תהייה קטנה

../images/Emo12.gif תהייה קטנה

מגיעים לפה מלא אנשים ששואלים על הTenses... עברו כמה שנים מאז שהייתי בבית הספר (מה גם שבשיעורי אנגלית בעיקר חרפתי לי) אז אני מנסה להבין - האם משהו בהוראת האנגלית בארץ משובש כל כך קשה שתלמידים נבחנים לעלייה לחמש יחידות בלי לדעת את הTenses? האם המורים מלמדים גרוע? או שסתם התלמידים לא מקשיבים בשיעור (ראו ערך: Rogue)?

לעניות דעתי כן....המורים לא מלמדים

כראוי...אבל אני בכיתה י"ב שולט טוב בזמנים גם בזכות המורים וגם בזכות עצמי....אין מה לעשות...צריך להשקיע ובסוף אתה מגיע לידי שכרך... בהזדמנות זו..אתה יכול לבדוק לי את החיבור? תודה.

תראה,

בתור מורה לאנגלית אני רואה שהזמנים הם דבר בעייתי וכמה שלא מתרגלים אותם, הם נשכחים. תמיד אחרי שהתלמידים חוזרית מהחופש הגדול צריך לחזור על Present Simple, Progressive וכו' - מכיתה ה' עד י"ב. הסיבה היא שהדברים האלה נקלטים בדר"כ לא ע"י תרגול אלא ע"י קריאה ודיבור ואז מתקבל "חוש" של הזמנים, ידיעה שלהם באופן טבעי בלי לחשוב על החוקים. מסיבה זו בשנים האחרונות שמים הרבה פחות דגש על הדקדוק, שממילא "נלמד" על ידי התנסות בדיבור וקריאה ויותר על קריאה, דיבור, כתיבה. אפשר לראות למשל בבחינות הבגרות שפעם כמעט חצי מהבחינה, ובעבר נדמה לי שאף יותר, היה על דקדוק - rewrites, cloze... היום בחינת הבגרות ב-5 יחידות מתמקדם בהבנת הנקרא בעיקר וגם בכתיבה, הבנת הנשמע ודיבור. כמובן שצריך לשלוט בדקדוק כדי לקבל ציון גבוה. משנה הבאה לא יהיה גם cloze בבחינה. דרך אגב, בארה"ב לא לומדים בכלל זמנים. והסיבה היא שזה פשוט בא להם בטבעיות...

Peace 0n Earth

New member
מממ....

המורים לא אשמים בכלום...התלמידים (חח גם אני תלמיד בעצם) חושבים שאנגלית זה סתם עוד מקצוע ..הם לא לומדים את זה בתור שפה לכן הם לא מתרגלים...וכמו שאתה אומר תמיד..שפה צריך לתרגל הרבה. אז המורה מלמדת..אחרי שני שיעורים כולם שוכחים ורושמים she do homework now או כל דבר לא קשור לעולם.. במקרה הזה אי אפשר להאשים את המורים

אני מרמה, כי לא למדתי את זה בכיתה..

אבל נכחתי בכמה שיעורי דקדוק שכאלה. זו רק שיטת הלימוד. מכיוון שזו שפה זרה, מחפשים שמות להכל, ואז יש חוקים, וכדי להסביר את החוקים יש עוד חוקים, ושמות נרדפים, ועוד טריקים לחפות על החוקים שמחפים על החוקים (שמעתי כבר כמה קודים מזעזעים, ראשי-תיבות וכאלה).. בקיצור, אף אחד לא מבין שום דבר. תגיד לי פרזנט פרפקט ואני אבהה בך כמה שניות טובות, אבל אקלוט בסוף. תגיד לחבר'ה בחמש יחידות פסט פרפקט פרוגרסיב והם אולי במקרה הטוב יצליחו לדקלם לך איזו שבלונה. זה בוודאי כי הם לא קוראים, או לא מתרגלים, או משהו. כמו שאמרו לפניי, זה לא נקלט כשפה אלא כסתם עוד מקצוע.

גיל14

New member
אין תחליף ללקרוא או לדבר.

אין כזה. לא תמצא. אם אתה לא מדבר, או לא קורא, אתה לא מתרגל (ניקוד: חיריק שווא קמץ סגול) ואז אתה פשוט לא יודע. אין אפס. אותו דבר לשגיאות כתיב, בכל שפה - אם לא תקרא, תמשיך לעשות שגיאות כתיב מפה ועד להודעה חדשה.

אני מאמינה שהשתנתה תוכנית

הלימודים קצת מאז שהיית תלמיד והיום בעיקרון לפי תוכנית הלימודים לא אמורים להכניס דקדוק למבחן וגם הלימוד שלו צריך לעשות יותר חווייתי ופחות שיטתי.

למעלה