- זה מגעיל אותי

../images/Emo120.gif - זה מגעיל אותי

אחי מעשן. לא הרבה, אבל מספיק כדי שאם אנחנו מתחבקים ומנשקים זא"ז על הלחי, אני מריחה את הבל פיו. הוא לא מעשן בבית שלי (כי אסור). להגיד לו משהו? אני מתלבטת, כי הוא לא אוהב כשמעירים לו- על כל דבר, לא רק על עישון.

את לא יכולה להעיר אבל את יכולה

לומר שלך זה מפריע.אולי לעשות זאת בהומור, אולי לומר שכל עוד הוא מעשן את לא רוצה להתנשק איתו כשאתם ניפגשים. את בעצמך אומרת שהוא מכבד את בקשתך לא לעשן אצלך בבית נכון?אז מבחינתו הוא יוצא איתך בסדר. אני גם רוצה לדעת איך גורמים לאדם להפסיק לעשן- יש לך טיפים?

Ben Dor

New member
אף אחד מבני המשפחה שלנו לא

מעשן... למרות שאני טיפה חושדת באחותי... אממ יש לי מלא חברים וחברות שמעשנים איך לגרום לבנדם להפסיק נגד רצונו אי אפשר...אבל אם הוא רוצה אפשר להוריד לו את המינון של הסיגריות שהוא מעשן...עם נגיד ביום הוא מעשן חפיסה (20 סיגריות) להוריד בשבועיים בין סיגריה לשתיים...

לדעתי-

אל תציקי לו בהגזמה בעניין, כי רוב הסיכויים שהוא ימשיך עוד יותר בהרגל הזה. פשוט תבקשי ממנו בצורה יפה שאם אתם נפגשים, שישתדל לא לעשן קודם כי זה מפריע לך מבחינת הריח.

את יכולה להגיד לו משפט

שדי עבד עם אנשים שאני מכירה... "לא איכפת לי שאתה מעשן אבל זה לא הכי בריא בעולם..." או לנפנף לו מול הפנים כשאת מריחה ריח של עשן... זה עובד. הם נורא מתביישים שעושים להם ככה. אצלי זה עובד. את מוזמנת למצוא עוד דרכים מקוריות אם את לא ממש מתלהבת..

h e n y

New member
שום דבר לא עוזר

אבא שלי מעשן כבר שנים וכל הזמן מעירים לו על זה והוא מתעצבן וממשיך לעשן...כל הזמן יש ריבים איתו על זה.. אני לא חושבת שאפשר להגיד לבנאדם להפסיק לעשן הוא צריך מעצמו להחליט אחרת שום דבר לא שווה

למעלה