מותר לי

New member
../images/Emo12.gif

"גלי, מה קורה? הכל טוב?" "הכל מצוין!
" "נו, כבר למדת אנגלית?" "אני? למה שאלמד?" "גלי! גלי! את חייבת ללמוד אנגלית! איך אני אקדם אותך?" "מי אמר שאני רוצה להתקדם?
" |בעיטה| "גלי! שקט!
" >>איפה לעזאזל לומדים אנגלית!<<

איפה לומדים אנגלית?

אני יכולה לארגן לך מורה פרטי לצרפתית אם זה יעזור
אם הוא כל כך רוצה לקדם אותך, שישלח אותך לקורס באנגלית על חשבונו איפה שהוא רוצה (ובתשלום מלא כמובן
)

מותר לי

New member
ברור! ../images/Emo189.gif

בלי קשר אני צריכה אנגלית, גם אם אני מסרבת לקידום והולכת לעבודה אחרת
מה שכן... אם הוא רוצה לקדם אותי זה יפתח אולי פתח לחופשים נוספים
(במילים אחרות: לימודים...)

../images/Emo6.gif

ועכשיו תשובה רצינית. להתחיל לדבר עם חברים קרובים שיודעים אנגלית באנגלית, על מנת לפתח את אוצר המילים. לקרוא ספרים באנגלית עם מילון ליד. אומנם בהתחלה תפתחי את המילון הרבה אבל לאט לאט תתפתח השפה עצלנית מידי? יש בתי ספר כמו וולסטריט בשביל הדברים הללו.

אני ממליצה על סרטים ללא תרגום

ככה לפחות אני למדתי אנגלית. אפשר להוריד באי מיול ולאט לאט תראי שהאנגלית הולכת יותר חלק. בהצלחה

haych

New member
לקרוא לקרוא לקרוא

להתחיל במגזינים באנגלית (קוסמו וכאלה). הנושאים מאוד קלילים ואין הרבה מילים קשות. לעבור לספרים. כשאת רואה סרטים או סדרות טלויזיה-לקרוא את התרגום ולהקשיב במקביל לאנגלית.

מותר לי

New member
תשובה לכולכם ../images/Emo3.gif

אולי במקום "לאישה" אני אקנה "קוסמו" אבל זה יקרה פעם בשלושה חודשים... עד שאני מגיעה לירושלים זו אגדה, ואם יש לי זמן להתעכב על עיתונים (ולא לעוף לאוטובוס תוך שתי שניות) זה ממש נס
לגבי סרטים: בפעמים היחידות שהשארתי את האינטרנט שלי אונליין הרבה זמן נכנסו לי המון וירוסים ואיכסה אחרים, ולקח לי המון זמן להעיף אותם, כך שלהוריד באימיול זאת לא אופציה מבחינתי (יש לי אמיול, וכל מה שלא יורד תוך 5 דקות לא יזכה לרדת לעולם!) טלויזיה: כשיום אחד השלג ייגמר, ותפציע שמש (או כל דבר אחר שזז והוא לא שלג
) אני אחשוב על הרעיון
האמת? קידום קצת מפחיד אותי
אני משקפת כבר חודש, וכל תיק שמגיע אלי זה פחד אלוהים מבחינתי, אז להתקדם? הרי עכשיו לא רק התיקים יהיו תחת אחריותי, אלא כל בעיה עם הנוסעים, כל בעיה עם הבודקים, כל מצב חירום כזה או אחר... אולי אני סתם לוקחת קשה את כל ה"עסק", אולי בגלל שאני דיי חדשה בתחום, אבל זה מפחיד!! בכלל, אני רוצה לעזוב... מעדיפה להיות מזכירה באיזה חור, ולהרקב שם עם הניירות והקלסרים, ולא לחיות בידיעה שהכנסתי מחבל לארץ

אם אין אני לי, מי לי?

או במילים אחרות, אם את שוללת את כל הצעות העזרה, ולא רוצה לעזור לעצמך, קטונו. בהצלחה בעבודה החדשה!

Anna Karenina

New member
אפשר לומר משהו?

בבקשה, אל תעלבי ממני. אני ממש לא רוצה לפגוע.
אני חושבת שאי ידיעת האנגלית הוא רק תירוץ, ובתכל'ס בהודעה הנוכחית חשפת את פחדייך מקידום, בגלל הסיבות שציינת. לדעתי האישית, אם הבוס שלך ראה שאת ראויה לקידום - כנראה שעשית את עבודתך נאמנה, והוא רואה בך את האדם המתאים ביותר להיות אחראית לא רק על תיקים וחפצים, אלא עם אנשים. למה? כי ההתנהלות שלך מצאה חן בעיניו, וזה שאת חדשה בתחום לא ממש משנה. כנראה שקלטת בזריזות את העבודה, ואת מבצעת אותה היטב. כן, ברור שזה מפחיד. קידום זה משהו שונה לגמרי, זה אכן הרחבת תחומי אחריות מעבר למה שהכרת עד היום. אבל אל תברחי מהאחריות, ותחשבי שאת צריכה להיות "מזכירה שנרקבת מאחורי ניירות" (בלי לפגוע במזכירות, שכבודן במקומן מונח) - מה עם קצת אמונה עצמית? מה עם קצת גאווה על כך שנבחרת לקידום, ואמונה ביכולות שלך? אם הוא מאמין שאת יכולה, למה את לא? והאמת, אחרי שקראתי את 2 ההודעות שלך, אני חושבת שאת יודעת אנגלית יותר טוב ממה שאת חושבת ומציגה, ואולי זקוקה רק לשיפור קל. ואת זה באמת אפשר לעשות דרך ספר, עיתון או טלויזיה. (ואם יש לך בעיה עם גישה לדברים הללו, אני חושבת שתוכלי להעזר באינטרנט הרבה מאוד, דרך האתר של הג'רוזלם פוסט, למשל). בכל אופן, אני יודעת שקדחתי וחפרתי, לא התכוונתי.
רק רציתי לומר לך שאם יש לך אפשרות לקידום, ואת באמת מעוניינת בה - תאמיני בעצמך, וזה הכי לא קלישאתי בעולם. אם את לא תאמיני, מי כן? ושיהיה בהצלחה!

מותר לי

New member
אפשר, ברור שאפשר ../images/Emo9.gif

תראי, אני רואה הרבה פעמים אנשים ש"מחפפים" בעבודה, מה שנותן לי הרגשה של "כל המסוף על הזין שלי" (סליחה על הביטוי...) אבל אני לא מפחדת מקידום, אני מפחדת ממשהו אחר... אם למשל אני בנקאית, ועשיתי טעות בחשבון של לקוח, מי נפגע? הלקוח, מה יקרה במקרה הכי גרוע? יפצו אותו ויפטרו אותי אם אני אחות, ועשיתי טעות בטיפול בחולה, מי נפגע? החולה, ואולי הסביבה הקרובה אליו, ומה יקרה במקרה הכי גרוע? ינסו למזער נזקים, יפצו אותו, יעיפו אותי... אבל... אם אני עובדת במעבר גבול, המעבר בהגדרה שייך לפלסטינים, ואני עושה טעות קטנה... הטעות יכולה להיות שלא העברתי אותו בדיקה שהייתי צריכה, לא פיענחתי נכון את התיק שלו, לא עשיתי את התפקיד שלי כמו שצריך... במקרה הטוב- אדם חף מפשע ולא קרה כלום במקרה הגרוע? הכנסתי מחבל לארץ! והמחבל הזה שפיספסתי בגלל חוסר בבדיקה מסויימת מסוגל עכשיו ללכת לבצע מגה פיגוע איפשהו! אז אולי אותי לא יפטרו, כי אין מעקב אחרי כל בנאדם שאני בודקת אותו, אבל בגללי נלקחו חיים של אנשים, והיה אפשר למנוע את זה עם קצת יותר תשומת לב! מה שרציתי להגיד- העבודה הזאת חישלה אותי, נתנה לי להכיר את עצמי יותר לעומק, נתנה לי כלים להתמודד יפה מול קהל גדול, אומץ לדבר בביטחון גם מול מבוגרים ממני, לפקוד עליהם כשצריך... לא הקידום מפחיד אותי, הטעויות הקריטיות מפחידות! ואגב- הכנסת מחבל לארץ זה החלק ה"קל" של המקרה הגרוע... אני יודעת אנגלית יותר מ-A B C, ואני יכולה "לקשקש" באנגלית ויבינו מה אני רוצה מהם, למרות שאם צריך קצת יותר מ"קישקוש" אני כבר מזעיקה מישהו שישבור את הראש
ולגבי הבוס- יש לי המון "בוסים" על הראש, לפי מה שאני מכירה הוא לא ממש רואה איך העבודה שלי מתנהלת (חוץ מהעמדות שהוא עובר בהן כשאני שם...) יש לי הרגשה שהוא חפר עמוק בתיק האישי שלי, כי יום אחד הוא התחיל לקרוא לי בשם שלי ואני בכלל לא יודעת איך קוראים לו!

haych

New member
להגיד לך את דעתי?

אל תתקדמי. למרות שאצלכם זה שונה ונראה כאילו לוקחים הכל הרבה יותר בקלות .אצלינו זה מסוף של בכיינים וכל הזמן עסוקים בקטנות. בגלל זה כשהרכזת הדרכה (את בטח מכירה. היא הייתה בעבר באלנבי-מירית) אמרה לי שהיא רוצה להוציא אותי לשיקוף בכוונה שאני אהיה ר"א אח"כ-אמרתי לה "חה" גדול. נראה לך באמת שאני רוצה את כל הכאב ראש הזה????????? לדעתי את סתם מחפשת תירוצים. כמה זמן את עובדת שם? משהו כמו שנה? בתור בודקת יש הרבה יותר סיכוי שתעשי טעות ותכניסי מחבל לארץ, ואת עושה את זה כבר כ"כ הרבה זמן. אז בתור ר"א זה מפריע לך פתאום? אם בא לך להשאר בעבודה-לכי על זה. תאמיני בעצמך וכנראה שאם מקדמים אותך זה לא סתם. (בעצם... אני חוזרת בי. לפי מה שהולך אצלינו אם מקדמים אותך זה דווקא כן יכול להיות סתם). אם בא לך להתקדם בחיים-תעזבי.

מותר לי

New member
גם אני אמרתי להם חהה גדול...

ואחרי שנה יצאתי לשיקוף
בתור בודקת אני אכניס מחבל לארץ, בתור משקפת אני אכניס מטען חבלה, ובתור תפקיד יותר בכיר אני אוכל גם להכניס קטיושות... פשוט אף אחד לא יעמוד לי על הראש ויגיע לי "היי! מה את משחררת קטיושה!" ואם נגיד (רק נגיד...) שיתפוצץ מחבל אצלינו או שיגלו שהוא עבר דרכינו? אם אני בודקת אז האחראיים שלי יחטפו על זה שפישלתי בבדיקות (אם בכלל יעלו על זה שזאת אני...) ואם אני האחראית- יעלו עלי מאד מהר ואני זאת שאחטוף... ואם נעלם לו בודק ככה סתם? אז אם אני בודקת- זה לא ממש משנה לי, כל מה שאני צריכה זה ליידע את האחראיים על המיקום שלי ובזה נגמר עניין ואם אני זאת האחראית? אז בנוסף לכל אני צריכה לשבור את הראש לאן בדיוק הוא החליט להעלם... שלא לדבר על ההחלטות שנלקחות לפעמים בלב כבד עם המשפט השחוק "סיכון מחושב"
לא איכפת לי אם מקדמים אותי כי הם מרגישים שאני ראויה או שחסר להם כח אדם... אני אמרתי לו שאני רוצה לסיים כאן חוזה ולעוף לצפון... הבקעה הזאת עושה לי חררה! אני חוטפת כאן מחלות כמו שבחיים שלי לא חטפתי!
ההוא של ש.ב. כבר עצבני עלי, לא מאשר לי חופשות בגלל כל המחלות

למעלה