עוד קצת עלינו

sela v

New member
../images/Emo12.gifעוד קצת עלינו

לפני כ-4 חודשים התחלתי שרשור דומה, שבו החברים בפורום מפסרים קצת על עצמם, אז מי שעוד לא השתתף בשרשורים הקודמים או שעוד לא ידעתם על קיום הפורום, אתם מוזמנים לעשות זאת כעת. השאלות לענות הן אלה, ושאלה שאתם לא רוצים לענות עליה, פשוט תעברו לשאלה הבאה.
שם.
גיל.
בן/בת/חייזר.
אני גר/ה ב...
איפה הייתי רוצה לגור לו יכולתי לעבור לשם כרגע.
המקום שאהבתי ביותר בעולם (אפשר גם יותר מאחד).
המקום שהכי פחות אהבתי.
בעיניי מטייל/ת זה...
מקום פתוח, שתוסיפו בו כל מה שמתחשק לכם/לכן.

Eldad H

New member
טוב...

שם: אלדד.
גר ב... עמק יזרעאל.
איפה הייתי רוצה לגור? טוב לי כאן.
מקומות שאהבתי בעולם: - Ubud, Indonesia - Mount Cook Village, New-Zealand. - אי הנסיכים, איסטנבול, תורכיה. - הרובע היהודי, העיר העתיקה, ירושלים, ישראל.
הכי פחות אהבתי: Kuta, Indonesia.
בעיני מטייל זה אדם אשר מציב את החופש כמטרה בחייו לפרק זמן מסויים.
תפקידו של המטייל הוא לעיתים חשוב משל שגריר והוא חייב לראות עצמו כמייצג לא רק את עצמו אלא את החברה שממנה הוא מגיע.

Gardner

New member
אני לא איזה מישהו קבוע פה אבל

אני אשמח אולי להיות
נועם
24
בן
רחובות
מיין
מיין, ההרים הלבנים בניו המפשייר
אסביירג, בדרנמק.. טוב, זאת שאלה קשה. אני לא ממש מצליח על מקום שהייתי בו והיה כל כך נורא. זאת סתם הייתה עיר שעברתי בה בדרך לאנגליה, והיה שם משעמם. אבל מילא.
מטייל זה מישהו שלוקח את כל מה שהוא צריך על הגב, ויוצא לראות מקומות חדשים, ולעבור אתגרים חדשים יש עוד הרבה מקומות בעולם שאני צריך להיות בהם, וללכת אותם. אבל הזמן יגיע...

liti

New member
נעים מאוד,

liti,
(לא בלונדינית), מנהלת את פורום ביקורת מסעדות וחברה גם בפורום תרמילים.
אני גר/ה ב...- אזור המרכז
איפה הייתי רוצה לגור לו יכולתי לעבור לשם כרגע- לפלנד הפינית, רק בשביל החוויה (אבל לא הייתי מחליפה את הארץ באף מקום אחר).
המקום שאהבתי ביותר בעולם- פינלנד בגלל האנשים המקסימים והאווירה המיוחדת, טנריף בגלל הכיף והטבע
המקום שהכי פחות אהבתי- טורקיה ואיסטנבול בפרט. גם קשה לי בגרמניה.
בעיניי מטייל/ת זה...- כל מי שאוהב לראות דברים חדשים ולהיפתח לתרבויות אחרות ומה שחשוב לו זו החוויה (ולא השופינג!).
ועוד משהו- אחד החוויות הגדולות שלי בטיולים בחו"ל זה לאכול מאכלים מקומיים לא מוכרים ולהיפתח לטעמים חדשים.

sela v

New member
בתור מנהלת פורום ביקורת מסעדות

הי liti,
על הביקור. יש לי שתי שאלות: באיזה מדינה יש אוכל הכי טעים
נראה כי ישראל המדינה, כי אמרת שלא היית מחליפה את הארץ בשום מקום
מה הדבר הכי מוזר שאכלת, ואיפה זה היה

liti

New member
תשובות ../images/Emo26.gif

למאמא עוף- כן, הייתי בלפלנד, אולם הייתי בחודשי הקיץ. טיול חורף בלפלנד נראה לי מאוד שונה מבחינת ההיערכות עקב תנאי מזג האוויר. לסלע- אני אכן מאוד אוהבת את האוכל פה בארץ, אולם אין ספק שהטעם שלנו מאוד מושפע מהמאכלים והטעמים אליהם הורגלנו, כך שזו לא חוכמה. אוכל טעים זכור לי מדנמרק, שם מכינים הרבה מאכלים מתפוחי אדמה, ובכלל להסתובב שם בסופרים ובמעדניות זו חוויה כיוון שיש שם דברים טעימים באופן יוצא מן הכלל (ומעניין שעדיין לא ממש עלו על זה). בדנמרק יש גם מוצרי בצק (לחמים) ומאפים מעולים, ולא פלא שהרבה אנשים שלומדים אפייה עושים את זה שם. חוץ מזה? בטנריף אכלנו בכמה מסעדות לתיירים קטנות בשולי הדרכים והן היו מצויינות. תבשילים טובים וטעימים מאוד. בפינלנד זכור לי מאפה אורז (עליו כבר סיפרתי פה בפורום בעבר) שחייתי מספר ימים רק ממנו- הוא היה פשוט מעולה. לא אהבתי את האוכל האנגלי, הגרמני והאוסטרי, אבל זה לא מפליא (ביננו, מישהו אוהב את האוכל בארצות אלו?). גם האוכל במזרח אירופה- צ'כיה, סלובקיה, סלובניה, קרואטיה לא זכור לי לטובה. הונגריה יוצאת דופן מבינהם, אולם יש לציין כי הם משתמשים בחומרי גלם בינוניים ומטה, כך שהטעמים במסעדות הם בהתאם (אם כי עולים בטעמם על המאכלים במדינות שהזכרתי כאן). אחד המאכלים הכי טעימים שאכלתי בטיול להונגריה שערכנו לפני כשלושה חודשים הוא הלנגוש- מין סופגניה מלוחה ומעוכה עליה מורחים שמנת חמוצה ומפזרים גבינה צהובה (וגם שום למי שמעוניין). אמנם גדלתי על האוכל ההונגרי אך זו הייתה הפעם הראשונה שאכלתי לנגוש וזה היה דבר מדהים. מה שכן, צריך לדעת איפה לקנות, כי בפעם השניה שאכלנו במקום אחר הלנגוש היה בינוני מינוס. התמונה המצורפת היא של הלנגוש הטעים שאכלנו בשוק הפשפשים בבודפשט (לידו- עוגת פרג, קינוח לפי מיטב המסורת ההונגרית). לא זכור לי אוכל שאכלתי שהוא ממש מוזר- אבל מן הסתם זה בגלל שלא טיילתי במזרח וגם לא אכלתי במסעדות בצרפת, ובארצות אחרות שהייתי בהם לא היו דברים ממש מוזרים. אם אנסה? אולי...

נכון

נערכת בימים אלו ממש.....נשמע לי כיף גדול....או שאני טועה...נדע בפברואר אור

liti

New member
../images/Emo6.gif נהדר,

אני זוכרת לטובה דווקא ארוחה צמחונית שאכלתי בסוויס-אייר בדרך לארץ. מישהו טס עם סינגפור איירליינס? איך האוכל שם?

Eldad H

New member
הכי אהבתי את גארודה אינדונזיה

יש לי הרגשה שהדיילות הכינו את הסלט פפאיה-מנגו ממש במטוס עבור כל הנוסעים

kogawa

New member
אוכל במטוסים

הדעה היא דעתי הפרטית ואינה מייצגת בהכרח, מה גם שבחלק מהחברות טסתי לא יותר מפעמיים: תאי ***** (בטיסות ארוכות) סינגפור *** (בטיסה קצרה ממלזיה לסינגפור) בורמיז אין כוכבים (ופרט לסנדוויץ ותפוח גם אין אוכל) קוריאן ***** 5 טיסות וחמש ארוחות גורמה ארופלוט * (וגם זה בטיסות חוצות אוקיינוס) אינדיאן * ברחוב תמצאו אוכל טעים יותר אלעל - לא רוצה לתת ציון (וגם מעדיף לא לטוס - ואני עוד פטריוט...) SAS הסקנדינבית - ***** לאוכלי טרפה בלבד טיסות שכר - תביאו אוכל מהביית ותשמחו אם תקבלו קולה אל איטליה - *** ממוצע של כעשר טיסות, מאד לא אחיד לופטהנזה **** סירילנקן אייר ** בטיסה ארוכה אירו פרו - ללא ציון בשל התנהגותם מחוץ לטיסה טיסות פנים בהוואי - אין אוכל אם לא תשלם בנפרד אולימפיק ** אתיופיאן ** (בטיסות ארוכות) בריטיש איירוואי *** SAA (דרום אפריקה) *** איר זימבאבווי * (טיסות קצרות) בטח שכחתי המון חברות, אבל את אלו אני זוכר

Eldad H

New member
דירוג האוכל במטוסים

בטיסות האחרונות שטסתי: גארודה אינדונזיה: ***** (החברה היחידה שטסתי ששמה דגש על פירות וירקות!) טורקיש איירליינס: *** (האוכל נקבע לפי הזמן במקום המצאות המטוס, דבר בעייתי בטיסות לרוחב העולם, כמו איסטנבול-סינגפור). קוונטס: ** (כמעט הורעלתי מהבוטנים). ווירג'ן בלו: לא רלוונטי, תביא כריך מהבית או תקנה מאפין במטוס תמורת איזה 4 דולר. קיבריש איירוויז: * וגם זה מתוך רחמים.

אייסלנד אייר

באייסלנד אייר כיאה ליורדי ים אמיתיים הוגש דג....LOL אין להם בושה בקיצור לא היה לי משמ מה לאכול.....שונאת דגים אבל חברותיי התענגו על זה אז כנראה שזה טוב בנוסף היה לחמניה (למזלי) טובלרון (עדו פעם למזלי) וסלט עם איזה משהו קצוץ מעל (כבש או משהו כזה)...זהו...אה וחוצמיזה ישבה לידי ילדה איסלנדית שקיבלה מנת ילדים - אחחח איך קינאתי...כמעט גנבתי לה תאוכל (בעיקר שהיא השאירה חצי בצלחת)....שמיניות תפוחי אדמה אפויים, ושניצלונים... אצל היוונים המזויעים היה משהו בלתי אכיל לגמרי...עד היום אני לא ממש יודעת מה הלך שם.... והלהיט - בג'ט בלו - חברה חדשה בארהב לטיסות פנימיות...מדליקהההההה...יש להם צ'יפס (יעני חטיף סטייל תפוצ'יפס) עם צ'יפסים סגולים...להייייט....וטעים קצת מוזר להכניס משהו שנראה כמו ציפס עם דיו לפה אבל....ענק עם הפינים מקווה לגלות בקרוב בטיסה ללפלנד - משהו בי אומר ששוב לא אוכל הרבה והדגים ימלכו במטבח ואיפשהו אכלתי סטייק - ולצערי אני כבר לא זוכרת איזה חברה זה היה כי אם הייתי זוכרת בטח הייתי ממשיכה לטוס..(לא שהסטייק היה מדהים אבל גם סטייק לא מדהים עדיף על אוכלי מטוסים אחרים) נראה לי שזהו, אני רוצה לציין שבדרך כלל אני אוכלת רק תלחמניה במטוס ואז מבקשת עוד אחת ועוד אחת ובדרך כלל גם בולעת הרבה מדי דיאט קולה..... אור

Eldad H

New member
אבל אין כמו הבוטנים של Qantas ../images/Emo70.gif

אולי בפני שבכל מטר שתלך באוסטרליה תמצא איזה פאב (שם נותנים הרבה בוטנים כמובן), החליטה Qantas לתת איזה 500 שקיות בוטנים בכל טיסה.

ashkenazi15

New member
../images/Emo92.gif

אריק
27
חייזר זכר
מרכז הארץ
המקום הטוב ביותר שקיים הוא הגליל העליון או רמת הגולן (מה לעשות פטריוט)
עיר בשם אריקפה בפרו שמש 364 ימים בשנה וטמפרטורה של 25 מעלות.
בעייני מטייל הוא האדם הפתוח והסקרן ביותר שיש.
בכל מקום בו אנו מבקרים אנו לוקחים שני דברים: תמונות ומשהו טוב בלב ותחשבו על זה....

Eldad H

New member
נראה כמו סצנה מ"מכסחי השדים"...

באמת תמונה מדהימה ומעניינת כאחד

1L

New member
* אני.

* שם. עידו. * גיל. 22. * בן. * מגורים. הרצליה, ישראל. * היית רוצה לגור ב. ישראל- כל מקום מחוץ לעיר. * המקום הכי בעולם. ישראל - רמת הגולן. ניו זילנד - Le Bons Bay, Banks Peninsula. * המקום הכי פחות בעולם. Kowloon, Hong Kong. * מטייל. אדם שזוכה לראות עולם ואז לראות את העולם בצורה שונה. * מקומות פתוחים. משום מה, אני נוטה לשתף כל מי שרק מוכן לשמוע את רשימת התכנונים שלי לטיולים. אני מקווה שבאמת אני אצליח להוציא את כולם לפועל: שביל ישראל, סיני, ירדן, קפריסין, תורכיה, קרואטיה וסלובניה, פורטוגל ואז לחזור לכל המקומות שכבר הייתי בהם (איטליה, שוויץ, הולנד, בלגיה, ניו זילנד).

למעלה