../images/Emo12.gif

משעמם לכם? בואו לשחק טריוויה ולפני שכולם יקפצו.......הטריוויה מועתקת טריוויה חלק א´: נכון או לא נכון: 1.משה דיין היה שר חוץ בממשלת בגין 2.החלק הנקרא לואיזיאנה נקנה מצרפת על ידי ארה"ב 3.ארגון האצ"ל פרש זמנית מן המאבק בבריטים עקב פתיחת מלחמת העולם השנייה 4.את דמותו של קישקשתא גילם ספי ריבלין 5."טאבולה רסא" פירושה בצרפתית- אבן יקרה 6.השפה הרומנית שייכת למשפחת השפות הגרמאניות 7.שמעון פרס למד בילדותו בישיבת וולוז´ין 8.שם משפחתו הקודם של יגאל אלון הוא: פירקובסקי 9.אירלנד קיבלה את הנצרות במאה ה12 על ידי השליח פטר רונלסקו 10.קשמיר מתחלקת בין הודו לפסקיטן 11.כורדיסטן משתרעת על שטחם שלמדינות כמו אירן, גרוזיה וכווית 12.אלפו הוא שמה של חלב בסוריה 13.הנילוס הכחול והנילוס הלבן מהווים את מקורותיו של הנילוס 14.האדמורי"ם ממונקץ ומסאטמר היו בעלי גישה עויינת לציונות 15.ארץ הולדתו של משה מונטיפיורי היא יוגוסלביה חלק ב´ אמריקאי: 1.מיהו ארנן קורטז? א.מדען מטורף ב. מגלה ארצות ג, מלך ד. גר צדק 2. מלכיה של איזו ארץ מכונים המלכים הקתולים? א.פורטוגל ב.ברזיל ג. ספרד ד. יוון 3.איי הבתולה המערביים היו שייכים ל: א.ערב הסעודית ב.ארצות הברית ג. דנמרק ד. גרמניה 4.מגלה ניו זילנד הוא: א.ג´יימס קוק ב.רודולפו ארטסן ג.טסמן ד.גרונאן 5.שמה הישן של אוסלו בנורבגיה הוא: א.סנטה רוברטה ב.בית לחם ג. כריסטיאניה ד. בסמראסון 6.סימנה של מפלגת חירות בבחירות הייתה האות: א.רא ב.א ג.ח ד. עמה 7.כיצד נקרא הפרלמנט הפולני? א.סיים ב.דומה ג.מג´לס ד.בורץ´ 8.איזה מן היישובים הבאים לא נוסד בחומה ומגדל? א. מעוז חיים ב.טירת צבי ג. חניתה ד.מחולה 9.השלם את האמרה: איסטרה בלגינא קישקיש ______ א.ארדה ב.קריא ג. אמרינן ד. עסקינן 10.איזה מן היישובים הבאים לא ננטש במלחמת העצמאות: א.כפר עציון ב.כפר אוריה ג. רבדים ד.קרית ענבים 11.קרמבולה היא: א. פרי טרופי ב.תרגיל קראטה ג.סגנון ריקוד ד.שום תשובה אינה נכונה 12.מה המשותף בין הבירות ברזיליה וקנברה? א. שתיהן נוסדו במיוחד ותוכננו בכדי לשמש עיר בירה ב.שתיהן בעלות מבנה ארכיטקטוני ייחודי לאיזור ג.שתיהן נוסדו באותה שנה ד. אין קשר 13.מי ייסד את העיר דבלין שבאירלנד? א.הקלטים ב.הפינים ג.הדנים ד.הויקינגים 14.מהו המאחז הצלבני האחרון שנותר על אדמת ארץ ישראל? א.ירושלים ב.עכו ג.טבריה ד.רבת עמון 15.שפת הקודש של השבתאים הייתה: א.יידיש ב.תורכית ג.לדינו ד.עברית בהצלחה

הממממ...

1. נכון 2. נכון, לאחר שהספרדים הפסידו אותה לצרפתים 3. נכון 4. לא נכון- נירה רבינוביץ 5. לא נכון- גליון ריק טלפון- עוד מעט אמשיך

חלק ב´

1. וואלה לא יודע 2. ספרד 3. הממממ..עדיין שייכים לארה"ב לא? 11. פרי טרופי 15. חושב שעברית

giulietta

New member
מנסה

14- סאטמר, נכון. השני- לא יודעת אמריקאי: 8-טירת צבי 9-קריה 10-כפר עציון 11-פרי טרופי יו......... אני לא יודעת הרבה

sahr12

New member
איזה יופייייייייייייי.......חבל"ז..

לא הטריוויה.....אני משחק פה בטומי טיצ´ר של הבת שלי.....מדליק.... ברדקית??תביאי שאלות יותר קשות.....תודה!

sahr12

New member
חחחחח.....מה שמצחיק......

שגם בטומי טיצ´ר אני טועה........חחחחחחחחחחחח טוב נו כשאני הייתי קטן....היה לי "ששון טיצ´ר" מורה עיראקי... שהיה מלמד אותנו תא´-ב היה אומר.... א ב ג ד ה ו - לא אומרים זו מילה גסה.....חחחחחח ח

אני מוכנה !

לשטוף ת´בית פעמיים להמשיך לגהץ <
אמאל´ה איזו ערימה> ואת ת´גלי לי תת´שובות ברדי

למעלה