זריקת דקא...

צדף10

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo5.gifזריקת דקא...

הייתי היום אצל מנהל מח' נשים בבי"ח, שנבהל קצת מהממצאים הגדולים והמליץ לי דחוף לקחת דקא, מה תופעות הלוואי? מה ההשלכות המאוחרות לזריקה? ולכמה זמן הדקא מספיק?? עם זאת הפנה אותי דחוף למרפ' אנדו בתל השומר, האם מספיקה ההפניה ממנהל המח' או שיש צורך בטופס נוסף מהמרפאה אליה אני שייכת??

../images/Emo140.gifהי צדף

בעקרון הדקא מוריד אותנו לגיל הבלות ,אז מופעים כל הסימנים שמאפיינים את גיל הבלות כמו:כאבי ראש,ירידה בחשק המיני,יובש בנרתיק,גלי חום והכי חושב מעקב את המחזור. אבל חשוב מאוד לדעת שכל אחת מגיבה אחרת יש מישהי שיהיו לה את כל המסממנים ויש מישהי שיהייה לה רק משהו אחד . לגבי תקופת ההשפעה שלו בדר"כ נהוג להזריק דקא אחת ל חודש אבל שוב על כל אחת זה יכול להשפיע אחרת ...עלי למשל זריקה אחת משפיעה למעלה מחודשיים
. עוד חושב לדעת שלא מומלץ להשתמש בדקא למעלה מ חצי שנה ללא הפסקה . אני בכל אופן מחסידות הדקא הרופא שלי צוחק עלי שאני כבר מכורה
נכון ישנן מעט תופעות לוואי לא נעימות במיוחד אבל שווה כל רגע עדיף על כאבי האנדו והמחזור
לגבי הפניה למרפאת האנדו' בתל השומר אני לא יודעת לאיזו קופ"ח את שייכת אבל בכללית כל אופן הרופא שלך צריך לשלוח מכתב המלצה למנהל מחוז ולקבל אישור לטופס 17. במידה ואין אישור עלות הביקור במרפאה יהייה כרוך בסכום של 177 ש"ח . בהצלחה

טל קר

New member
מוסיפה משלי:

למרות כל תופעות הלוואי זה היה עבורי שיפור משמעותי, מה זה גלי חום לעומת העלמות הכאבים הבלתי נסבלים שקדמו לכך והעלמות המחזור בשעה טובה? בשבילי זו היתה ממש תקופה טובה... מה שכן, שמעתי שכשלוקחים כדאי לקחת גם תוספי סידן ועוד דברים שממליצים לקחת בגיל המעבר. לצערי שמעתי את זה רק אחרי שסיימתי את הסידרה של הדקא. (כתבתי כאן מדי פעם בניק אחר, אבל אין לי כח להחליף כל פעם אז אשאר בזה)

צדף10

New member
תודה, אבל מה לגבי.....

מה לגבי אלה שאלרגים לחלב, מאיפה איפשר כן לקחת סידן?? תוספות זה מספיק?

טל קר

New member
אני טבעונית, יש סידן בטחינה

אבל אני לא תזונאית, כדאי לדעתי לבנות תפריט, זה מה שהייתי עושה בדיעבד עם המידע של היום.

צדף10

New member
גם לגבי זריקה שניתנת חד פעמי??

קודם כל תודה על התגובה... האם התופעות הם ישר על לקיחת הזרקה ראשונה או שזה מחמיר מזריקה לזריקה.....

טל קר

New member
הסימפטומים שתוארו מוכרים לי אבל

(חוץ מגלי החום) לא מהדקא (שאז היה לי רק גלי חום) אלא מהדפו פרוברה. בכל אופן רציתי לציין שזה כנראה מאוד אינדיבידואלי, כי עלי הדקא ממש לא השפיעה ככה כמו בקישור (אז היו לפעמים גלי חום, קייטנה לעומת מקודם) ואני זוכרת את זה כתקופה יפה.

בודאי שזה אינדיוידואלי

על כולנו כל דבר משפיע אחרת ובעוצמות שונות ומשונות. גם אני זוכרת את זה כתקופה יפה פיסית, תקופה שחזר לי הכוח ולא הייתי חלשה ותשושה כל הזמן. נפשית - גיהנום עלי אדמות.
מפחיד להיזכר. יכול להיות שההשפעה הקשה נבעה גם מאי הודאות לגבי התקופה, הדקא אמור היה לסיים את התקופה שבסופה לא היה ברור מה מצפה לי הריון או ניתוח נוסף ,שיקום ואימוץ. בקיצור- השפעות משתנות מאחת לאחת. יכולה להגיד בודאות שההשפעה הנפשית האיומה נחלשה עם הזמן - נדמה לי שאחרי כ- 4 חודשים - צרחתי פחות חזק

טל קר

New member
אני חושבת שחשוב מאוד לדעת מראש

שיתכנו תופעות נפשיות - כי אני עם הדפו פרוברה חשבתי שאני משתגעת, קיבלתי ממש מאפיינים של בעלת אישיות גבולית (מבחינת עוצמת רגש ותחלופות במצבי הרוח), ברגע שנפל האסימון (לא רק קוגנטיבית) שזה לא שאני באמת כועסת/עצובה/מדוכאת אלא זו תופעת לוואי, היה לי הרבה יותר קל להכיל את זה עד שחלף עם הפסקת הנטילה (תודה לאל) וגם לבקש לעבור לאלטרנטיבה אחרת.

למעלה