Shocking news

אבל למה שלא יהיה ככה?

אם אותי לא מענינים נושאים מסוימים למה שאלמד עליהם??אין לי בעיה לשמוע עליהם כאשר קרובים אליי מדברים על זה אבל אני בטח לא אלך מיוזמתי ללמוד ולחקור נושא שלא מענינן אותי..(אלא אם אני חייבת)

Gilliana

New member
השאלה היא כמה נושאים מעניינים אותך

וזה בודאי יותר מאחד ויותר משניים וגם יותר מ-10, זה בדיוק ההבדל.

אף פעם לא ספרתי

אבל אני לא חושבת שזה עניין של כמות. אתה יכול להתענינן רק בדבר אחד אבל להיות בו מומחה על בוריו ..

Gilliana

New member
נכון, אבל זה לא העניין

אדם שמתמחה רק בנושא אחד ונשאר "אדיש" לכל נושא אחר - עדיין חי בבועה משלו so to speak ועדיין לא נחשב אדם רחב אופקים.

על כל אחד

שמתענין ב 400 נושאים אני אתן לך 5 אנשים שחושבים שהוא צר אופקים... אני גם חושבת שאדם צריך להרחיב את ידיעותיו הן רק לשם התועלת האישית שתצא לו מכך (לפחות לפי הניסיון שלי) אבל אם אדם החליט שלא מענינים אותו דברים שישאר צר אופקים. מבחינתי שכל העולם יהיה צר אופקים. אני למדתי ואלמד את מה שאותי מעניין.

Gilliana

New member
הכל יחסי ../images/Emo13.gif

לא אני אמרתי - איינשטיין אמר, ומי אני שאתווכח איתו?

Gilliana

New member
ועוד דבר ששכחתי...

עליך אפשר להגיד הרבה דברים, אבל "ממוצע" בפירוש איננו אחד מהם.

1Shir

New member
אני לא כל כך מסכימה

זה שבנאדם לא יודע כל מיני דברים שהיו בהיסטוריה (גם אם הם נחשבים חשובים מבחינה מדינית), או בכלל לא מכיר סדרות בטלויזיה, עדיין לא עושה אותו אידיוט או אפילו לא חי בבועה. לדעתי האישית הרבה יותר חשוב לפקוח עיניים ולהתעניין במה שנמצא בסביבה הקרובה שלך ואצל אנשים מסביבך מאשר בידע כללי היסטורי שיכול להיות מעניין אינטלקטואלית אבל לא הכרחי לכאן ועכשיו..

שני דברים

1. כשאתה פוקח עין ומתענין בסביבה הקרובה אלייך אתה נחשף לדברים שלא הכרת או ידעת קודם שחלק מזה הם סדרות טלויזיה. כמובן שיש עוד ידע רב שאתה סופג לתוכך מעבר לטלויזיה השאלה היא האם אתה בכלל מפנים ומקשיב לסביבה. 2. היסטוריה היא הדבר החשוב ביותר שאפשר ללמוד - הרי למידת ההיסטוריה תעזור לנו לא לחזור על אותן שגיאות בעתיד.. למרות שאומרים שההיסטוריה מלמדת שהאנושות מהיסטוריה לא לומדת...

1Shir

New member
כפי שאמרת

מי שלא רוצה ללמוד כל ההיסטוריה שבעולם לא תעזור לו.. ולדעתי מי שבאמת רוצה ללמוד לא צריך את ההיסטוריה שתדחוף לו את המסקנות בפרצוף הוא ילמד גם בלי לדעת אותה.. שורה תחתונה לצערי אני אגואיסטית ומתעניינת בעיקר בעצמי
הלוואי שזה ישתנה..

זה קצת סותר

אם הוא לא ילמד את ההיסטוריה הוא לא ילמד את המסקנות...היסטוריה זה הרי לא בהכרח מלחמות נפוליאון או וואטאבר זה הרי גם מה שקרה לפני יומיים וחצי לא? אם נחליק על בננה נלמד מהעבר לא לדרוך יותר על קליפת בננה אם נסרב ללמוד מההיסטוריה לעד יהיה גורלנו להחליק וליפול שוב ושוב על קליפת בננה. אז יש היסטוריה של האנושות שבתור האדם הבודד לא בהכרח מענינת ויש את ההיסטוריה האישית שחייבת לעניין את עצמך אחרת למה אתה חי?...זה הבדל עצום בין הסטוריות. ואני חושבת שאת בכלל לא אגואיסטית.. ובטח ובטח שלא מתענינת רק בעצמך, צר לי לשבור לך את המיתוס לגבייך.. אבל את ממש לא כזאת..

Gilliana

New member
מצטרפת למסקנותיך ../images/Emo13.gif

אני אמנם מגיבה לך אבל התגובה מיועדת בעיקר לשיר: הלו!!! על מה את מדברת ילדה???

1Shir

New member
אבל אין לי ידע כללי בכלל ../images/Emo12.gif

זה אומר משהו לא? (לפחות לדעתי זה אומר, אני חושבת שאני די אגואיסטית ואפילו לא רואה את זה כאחת מתכונותי הרעות)

Gilliana

New member
אני לא התרשמתי שאין לך ידע כללי

אולי את מגדירה זאת כך כי בעיניך זה לא נחשב מספיק ידע כללי, אבל יש לך בהחלט לא מעט ידע כללי במגוון תחומים - אני עדה.

Gilliana

New member
אבל זאת בדיוק הבעיה...

שהרבה מאד אנשים לא לא עושים את זה ולא פוקחים עיניים מעבר ל-ד' אמותיהם.

muldercrushed

New member
כאילו ברור!!!!

מילא עובדות היסטוריות אבל כמו שהיה כתוב קצת לפני אנשים יודעים יותר על טלוויזיה ותוכניות מאשר עובדות היסטוריות...

למעלה