שאלה בVTM

AdAmD1

New member
../images/Emo121.gifשאלה בVTM

אני בניתי toreador עם רקע שהוא יותר לכיוון פוליטי ["היה" בן אצילים] ודברים כאלה.. עכשיו השאלה היא עם כדאי לי להישאר עם זה או שכדאי לי להחליף? אני מתכוון עם כדאי לי להחליף קלאן או כל דבר אחר... עוד כמה זמן יהיה לי סורק אז אני אוכל לסרוק את הדף [עם זה יעזור...]

רמץ

New member
ערפד הוא ערפד הוא ערפד באשרהוא ערפד

אם אתה חושש שהפוליטיקה אינה מתאימה לטוראדורים או שערפד פוליטיקאי שכזה צריך להשתייך לשבט הוונטרו אז אתה יכול להפסיק לחשוש. חשוב לזכור שרובם המוחלט של הערפדים ב-VTM לא בחרו להיות ערפדים. הם היו אנשים מן המניין עם עיסוקים, משרות ותחביבים משלהם שבלילה בהיר אחד התהפך עולמם והם מצאו את עצמם בתוך "שבט". נכון שהדם של השבט "מחלחל עמוק" ושהסנדקים (Sires) שלהם בחרו בהם מסיבה מסויימת, אבל הסיבה הזאת אינה חייבת להיות תחומי עניין משותפים. אם כל הטוראדורים היו רק אמנים נלהבים ורברבניים הם לעולם לא היו שורדים את 'מרד האנארכים'. כך שאין לך דבר מסוכן יותר ב-VTM מאשר דעות קדומות. אתה לא חייב לציית לסטראוטיפים ולטובתך הימנע מלסמוך עליהם. אם כל זה לא מספיק, חשוב לזכור ש-VTM הוא משחק המערב הרבה מאוד פוליטיקה. אולי יותר מכל משחק אחר (שאני מכיר). כך שאפילו אם השבטים בסידרה (Chronicle) בה אתם משחקים נצמדים באדיקות לסטראוטיפים שלהם, עדיין חייבים להמצא לפחות כמה ערפדים מכל שבט שעיקר עניינם הוא פוליטיקה. That said - כדאי בכל זאת לשקול היטב את מאפייני הדמות, הקונספט שלה והשבט שלה לפני שהיא נכנסת למשחק. ראשית, עליה למצוא חן בעיניך על כל יתרונותיה וחסרונותיה. אתה משחק בשביל הנאתך בלבד נקודה. שנית, חשוב לוודא שהיא מסתדרת עם שאר הכנופיה (Cotery). זה נכון לגבי השבט של הדמות (זימיסי וטרמר הם שילוב שקשה להסביר (אבל לא בלתי אפשרי)) וזה נכון בעיקר לגבי אופי הדמות. עם כל הכבוד למשחק תפקידים - סיפורים לא מתקדמים אם הדמויות עסוקות בלחסל זו את זו. שלישית, כדאי לדמות להתאים לסגנון המשחק. פוליטיקאי זה טוב ויפה אבל לא בקטקומבות רדופות רוחות עם גדודי אלמתים לחסל ומאידך אין לבריון טרוריסט מה לחפש בתעלומות רצח. כדאי מאוד לסכם את מבנה הכנופיה עם המספר ובנוכחות כל השחקנים. בקשר לדף הדמות שלך - תביא נטעם
נ.ב. ה"דמות לדוגמה" מהספר היא בדיוק ערפדית טוראדורית שמתעניינת בכלכלה ועסקים - ללא ספק מגרש המשחקים הביתי של הוונטרו - ונכתב שם במפורש שה"שחקנית לדוגמה", לין, בחרה ראשית את הקונספט ואז בחרה בשבט רק כדי להוסיף עניין לדמות.

L e s t a t

New member
אכן ערפד הוא ערפד

"חשוב לזכור שרובם המוחלט של הערפדים ב-VTM לא בחרו להיות ערפדים." באופן תיאורטי, כן. אבל ל99.99% מהערפדים אף פעם לא ניתנת בחירה "אמיתית", כלומר - גם אם ערפד ניגש אליך ואומר לך "יש לך בחירה" הכוונה האמיתית שלו היא שיש לך בחירה לעשות מה שהוא רוצה מרצונך החופשי, אבל הוא יעשה את מה שהוא רוצה בכל מקרה. "שנית, חשוב לוודא שהיא מסתדרת עם שאר הכנופיה (Cotery)." אמממ, רמץ
כותבים את זה Coterie. אבל זה לא חייב להיות Coterie, מה רע בלהקה (Pack) של השׂבַּת?
לסיום רק אוסיף שהדגש בומפייר הוא על קונספירציה ואימה ולכל ערפד יש איזושהי אג'נדה.

ogmios

New member
אפרופו

מי מתנדב להציק לי עד שאעלה את Blood Will Follow Blood בצורה נורמלית לאורק?

Gabriel S

New member
על שבטים וחיות אחרות

כמו שכבר נאמר, שבט לא מחייב אותך לקונספטים מסויימים. מה שכן חשוב לעשות, זה לשקלל את השבט והקונספט יחד למצב הדמות. הסבר - אם אני משחק טרמיר והקונספט שלי הוא שאני שונא קסם, אז יש לי בעיות עם שאר השבט שלי. אם אני משחק גנגרל ששונא את הטבע ומאמין בשליטה עצמאית וטכנולוגיה, גנגרלים אחרים יראו אותי באור אחר מאשר הם רואים גנגרל "רגיל". לכן הצעתי היא לשבת עם המנחה שלך ולבנות יחד את היחס שהחברה הערפדית והשבט נותנים לערפד, בהתחשב בקונספט, רקע ושבט. גבריאל

L e s t a t

New member
לאו דווקא

"אם אני משחק גנגרל ששונא את הטבע ומאמין בשליטה עצמאית וטכנולוגיה, גנגרלים אחרים יראו אותי באור אחר מאשר הם רואים גנגרל "רגיל"." אז כאן מגיעה השאלה - איזה גנגרל לעזאזל יאמץ בן אדם כזה? אולי גנגרל אָנְטִיטְרִיבּוּ, אבל מצד של הגנגרלים "העירוניים" (שמעדיפים גם לזנוח את העניין החייתי-נטו לטובת עיסוקים שמזכירים יותר את הסטריאוטיפ של הנוספרטו).

Gabriel S

New member
אופס, אימברסתי ערפד

איזה גנגרל יאמץ בחור כזה? גנגרל שאימברס מישהו כנקמה. (דפוק את מנהל חברת הנפשט והפוך אותו לערפד) גנגרל שנכנס לפרנזי, כמעט הרג אדם ובשביל להציל אותו אימברס אותו ועוד הרבה דוגמאות שאפשר לחשוב עליהם...

L e s t a t

New member
כנקמה??

זה מעשה די מטומטם להעניק למישהו חיי נצח וכוחות מסתוריים "כנקמה"

ogmios

New member
חיי נצח ב-V:tM

הם קללה באותה מידה שהם ברכה. ואולי יותר.

L e s t a t

New member
זו נקודת מבט אחת

שתלויה בעיקר בדמות שאתה משחק. אבל חיי הנצח האלה מביאים גם כוח ובכך שאתה מאמץ לחיי הנצח האלה אדם שהוא אויב שלך אתה מביא לו תחמושת מאוד יקרה ובחינם. מעט מאוד ערפדים יאמצו מתוך נקמה, אם הם יעשו זאת, 99% מהם מכריזים בכך על טיפשות וחולשה. לאמץ אותו, לתקוע לו יתד בלב ולהשאיר אותו באמצע המדבר זה אולי נקמה חביבה עבור ערפדים מסויימים (אם למשל אתה מאמץ צייד-ערפדים מאוד חילוני, למרות שרוב הסיכויים שציידי-ערפדים ימותו כתוצאה מכך מאחר והכוחות העליונים שבחרו בהם מעדיפים לראות אותם מתים מאשר קמים כדבר שהם נלחמו נגדו אבל זה לא תמיד תקף), אבל באותה המידה זה לא כזה אכזרי, בזבוז אנרגיה ודם-ערפדי יקר ובאופן כללי סיכון מיותר. אתה רוצה לקלל בן תמותה, למה להתאמץ ולאמץ? אתה ערפד, תשתמש ביתרונות שהמצב הזה מביא לך ותהרוס אותו.

L e s t a t

New member
ובקשר לגנגרל

לשבט גנגרל באופן כללי ישנה גישה מאוד דרוויניסטית. מעטים מאוד הגנגרלים הרגשניים ומעטים יותר אלו שיאמצו אדם על מנת להציל אותו ממוות שכמעט נגרם מרגע של השתוללות מטורפת (Frenzy). בשביל גנגרל אם אדם לא יכול להגן על עצמו - לא מגיע לו להישמר מפגע. אם אדם לא יכול לשרוד, אם הוא לא חזק מספיק - הוא לא שורד. רק החזק שורד.

ogmios

New member
צודק, כמובן

אם כי זה עדיין לא סותר את מה שאמרתי.
אגב, רעיון חמוד שעלה ב-Kindred: the Embrace היה לערפד את קרובי משפחתו בני התמותה של ערפד יריב לשבט אחר. עד כמה סמיך באמת הדם שלך?

ogmios

New member
בהחלט

אחת מהנסיונות המוצלחים היחידים להעביר משחק תפקידים למדיום אחר (אלא אם כן אגיריס יהיה הצלחה מסחררת, מה שאני די סקפטי לגביו)

L e s t a t

New member
לא ממש צפיתי בה

אז אני לא יכול לנקוף לזכותה או לרעתה שום דבר. שמעתי שהיא לא נאמנה לספרים ושהיא נוטה להגזמות אבל כמו שאמרתי, אף פעם לא ראיתי בעצמי כדי לדעת.

Gabriel S

New member
רק לא להיות ערפד!

תחשוב על ההשלכות של המקרה הבא: מנהל חברת נפט ענקית משחית חלקים רחבים של שטחי טבע. אם תהרוג אותו, ממשיך דרכו פשוט יעשה זאת שוב, זה לא אישי אלה רק עסקים. אם תהרוס את החברה, חברה אחרת תיקח את מקומה ושוב יחזור על עצמו הסיפור. פיתרון? תחשוב מה קורה ששדולת גנגרלים תופסת את אותו מנהל, מאמברסת אותו ומכריחה אותו לפעול למטרות שלה? יש להם כרגע ערפד צעיר ונוח להשפעה, תחת קשר דם, שבעתיד השבט יוכל לנצל את הכישרון הטבעי שלו לביוקרטיה וניהול להשתלטות על חברות אחרות, הצרת פעולתם וכו. חשוב לזכור שערפדים הם לא בני אדם עם כוחות על - הם יצורים מקוללים שחיים בחברה רצחנית ומסוכנת. חיי הערפד הם קשים ומסוכנים, שלא נדבר על הבדלי הכוח בין ערפדים זקנים לצעירים מהם. למה לך, בהיותך יצור בעל כוח וניסיון, להשמיד מישהו שיכול לשמש אותך לטווח הרחוק? מלבד זאת, אם תביט באופי של המשחק, תוכל לראות שהמשחק מוביל לנקודות שכאלה. המשחק מציג ערפדים זקנים וחזקים לא כסוג שמנצל את הכוחות שלו להשמיד ולהרוס את המתנגדים שלהם. ערפדים אלו מתמרנים אחרים, זוממים תוכניות ארוכות שנים ובאופן כללי מעדיפים תוכניות ארוכות טווח על שימוש מיידי בכוחות להשמיד מתנגדים. גבריאל

L e s t a t

New member
להיות או לא להיות?

"תחשוב על ההשלכות של המקרה הבא: מנהל חברת נפט ענקית משחית חלקים רחבים של שטחי טבע. אם תהרוג אותו, ממשיך דרכו פשוט יעשה זאת שוב, זה לא אישי אלה רק עסקים. אם תהרוס את החברה, חברה אחרת תיקח את מקומה ושוב יחזור על עצמו הסיפור. פיתרון? תחשוב מה קורה ששדולת גנגרלים תופסת את אותו מנהל, מאמברסת אותו ומכריחה אותו לפעול למטרות שלה?" בני אדם הם בובות בידי ערפדים, לא להפך. הערפדים שאתה מדבר עליהם כנראה לא שמעו מעולם על מושגים כגון Ghoul ו-Thrall, מניעת השחתת הטבע (שתעסיק יותר את הלופינים מאשר את הקייניתים) היא לא סיבה מספיק טובה בשביל לאמץ אדם לתוך החברה הערפדית, מספיק להפוך אותו לGhoul או אפילו לThrall. חוץ מזה, זה ממש לא קשה בעבור ערפד להסיט אדם ממטרה אחת למטרה אחרת. "יש להם כרגע ערפד צעיר ונוח להשפעה, תחת קשר דם, שבעתיד השבט יוכל לנצל את הכישרון הטבעי שלו לביוקרטיה וניהול להשתלטות על חברות אחרות, הצרת פעולתם וכו." אין לדעת מה יש להם בידיים, מי אמר שהוא נוח להשפעה? בעבור קשירת דם לא צריך ללכת את כל הדרך ולאמץ לתוך השבט והחברה הערפדית, בשביל זה אפשר להפוך אותו לThrall (משרת שנאמנותו מובטחת אבל לא כמו Ghoul ואין לו כוחות ערפדיים). יש להם ערמת צרות בידיים - צרות שהם אחראים להן. "חשוב לזכור שערפדים הם לא בני אדם עם כוחות על - הם יצורים מקוללים שחיים בחברה רצחנית ומסוכנת." תלוי בערפד שאתה משחק. כחבר בשַׂבָּת, הדמות שלי לא רואה בעצמו כמקולל - אלא כמבורך. "חיי הערפד הם קשים ומסוכנים, שלא נדבר על הבדלי הכוח בין ערפדים זקנים לצעירים מהם." כל החיים הם קשים ומסוכנים וחזקים יש צעירים וגם זקנים, בשַׂבָּת לדוגמא, דוּקטוּס (מנהיג להקה) עלול להיות צעיר יותר מכמה חברים ללהקה אבל הוא קודם בזכות כישוריו והשגיו. בשַׂבָּת לגיל ולדור שלך יש פחות משקל מהכוח שלך ומהתועלת שאתה מביא לשַׂבָּת, אבל ברור שיש להם יתרונות. "למה לך, בהיותך יצור בעל כוח וניסיון, להשמיד מישהו שיכול לשמש אותך לטווח הרחוק?" לאו דווקא להשמיד - אבל ללכת עד הסוף ולאמץ בשביל שאיזה שקית-מיץ (בן אדם) לא ילך וישחית איזה פארק זה קצת היסחפות ויגרור השלכות שהרבה ערפדים יעדיפו לחיות בלעדיהן. "המשחק מציג ערפדים זקנים וחזקים לא כסוג שמנצל את הכוחות שלו להשמיד ולהרוס את המתנגדים שלהם" עפ"י הספרים של ווייט-וולף, ערפדים זקנים הם יצורים בעלי אופי מקיאבליאני (Machiavellian) ביותר.

L e s t a t

New member
על שם

הפילוסוף הפוליטי האיטלקי ניקולו מקיאבלי (חי בסביבות המאה ה15 עד כמה שאני זוכר), ע"ע התובנות וההצעות שמעלה בספר "The Prince".

למעלה