מעט מבולבלת

נירי ד

New member
../images/Emo12.gif מעט מבולבלת

שלום לכל הפורום, אני בסוף שנה שנייה ברב"ע, ומאוד מבולבלת בעניין כיווני במקצוע. אני יודעת שהרבה אנשים יודעים מראש לאיזה כיוון הם פונים ואני ידעתי שכיוון הטיפול הוא המקום הנכון בשבילי, אך פתאום כשהתחלתי ללמוד, הבנתי עד כמה תחום הריפוי בעיסוק נרחב ועוד כמה יש לי עוד לגלות. שאלתי היא, מתי בעצם יודעים מהו הכיוון הנכון? הכל מאוד מעניין, הכל לומדים רק על קצה המזלג ולא ממש מתעמקים בנושא זה או אחר. כל המרפאות בעיסוק איתן דיברתי, אמרו לי שרק בעבודה עצמה לומדים ממש את התחום, אבל איך יודעים לאן ללכת? מעט מבולבלת, נירי ואגב, בעניין העבודה על ה KELS היה ממש מצויין, תודה טל, על התמיכה, העזרה ובעיקר על התרגום שלך...

יש קללה בברכה../images/Emo8.gif

עושה רושם שהברכה שלך הינו היכולת להבין, לעסוק ולהנות מתחומים מגוונים ושונים... זו תכונה נפלאה - היכולת להתחבר לדברים כל כך שונים ולהיות טובה בהם. אבל, זה גם מבלבל! וזו הקללה. אז תהני מכך שיש לך כנראה יכולת ראיה רחבה ושבחרת מקצוע המאפשר טיפול כפי שמתאים לך. תהני מכך גם, שבריפוי בעיסוק ניתן לקחת את המושכות בידיים ולהוביל את הטיפול לכוונים שיתאימו לך ולמטופל שלך (אין במקצוע שלנו רצפטים בסגנון של מקרה כזה חייב טיפול כזה). תתנחמי בכך שכולנו הינו מוצפים ומבולבלים בשלב זה או אחר ובשלב מסויים החלקים נופלים למקום בדרך כלל
(שלא לדבר על עצמי שעדיין מחפשת ומתלבטת...) ההכשרות נותנות כיוון ועוזרות... וקצת סבלנות.. ולגבי כך שהלימודים הם קצה הקרחון- לדעתי הלימודים נותנים רקע ויכולת למידה עצמית, פיתרון בעיות, חיפוש הדרך הנכונה בטיפולים שהרי כפי שאמרתי אין רצפטים... טל

עטרה ב ט

New member
אולי זה יעודד אותך

לי לקח המון המון זמן לדעת. בהתחלה אחרי כל התנסות קלינית ידעתי מה אני לא רוצה לעשות.... לא היה לי מזל בהתנסויות..... אחרי זה חשבתי שאני רוצה לעשות משהו מסוים והלכתי לכיוון שלו, אבל גיליתי שזה ממש לא מתאים לי.... אחרי זה כמעט עזבתי את המקצוע...... ורק אחרי כמה שנים של עבודה שאליה התגלגלתי חצי במקרה, הבנתי שאני מרוצה ושאני רוצה להמשיך בזה. מסביבי יש אנשים שלמדו אתי ועדיין שואלים את עצמם מה הם רוצים לעשות ואם בכלל. יש מקצועות שהלבטים בהם לא נגמרים ותמיד נמצאים איפשהו, נדמה לי שבגלל הרוחב של המקצוע והאי בהירות שלו, הריפוי בעיסוק הוא אחד מהמקצועות המלביטים האלו
.... לי נראה שפשוט לנסות ולנסות ואז לראות... ובהצלחה

התלבטויות הי נירי אני מצטרפת גם לעטרה וגם לטל המה שכתבו. בנוסף כמדומני רק התחלת או שאת לפני הכשרה ראשונה (אני לא יודעת היכן את לומדת)אך יודעת שת"א באמצע הכשרה וחיפה מתחילים ביום ב´. אני אהבתי כל תחום ומקום הכשרה בו הייתי, אני חושבת שבסוף מה שהכי קובע הוא ההיצע (מקומות פנויים) בזמן חיפוש העבודה ותמיד אפשר לשלב בין תחומים או להחליף! בהצלחה איילת

להחליף תחום????

נו אולי בהתחלה עוד אפשר לדעתי באיזה שהו שלב בשל הדינמיות של המקצוע זה ממש כמו לעשות הסבה מקצועית...אפשר, אבל צריך ממש ללמוד את התחום. טל

נכון אבל... נכון טל, אבל... לא צריך ללמוד שוב באוניברסיטה לשם כך, הלמידה היא יותר בשטח עצמו, וזה הפלוס שבעניין!(לדעתי) איילת

רק קצת סבלנות...../images/Emo140.gif

תחשבו על משהו אחד שאת אוהבת במיוחד לעשות...עכשיו תחשבי עם מי היית רוצה לעשות אותו. אולי זה יעזור לך להחליט, אבל באמת שזו עוד רק ההתחלה ועוד הדרך ארוכה. תהני מהלימודים. יהיה לך מספיק זמן להחליט אח"כ. בהצלחה.

למעלה