מה קורה פה?

aviviel

New member
../images/Emo12.gifמה קורה פה?

תינוקי בן שמונה שבועות. ניזון בהנקה מלאה. בהמלצת יועצת הנקה, החל מגיל שלושה שבועות מקבל ארוחה אחת בלילה בבקבוק (אבא מאכיל, כדי שאמא תוכל לישון קצת
). ביומיים האחרונים אני בקושי מצליחה לשאוב. אחרי שהגעתי לכמויות יפות של 100-125 CC בכל שאיבה, אני לא מצליחה לשאוב יותר מ30-40. אחרי דקות ספורות החלב כאילו "נעלם" - ופשוט לא יוצא יותר. במקביל, גם זמני ההאכלה התארכו, ובניגוד למצב הרגיל, אני לא מתעוררת עם גודש בשדיים, והשד הימני, הדולף תמיד - דולף הרבה פחות. נראה שהמצב גרוע במיוחד בערב - שאז הקטן פשוט לא יכול להפרד מהציצי. הוא גם מתעורר בלילה כל שעתיים, אחרי שכבר הגיע למרווחים של שלוש וחצי-ארבע שעות. נתונים נוספים, שאולי קשורים ואולי לא: קפיצת גדילה היתה לפני כשבועיים, ואני שותה מספיק. החיתולים מתמלאים בשתן במהירות, אפילו יותר מהרגיל. כמו כן, לפני ארבעה ימים חמותי בקרה אצלנו ובזמן שהיתה כאן הרגישה רע מאוד (שלשולים והקאות). אתמול בלילה היו שלוש יציאות ירקרקות וריריות עם ריח שונה מהרגיל (אבל לא ממש מסריח). האחרונה היתה לפני 13 שעות. אין לו חום והוא ערני כרגיל. שאלותי הן: בערב הוא ממש מתרגז בזמן האכילה, זורק את הראש אחורה ובוכה. יכול להיות שפשוט אין לי מספיק חלב והוא נאלץ להתאמץ יותר כדי להגיע לכמות שהוא זקוק לה? האם יש קשר לירידה המשמעותית בכמות החלב שאני מצליחה להפיק בשאיבה? אם המצב ממשיך, כיצד אוכל להגדיל את הכמות בחזרה? תודה, וסליחה על האורך

מינימי2

New member
מה קורה...../images/Emo141.gif

את מעלה מספר נושאים: 1. תחושת מלאות וגודש מתמתנת מאוד ואף נעלמת סביב גיל 2-3 חודשים. בשלב זה ייצור החלב מתאזן לפי דרישות התינוק כך שהגוף מייצר כמות מדוייקת יותר של חלב לפי צרכי התינוק, החלב נאגר במחסנים שנוצרים בעומק השד (כך שלחלב יש מקום בלי לדחוף
) מה שגורם לתחושה שהשד לא מלא כמו קודם. נשים רבות חוששות בשלב זה מהתמעטות חלב אך ברוב המקרים בהם התינוק ניזון מהנקה מלאה אין יסוד לחשש הזה. 2.מתן בקבוק לתינוק יונק עלול ליצור בעיות שונות. יש אמהות ותינוקות שגם 'רק בקבוק אחד' הוביל לקשיים בהנקה. אני מניחה שהיועצת הנחתה אותך לגבי סוג הבקבוק והפטמה המומלצים להאכלת יונק? אין ספק שהתקופה הסמוכה להולדת התינוק אינה קלה, בין אם מניקים ובין אם לא
אך זו רק תקופה. במקום להציע בקבוק ניתן לנצל את הזמנים בהם ישנה התינוקת ולנוח איתה, אפשר לקחת אותה להנקות הלילה במיטה שלכם ואז אבא יכול לעזור בכך שהוא קם להביא את התינוקת להנקות, להחליף טיטול... כך תוכלי להניק ולנמנם ולא ממש לקום בכל פעם. 3.שאיבה - האם את שואבת בשעה קבועה כל יום? אם כן, מתי? מכיון ששאיבה פחות אפקטיבית מהנקה וריקון השד פחות טוב, ייתכן שעם הזמן ייצור החלב בשעה בה את שואבת יורד. זה לא ישפיע כלל על שאר ההנקות בהן את מניקה. כדי להגביר את ייצור החלב בשעת השאיבה עלייך להמשיך לשאוב מספר דקות לסרוגין מכל שד לאחר שהחלב כבר לא יוצא. זה יאותת לגוף שיש דרישה לעוד חלב ויגביר את ייצור החלב בשעה הזו. 4. התעוררויות בלילה - תכיפות ההתעוררויות משתנה לעיתים קרובות בשנת החיים הראשונה. גם תינוקות שישנים מספר שעות ברצף עלולים להתחיל להתעורר לעיתים קרובות יותר, וכמובן שייתכן גם המצב ההפוך. הדבר לא מצביע על מחסור בחלב או על בעיה כלשהי, זו פשוט התנהגות אופיינית לתינוקות צעירים. 5. יציאות אצל יונקים - יכולות להיות בצבעים שונים על גווני הצהוב חרדלי וגם ירוק, ואם זו התלונה היחידה אין לכך חשיבות כיון שצבע הצואה מושפע מגורמים שונים. ובכל זאת, ייתכן שהתינוק שלך ירש את הוירוס של חמותך ומכיון שההנקה שלך מגינה עליו מפני סיבוכים רוב הסיכויים שהוירוס יעבור עליו בקלות. תינוק בר מזל
6. עצבנות על השד בשעות הערב גם היא אופינית לתינוקות בגילאים אלו... זריקת הראש אחורה יכולה לנבוע מהאטה בזרימת החלב בשעות האלו, וע"י תנועה זו של משיכת הפיטמה משחרר התינוק עוד חלב ומושך אותו מן השד אל עבר פתחי היציאה. האם הוא מתרגז מיד בתחילת ההנקה או לאחר מספר דקות בהן הוא יונק?

ועוד דבר קטן...

אחרי התשובה המקיפה של מינימי2, רציתי להוסיף ולהציע שההנקות בשעות הערב, יהיו במקום שקט ורגוע, לנסות להימנע מגירויים כגון רעש, אור חזק וכו'. אפשר להתחיל את ההנקה כשהוא עדיין חצי מנומנם, כששניכם ביחד בחדר חשוך ונעים,הרבה מגע של עור לעור ואפילו אמבטיה משותפת במים חמימים ונעימים לפני השעות שאת מרגישה שהוא יותר עצבני. וכמובן, יכול מאוד להיות שגם עלייך המצב משפיע, כשאת בסטרס, בלחץ, לפעמים מתרחש קושי בשחרור החלב. נשימות עמוקות, אמבטיה נעימה כמו שהצעתי לפני כן, חכולה לעזור. בהצלחה!

1טלטלים

New member
קרה דבר

מדהים...גופך החל לייצר את החלב לפי דרישה,בשב' ראשונים לאחר לידה כל העסק עובד על בסיס הורמונלי,כאשר המשך הצפוי הוא הגעה לאיזון מבחינת כמויות החלב(כבר לא נוצר עודף,גודש ודליפות מתחילות להעלם מהשטח) ונוצרות לפי דרישה של התינוק. הנקה כל שעתיים בלילה-סבירה ומתאימה לתינוק יונק...הנקת צבר-נראה שתינוק מחובר לציץ כל הערב ויונק ויונק ואח"כ פתאום מגיע הפסקה די ארוכה של מס' שעות,תקין לגמרי. יציאות ירוקות-2הסברים:ייתכן וירוס,אך אני פחות מאמרת על כך,כי אם זה שלשול וירלי היית מדווחת על ריח רע ולא נעים...כן,יציאות ירוקות יכולות להופיע מדי פעם וזה נחשב לתקין כל עוד שאר צואים הם רגילים:בצבע חרדל,גרגירי,ריח מתקתק חמצמץ
חיבורים חוזרים או בכלל עצבים על ציץ:לשלול גרפס תקוע או פשוט להחליף צד(בד"כ זה מחדש זרימה,אם זו הבעיה שלי). בכלל לא הייתי מעלה את עניין של "אין מספיק"!!!!(שאיבה היא לא אינדיקציה מספיק טובה),אם הוא עולה היטב במשקל,יש טיטולים צואה/שתן,הוא ערני,מתפתח לגילו~~~~בהחלט מספיק לו ! מצטערת שעונה במהירות,אני לא במחשב שלי
,תנסי לעשות חיפוש עם מילים שאיבה,שאיבות יש גם מאמרים בפורום(בסרגל כחול במעלה הדף בנושא)... תעדכני,

aviviel

New member
תשובות לשאלות שהעליתן

1. התחושה שיש פחות חלב נובעת מהעליה בתדירות היניקה ומהעצבים על השד בשעות הערב ולא רק מהירידה בתחושת הגודש. גם אם השד דולף ואני מנסה לשאוב, זרימת החלב פוסקת אחרי מספר דקות. 2. אני משתמשת בפטמת מעבר איטי (הכי קטנה, לא זוכרת אם זה 0 או 1) של אוונט. אני לא חושבת שמדובר בשביתת הנקה או בלבול פטמות, משום שכאמור, הוא יונק בשמחה לעיתים קרובות יותר מבדרך כלל (מכשנולד הקפיד על מחזור בן 3 שעות, לבד מקפיצות גדילה - אלוני ילד ממושמע וקרא את כל הספרים
) 3. לבד מהשינוי בצבע יש שינוי גם במרקם היציאות - הן ריריות ויש בהן מה שאני יכולה להגדיר רק כמעין חוטים. גם הריח השתנה והוא קצת יותר "צואתי" (יותר מסריח מבדרך כלל, אבל לא דומה לריח של מבוגר). 6. העצבנות וזריקת הראש מתחילות אחרי ארבעים דקות של הנקה והחלפת שלושה או ארבעה צדדים. זה עוד דבר שגורם לי לחשוב שפשוט אין מספיק חלב. בשעות הערב אנחנו מקפידים על שקט ואור עמום בזמן ההנקה. אחרי אמבטיה והנקה אחרונה לפני השכבה, הוא בדרך כלל נרדם על אבא (שגם משכיב אותו). המון תודה על תשומת הלב והתשובות המפורטות

מינימי2

New member
אוקיי...

את מדברת על תחושה שהתינוק יונק בהתנהלות עצבנית עד השד בשעות הערב. כפי שציינה גם ענת בתשובתה, התופעה שכיחה בקרב תינוקות יונקים, וזו למעשה התנהגות 'נורמאלית' של תינוק בגילאים אלו. מצרפת לך קישור בנושא כאן התינוק זורק את הראש ומתעצבן - ייתכן שהוא פשוט רוצה להמשיך למצוץ וכועס כשיוצא חלב, וייתכן שזרימת החלב האיטית דוקא מפריעה לו. בשעות אחר הצהריים האלה בהן התינוק יונק שוב ושוב בהפסקות קצרות משתנה הרכב החלב והופך לשומני יותר כך שלמרות שכמות החלב פחותה משאר שעות היום, הרכב החלב משביע יותר. אם את רואה שהוא מתעצבן וכועס הרימי אותו לגרפס, הרגיעי אותו באמצעים אחרים והציעי שוב לינוק. בסופו של הריטואל נופלים תינוקות לשינה של מספר שעות (על כך בקישור שצרפתי). גם תדירות ההנקות משתנה מפעם לפעם. בימים החמים תינוק יבקש לינוק לעיתים קרובות יותר כדי להרוות את צמאונו, ייתכן שסקרנותו הגוברת גורמת לו לאכול קצת פחות בכל ארוחה (כיון שברגע שהבטן נרגעת הוא מתפנה לדברים יותר חשובים, כמו העולם שמסביב
) ולכן מבקש לינוק לעיתים קרובות יותר. יכולות להיות סיבות אחרות, ואין זה ממה משנה כל זמן שהוא מרטיב מספיק טיטולים, רגוע ומבסוט לאחר ההנקה ועולה במקל כמו שצריך. שאיבה לא מוצלחת לא מצביעה על כמות החלב בשד. את כותבת שהשד מטפטף ובכל זאת אינך מצליחה לשאוב הרבה מכאן שהבעיה איננה בכמות החלב אלא ביעילות המשאבה. באיזו משאבה את משתמשת? במשאבות החשמליות הקטנות דוגמת מדלה אלקטריק המנוע נחלש והשאיבה נחלשת. במשאבות הידניות חשוב לוודא שכל החלקים תקינים ומורכבים נכון כך שנוצר ואקום טוב המתאים לשאיבה. גם אם המשאבה תקינה, שחרור החלב למשאבה שונה מהנקה ממשית של התינוק. בשבועות הראשונים ייצור החלב עוד לא מאוזן והשד מייצר כמויות חלב גדולות ממה שהתינוק צריך וגם השאיבה קלה יותר אך עם הזמן השד מייצר חלב המתאים לצרכי התינוק והשאיבה קצת פחות קלה. אם מתמידים ושואבים בשעות קבועות הגוף לומד לייצר חלב גם לשאיבה הזו, אך תקינות המשאבה חשובה. הקקי שאת מתארת יכול להצביע על וירוס קל, אם את מודאגת או חוששת שהתינוק לא מתנהג כמו תמיד גשי לרופא הילדים. בכל אופן, התרופה הטובה ביותר היא הנקה
המשיכי להניק אותו בכל פעם שהוא רוצה (כרגיל). המשיכי להניק ואל תדאגי יותר מדי. נשמע מתאורייך שהתנהגותו של תינוקת אינה שונה מהתנהגותם של תינוקות אחרים בני גילו ולא נמשע שיש מקום לדאגה. אם בכל זאת את דואגת תמיד אפשר לפנות ליועצת הנקה שתבדוק את תהליך ההנקה מקרוב ותנחה אותך. בהצלחה

aviviel

New member
תודה ../images/Emo39.gif

הייתי שלשום אצל הרופאה והיא אמרה, בדיוק כמוך, שאין מה לעשות חוץ מלהניק. היא נתנה לי הנחיות למקרה שהמצב יחמיר והוא יתחיל להקיא (רשמה לי מינרלים להכנת תמיסה פזיולוגית לשתיה), אבל נראה לי שעברנו את החלק הגרוע (יש פחות יציאות מאתמול, והוא לא מפתח חום). אני פשוט דאגתי שאין מספיק חלב בערב - ממש כמו שכתוב בלינק. תודה על הלינק - זה בדיוק מה שקורה והמאמר מרגיע מאוד
בוקר טוב, אביבית.

למעלה