו הכי לא יכולתי לעשות בזמן, לו ניתן לי, דבר לשיפור רגשותי או יחסי אליה [מה גם שלא הייתי מודע באופן מלא לכמות הכעסים האצורה בי]. לגבי אבי, אני חושב ובטוח ששיחה פעם בשבוע וביקור פעם בשבעויים למשך שעה וחצי הם די והותר.

alona 9

New member
לא יודעת למה גלבוע

אבל, כשכתבתי את ההודעה חשבתי דווקא עליך, חשבתי על הביקורים שלך אצל אביך,למרות משקעי העבר, הייתי בטוחה שהם, לעיתים רחוקות יותר, די והותר,אין ספק. תודה

גלבועא

New member
דוגמה עכשווית

הילדיןם שלי מתקשרים אליו מהטלפון שלי. כך הוא מקבל הודעה שאני מתקשר. הבת התקשרה אליו ב- 12:30. הוא צלצל חזרה ב- 13:30. עניתי. מה אני חוטף: מה אתה מתקשר ב- 12:30? אני בחדר אוכל. כלומר, ישר נזיפה, צעקה וכו' אמרתי לו בציניות שיהרוג אותי וזהו, והעברתי לו את הבת שלי מייד.

alona 9

New member
../images/Emo13.gifבספרדית זה..פסנסיה

סבלנות ו....המון.

p a l o m a

New member
גלבוע../images/Emo8.gif הפעם אני מסכימה אתך../images/Emo140.gif

בכל מילה... הבעיה ששיחה פעם בשבוע זה לא ריאלי.. אלא רק אם יש מישהו אחד שמתקשר אל ההורים המבוגרים מדי יום.. תמיד יש אחד כזה (במקרה שלי זה אנוכי... והופכת להיות "שק החבטות"..) אחרי הכל אי אפשר להזניח אדם זקן אפילו אם הוא סתם קרוב שלך ואין משהו אחר שמתעניין בו .. לא כל שכן עצמך ובשרך... בנושא ההחמצה הרגשתי (=ההרגשה שלי) כנ"ל...

גלבועא

New member
לו גם הייתי היחיד

לא הייתי משנה את דרכיי. פאלומה, בייבי, את לא מכירה אותי ולא את אבי ולא את ההיסטוריה המשפחתית שלי על מנת לשפוט. שבת יפה לך

p a l o m a

New member
אבל גלבוע...../images/Emo7.gif אני אמרתי שאתה צודק

לגמרי... רק הוספתי שלא תמיד זה בר בצוע... אבל אתה עדיין צודק...

נץ666

New member
אני קצת חשדן כשזה מגיע אלייך ../images/Emo8.gif

בכל מקרה, רציתי לעדכן , שחמותי הודיעה שהיא תישא במלוא עלות הארוחה. היא הסבירה לבתהּ, אשתי האהובה, שהיא לא הכינה כל כך הרבה כסף בארנק. [עכשיו רק לאוזנייך - חמותי נשואה לגבר עשיר מאוד, בעלה השני. כמות כזו של כסף מלכתחילה לא היתה צריכה להבהיל אותה, אבל היא נבהלה, ואח"כ התביישה בבהלה שלה.] לו היינו עושים ענין מהתשלום לארוחה, התוצאה היתה חמורה מאוד. כיוון ש"לקחנו" את בקלות, היא לדעתי נרגעה. סוף טוב הכל טוב.

49צהוב

New member
האמת, נראה לי שיש בעיה

חושבת שגם אם את גרה בעיר אחרת "להתקשר פעם בשבוע" זה קצת מעט תעשי מנהג- להתקשר יום יום , או כל יומיים בשעה קבועה.. תצמצמי קצת את המרווחחים בין פגישה למשנה, אולי לא תרגישי את ההחמצה...... אולי כי... אני שהייתי יום יום עם אבי בימיו האחרונים- חשה אותה בכל זאת.

alona 9

New member
פעם

היינו מדברות כל ערב, שיתפתי אותה בכל מה שקורה איתי,היא היתה החברה הטובה ביותר. היום,אני משתפת אותה רק במה שבוחרת,(רק בטוב) אולי זו הסיבה להתרחקות,לא רוצה להדאיג אותה,להדיר שינה מעיניה. היא שומעת את קולי ויודעת כשמשהו לא בסדר,(ותודה לאל..לא חסר) אולי זו הסיבה,ואולי,המכונית שחסרה לי שלושה חודשים,(לא מוצאת רכב) ואולי...סתם מלנכוליה שתעבור.

mikilk

Active member
כל כך מוכר שזה מפחיד....

אבל אני מקפידה לדבר לפחות פעם ביום - משתדלת פעמיים, מתענינת בכל בדיקה, או אירוע שהם עוברים ומנסה לשלוח עם בעלי אוכל שיעזור ויקל עליהם את החיים.

pf26

New member
מוכר מאד

אחד הזכרונות הטובים שאני נושאת בליבי, זה העובדה שנפרדתי יפה וטוב מאבי. הרופאים נתנו לו כמה חודשים, ואני פיניתי לעצמי זמן, ובסיוע של חמותי הנהדרת (ששמרה עלילדי הקטנים), יצאתי כל יום שלישי אחה"צ אליו וחזרתי רק ברביעי בלילה הביתה. חוץ מזה נסענו כמעט כל סוף שבוע אליו. היו כמה חודשים שבהם נקרעתי, אבל היום אני יודעת שהוא נפטר בידיעה שהוא אהוב, ומאד מנחם אותי לדעת כמה משפחתי ואני היינו אהובים עליו. ההבדל ביננו הוא שאני ידעתי שמדובר רק בכמה חודשים, אצלך, אני מקווה, יש עוד הרבה שנים טובות של "ביחד", ולכן צריך למצוא את שביל הזהב שבו תרגישי את הכי טוב עם עצמך וגם לה יהיה טוב.

למעלה