שעון ביולוגי?

חדף

New member
../images/Emo12.gifשעון ביולוגי?

בימים אלה התחלתי סוף סוף לנצל את האוצר שיש לי בדמות הגישה לספריית האוניברסיטה, והתחלתי לשאול ספרי תזונה. הראשון שבהם הוא "בריאות מן הטבע" של ד"ר צחי טורקניץ (אגב, ספר טוב. אני בהחלט ממליץ עליו). רוב מה שהוא כותב נשמע הגיוני ומתאים למה ששמעתי עד היום ממקורות שונים (בעיקר מכם), אבל דבר אחד נשמע לי מפוקפק מאוד: בסעיף שכותרתו "התאמת עיתוי הארוחה לשעון הביולוגי", הוא טוען שכל איבר בגוף פועל במחזור של 24 שעות, כך שבשעות מסויימות הוא בשיאו ובשעות הנגדיות הוא בשפל. כך הוא טוען שהריאות נמצאות בשיאן בשעות 04:00-06:00 ולכן בשעות האלה מומלץ להתעמל, ושהלב פועל בשיאו בשעה 13:00, לכן אז מומלץ לעשות תרגילי כוח. כך, הוא אומר, מערכת העיכול נמצאת בשיאה בשעות 06:00-08:00 ובשפל בשעות הלילה. לכן מומלץ לאכול את הארוחה העיקרית בבוקר, ארוחה קלה יותר בצהריים, ארוחה קלה בערב, ולהימנע מלאכול בלילה. שמעתם פעם על תיאוריה כזו? יכול להיות שיש בזה היגיון?

Neta558

New member
לא ממש מכירה את התאוריה...

אבל סתם מנצלת את ההזדמנות
אם יוצא לך (או לכל אחד אחר בפורום) לקרוא ספרי תזונה או ספרי זב"ח, בבקשה כיתבו עליהם ביקורת למדור ביקורות הספרים החדש שלנו!

idoz

New member
מאוד יכול להיות

למרות שאני מאמין בדבר הבא בבוקר (כשאת קמה) לא אוכלים דברים כבדים למה זה לא עושה טוב למערכת העיכול לקבל בום פתאומי (להוציא מהכלל ארוחות בשריות שקמת לפחות חצי שעה לפניהן) בצהריים אוכלים ארוחה כבדה כי את כבר ערה ומערכת העיכול שלך כבר קיבלה אוכל שיתניע אותה כמו שאומרים. ובערב , לא לפני השינה, אוכלים ארוחה כבדה (3-2 שעות לפני השינה) או ארוחה קלה (שעה לפני השינה). נ.ב: היום אני ממש מאושר, לכן אני אפטור אתכם מנוכחותי בפורום ביממה הקרובה.

חדף

New member
באמת שזה מתחיל להימאס

למה כל-כך קשה להבין שבנים יכולים לבחור בטבעונות בדיוק כמו בנות? אני לא קמה, אני לא ערה, ואני לא "את". ממש לא נראה לי שהכינוי שלי נשמע נשי במיוחד, אז למה ההנחה הזו? מצטער אם נשמעתי קצת כועס, אבל הדברים האלה קורים כאן יותר מדי... בקשר לתוכן ההודעה שלך - נשמע לי הגיוני, וככה חשבתי עד היום. בגלל זה הופתעתי כל-כך לקרוא את זה.

אלי ו.

New member
כן, זה קשור להורמון מלטונין

שאחראי על ה"שעון הביולוגי". לא מכיר את התאוריה בקשר למערכת העיכול. עד כה קראתי את התאוריה הזו רק אצל החבר'ה האלטרנטיביים.

hilase2

New member
אבל זה לא מתייחס לכל איבר בנפרד

התיאוריה מתייחסת אל הגוף כמכלול. ובכלל, זה נכון בגדול אבל גם אישי לכל בן אדם. אז אי אפשר לקבוע שעה כ"כ מדוייקת כמו בין 6 ל9 בבוקר.. זה מגוחך. זה יותר גמיש מזה. אבל כן - באופן כללי, ההנחיות האלה טובות. גם רופאים ממליצים עליהן, לא רק האלטרנטיבים.

אלי ו.

New member
נכון זה לא מתייחס לכל איבר בנפרד

בודאי שזה לא מדויק אלו דברים שניתנים בקוים כלליים עם הנחות מובלעות. (למשל שלא הלכת לישון ב 4 בבוקר)

דורון ק

New member
מסכים../images/Emo45.gif

לכל אחד גוף ומטבוליזם שונה- כל אחד צריך להבין מה מתאים לו אישית. אין סיבה להמנע מאכילה לפני השינה למי שאכילה שכזו לא גורמת לתחושה רעה או מפריעה בשינה.

למעלה