Shocking news

anatxf

New member
../images/Emo12.gif Shocking news

יש לי אח שמתגורר כרגע ב- New Jersey. הוא סיפר לי שהוא צפה בתוכנית "מי רוצה להיות מליונר" שם, והמתמודד נכשל כשנשאל: "In the TV series `The X-files', in what government agency does Dana Scully work?"
ענת :eek:)

o n o f f

New member
לא מפתיע שלא כולם רואים אבל

יש סדרות שלא צריך לצפות בהן כדי לדעת את הבסיס, וזה שמאלדר וסקאלי עובדים ב fbi זה די בסיסי מספיקה העובדה שגדלת בשנות ה90 כדי לדעת את זה....

Gilliana

New member
בחייכם...

סטודנטיות להוראה בארצנו הקטנטונת לא יודעות מי היה בן גוריון ומהו קבר רחל, אז אתם רוצים שאמריקאי ידע מי זאת דיינה סקאלי???

o n o f f

New member
ברור!

קודם כל מה לעשות גיבורי טלויזיה מוכרים הרבה יותר מאנשים מההיסטוריה... במיוחד אצל האמריקאים שלוקחים את הטלויזיה שלהם מאוד ברצינות...

Gilliana

New member
זה לא ממש מדויק...

כי כמו שאמרתי קודם - יש לא מעט אמריקאים שחיים בבועה שלהם ולא מעניין אותם כלום מעבר לזה. אני אפילו מכירה אישית כמה וכמה כאלה.

Ice Age

New member
רגע

היה שחקן בתיקים באפילה שקוראים לו בן גוריון?

o n o f f

New member
../images/Emo9.gifמאיר לא אמרתי לך אף פעם...אבל

אתה קורע אותי מצחוק...כל פעם מחדש....

אבל אין כל כך קשר בין הדברים

זה שסטודנטיות להוראה לא יודעות מי זה בן גוריון או רחל רק מעידה על מערכת חינוך מקולקלת ורקובה (ודיר באלק אם מישהו לוקח את זה פה לויכוח פוליטי) וזה שאדם לא יודע מה קורה סביבו בעולם מחוץ לבועתו האישית זה כבר אידיוטיות לשמה. אז אני לא טוענת כי כל אחד צריך לדעת מי זאת דיינה סקאלי (אבל כן מי זה מאלדר
) אבל אי אפשר להשוות בין השניים. אתה שומע דברים, אנשים סביבך כן רואים את התוכניות שאתה לא רואה ושומע ואמור להפנים, זה שלא הפנמת זה בעייתי. יש המון סדרות שבחיים לא ראיתי ואני בטח לא אראה ואני עדיין יודעת עליהם טיפת מידע.. הכל עניין של כמה אתה שם לב למה שקורה מחוץ לבועה שלך...

Gilliana

New member
אבל את לא דוגמה

הישראלי הממוצע, ולצורך העניין גם האמריקאי הממוצע - בהחלט חיים בבועה משלהם, וזה שמדובר באידיוטיות לשמה - אין שום וויכוח, אני אפילו אקצין ואומר שמדובר בבורות משוועת אבל לצערנו זה המצב ולכן בכללל לא הפליא אותי לשמוע שאותו מתחרה לא ידע מי זאת סקאלי.

אני מסרבת להאמין

כי הישראלי או האמריקאי או האירופאי הממוצע חיים בבועה משלהם. כל אדם מעורב באיזשהו אופן בחיי הכלל אם זה פוליטית, טלווזיונית, סביבתית או סתם מעורבות של מה בכך.. אני רואה עצמי בתור האדם הממוצע, לא מעל ולא מתחת ואני רואה את האנשים סביבי ככאלה והם לא חיים בבועה. זה רק עניין של לצאת מהאגו האישי שלך ולהפתח לעולם.

Gilliana

New member
תתפלאי, אבל יש לא מעט כאלו

ואני מכירה אישית לא אחד, לא שניים וגם לא שלושה. אז אולי ההגדרה "ממוצע" היתה קצת מוגזמת, אבל בהחלט יש לא מעט כאלו.

לא אמרתי שאין כאלו

רק טענתי כי אני מסרבת להאמין שהם הממוצע... ואני לא רואה למרות המחמאה שלך שום דבר היכול לשים אותי מעל הממוצע (אולי בדברים נקודתיים כן אך לא בכללי)

Gilliana

New member
הגזמת עכשיו לגמרי ../images/Emo13.gif

אבל... דברים שרואים מכאן, לא רואים משם. ותאמיני לי - את הרבה מעל לממוצע, לא בדברים נקודתיים ולא נעליים.

טוב לא נפתח את זה לויכוח

כי הרי אף אחת לא תשכנע את השניה... נסכים אבל שהאדם הממוצע הוא אכן לא זה שחי בבועתו..

Gilliana

New member
המממ... אני אסכים עם זה חלקית

כי ההגדרה "חי בבועתו" אכן קיצונית מדי, אבל אני בכל זאת אמשיך ואטען שהידע הכללי של האדם הממוצע אינו רב בד"כ ומתמקד רק בנושאים הקרובים מאד לליבו ולכיסו (ברוב המקרים).

למעלה