כוון הרוח

גיל ק

New member
../images/Emo121.gifכוון הרוח../images/Emo121.gif

רציתי מזה זמן לברר נושא מוזר... לאור נסיוני (לא כל כך קצר) הרוח בים התיכון בדרך כלל "נגד" הכוון. חשבתי שזה רק אצלי, אולם מסתבר שהמזל הזה הוא גם מנת חלקם/ן של אחרים. לדוגמא- יום שישי האחרון מפליגים לאשקלון, תחזית- מז´- דר´ מז´. בפועל- דר´ מערבית עד דרומית חזקה. חוזרים בשבת כמובן בצפונית צפונית מערבית....................... אבל היו גם דברים מגניבים כמו- להקת דולפינים מול בת ים. טונה שדגתי בגרירה ושאר חוויות... מה נסיונכם לגבי האמור לעיל????????????????????? התחלתי לחשוב שאחליט על יעד ההפלגה ממש עם היציאה וכך אולי אוכל לגבור על העניין...

benya

New member
לא יעזור !!!

הרוח תמיד תהיה "נגד" או שלא תהיה בכלל לדעתי צריך קודם לחזור ורק אז לצאת ואז אולי זה יעזור ...

גיל ק

New member
גם זה רעיון שעלה../images/Emo13.gif

בין יתר הרעיונות גם זה עלה...........

גיל ק

New member
נזכרתי מאוחר מדי אבל..../images/Emo7.gif

המיקום היה כ 1 מייל מערבית לחוף הסלע בבת ים. היו משהו כמו 4 זוגות של דולפינים מקסימים שקפצו ושיחקו זה עם זה. דרך אגב מתכונים לטונה יתקבלו בברכה !!!!!!!!!!!!!!!!!!

i and m

New member
מתכון מעולה לטונה

פותחים קופסא של וויליגר (רצוי בשמן) הופכים לצלחת ואוכלים "או נטורל..." בתאבון !

תודה על דיווח הדולפינים - נרשם

שלום לכולם אנחנו מקבלים הרבה דיווחים על להקות דולפינים באיזור המרכז ואשדוד-אשקלון. אז כדי לפקוח עיניים זה השתלם. שוב תודה על הדיווח, תשמיכו כך אביעד 053-571193

גיל ק

New member
הרצאה

בתיה ואביעד, מה לגבי ארגון הרצאה בנושא הדולפינים לפורום? הנושא כבר עלה בעבר אם אני זוכר טוב. תודה מראש

צפיה בלהקת דולפינים

שלום! ביום שישי בשעה 15.00 נצפתה כ-3 מייל מערבה מרידינג, להקת דולפינים. אנו שטנו בj24 והגדול שבהם זינק די גבוה, היה נהדר לצפות בהם.

תודה על הדיווח

כמה דולפינים היו בלהקה? האם ראיתם גורים בלהקה? תודה אביעד 053-571193 מחמל"י - מרכז מחקר, מידע וסיוע ליונקים ימיים בישראל

arik2000

New member
תמיד הרוח בכיוון הלא נכון

מסכים בהחלט ,גם לי יש ניסיון כזה . אמר מי שאמר שקודם צריך לחזור ואחר כך לצאת אולי זה הפתרון. או תתחיל להפליג ואחר כך תשנה כיוון ב180 מעלות.....

soso_sami

New member
וואלה הרגתם אותי עם הקודם לחזור ../images/Emo6.gif

זה מזכיר לי שכשגרתי בחיפה הלכתי סחור סחור ספרתי ובדקתי ובאופן מדעי הגעתי למסקנה שיש יותר עליות מירידות בעיר הזו כי כל פעם שהייתי צריך להגיע למקום כלשהו הוא היה במעלה ומעולם לא במורד. כן!!!!!!!!!! גם הניסיון שלי כזה ואפילו באזורי רוחות הסחר. הפלגה מפלורידה לסנט מרטין - במקום עשרה ימים, מעל שבועיים הפלגה מקרולינה לטורטולה - במקום שבוע, עשרה ימים חציית האטלנטי - סיפור שאינו נגמר טורקיה ויוון - אותו הדבר ואפילו הפלגה מהנה באיים הציקלדים שכל יום אפשר להחליט לאן מפליגים בהתאם לרוח זה קורה. אתה יוצא לים מפליג דרומה ברוח צפונית ואחרי שעה וחצי היא מתחלפת לדרומית ונושבת על האף חגה ומסתובבת עם הספינה לאן שלא תפליג. וואלה חשבתי שזה רק אצלי....

ברוש2002

New member
צודק.

ביום שישי האחרון יצאתי עם כמה מחברי לספסל הלימודים להפלגה על לויתנית. הכוון המיועד..צפון. ביום חמישי הייתי תחזית למז, צפ-מז עד 15 קשר. בשישי בבוקר עדין היתה התחזית בתוקף. דרומית בלתי צפויה הובילה אותנו באיטיות צפונה. מידי פעם כשרצינו להרגיש טיפה רוח חידדנו,פעם לכיוון העומק ופעם לכוון היבשה. נחתנו מול נחשונים, בין דור לבונים. אחחחח תענוג, יופי של מפרץ, כמעט חוץ לארץ. שווה לבקר ואפילו מכיוון היבשה (אפשר להגיע עד החוף עם רכב). עשינו מדורה, אכלנו כמו חזירים וחגגנו את סוף חג החנוכה. בהדלקת נרות מסורתית. בבוקר לפני שהתחלנו את דרכינו בחזרה למכמורת, ביררתי את התחזית...*24(סלקום) :"דר-מז קלה עד בינונית", אמר לי התקליט. כמובן שהיתה צפונית. אבל שום דבר לא ישבור את רוחינו (תרתי משמע) חזרנו עייפים אך מרוצים.

למעלה