ה צ י ל ו

levona

New member
../images/Emo12.gifה צ י ל ו ../images/Emo12.gif

היי...תודה על תגובתיכם וקבלת הפנים החמי
מה. בעלי הודיע לי (חגיגית) שהוא הולך לנתק את האינטרנט החל מחודש דצמבר... וכמו שכתבתי בהודעתי הקודמת - "את המנגינה הזו אי אפשר להפסיק". מאאאאאאאוד קשה לקחת משהו ממישהו אחרי שהתרגל אליו (חבר´ה מדובר על 3 שנים). אמנם כמו שציינתי...קיצצתי שעות ואני ניראית פחות ופחות מקושרת, אבל עצם המחשבה...זה כמו..איך להסביר? ומי כמוכם מבין? אני מחפשת אלטרנטיבה אחרת, אבל האמת..בנינו...זה מכעיס אותי מאוד. כי מי כמונו יכול להבין את הקשר הזה "לעולם החיצון"? את הצורך ואת הקשר החברתי שאיבדנו בעת האחרונה הן בגלל המצב הבטחוני אנשים פחות ופחות יוצאים מהבית, והשעות האלו של "משהו להעביר איתו את הקפה" וה"לצאת מהבית בלי לצאת". איך תסביר את זה למי ש"לא בתוך זה"? בנינו...אני לא רוצה לחשוב למה אני עלולה להפוך ..

lady_anne

New member
לבונה יקרה

אבל מה זאת אומרת "הוא הולך לנתק לך את האינטרנט"? עם כל הכבוד לאיש שאת נשואה לו (ויש לי כבוד לבני זוג כעיקרון), איפה כתוב שמה שהוא רוצה הוא שיהיה? אם את לא רוצה להתנתק מהאינטרנט - למה להכריח אותך? את אדם גדול ובוגר שמבין את הסכנה שטמונה בהתמכרות לרשת (אחרת לא היית פה). אין שום סיבה שתבטלי את רצונך מפני רצונו, וכשיגיע הזמן לצמצם נוכחות ברשת, כש את תחליטי שהגיע הזמן - תוכלי לעשות זאת גם ללא עזרתו. הניתוק היזום הזה רק יגרום לך לטפס על הקירות (דבר שקרה בעבר, מדברייך) ולהתייחס אל בן הזוג כאילו הוא האחראי לכל הדברים הרעים שבחייך. אל תתני לזה לקרות. ברגע שאת תתייחסי אל ההתמכרות הזו בחמלה ובהבנה ותדעי שבשלב כלשהו בעתיד זה יגמר - גם הוא יבין זאת. תפרגני לעצמך ואל תתני לאף אחד להיות הבעלים שלך. נ.ב. סליחה אם אני עולה קצת על בריקדות אבל יש לי קצת נסיון בהתמכרות לאינטרנט מול זוגיות. כל מה שנעשה בכח גם נראה ככה ויוצא שכרנו בהפסדנו.

e-magine

New member
לבונה ../images/Emo24.gif

כתבו לך כאן תגובות, עקב התקלה המרגיזה שכמוה לא זכורה לי, נמחקו תגובות. את באמת לא סיפרת לנו מה קרה ומה גרם לבעלך להגיד לך את מה שהוא אמר. אני לא יודע איך התקשורת בינכם ובטח לא יודע איך הקשר, אני פשוט לא רוצה להשתמש במילה שקצת מפחידה אותי (כמו הרבה גברים אחרים) המילה זוגיות. מה שאני חושב שביחסים בין בני זוג, בן זוג אחד לא לוקח מהשני משהו שמאד חשוב לשני, גם אם הוא חושב שזה לטובתו. למעשה, אני חוזר ואומר, האינטרנט כשלעצמו, איננו רע, הוא איננו מזיק, הוא איננו בלתי חוקי והוא איננו בלתי מוסרי. הבעיה היא בעיה שלנו, בעיה של תלות נפשית. מי שיש לו תלות נפשית באינטרנט, צריך לחפש בעיה יותר עמוקה, בעיה שורשית שגורמת לו לתלות הנפשית. אחר כך הוא צריך לטפל בבעיית היסוד ולא בסמפטום. אני יודע מניסיון, שחלק גדול מהמכורים לאינטרנט הם כאלה, בגלל בעיות יסודיות שיכולות להיות, טראומות מהעבר, בדידות, חסכים, בעיות בזוגיות, וגם דברים אחרים. אני לא מכיר את כל המכורים והמכורות ואפילו אלה שבאו לפורום הזה ושיתפו אותנו, בדרך כלל לא יודעים מה סיבת היסוד או שלא היה להם נח לדבר עליה. העניין הוא, לבונה שאני לא אתפרץ לנשמה שלך ולא אחטט, אבל את אולי יודעת מה הסיבה להתמכרות שלך. עכשיו אני משאיר את העניין בצד. לבונה, צריך לדבר עם בן הזוג. הייתי רוצה שתדעי ושגם הוא יידע, שתמיד יש יותר מברירה אחת. אני לא חושב שבן זוגך הוא מומחה להתמכרות לאינטרנט. אם היית אכלנית כפייתית, האם הוא היה נועל אותך בחדר בלי אוכל עד הודעה חדשה? לבונה כולנו צריכים להבין שזאת דרך נכונה. הוא יקח לך את מה שאת צריכה, את תיקחי לו, לאן תגיעו? עכשיו אני חוזר רגע למה שכתבתי קודם, לעניין בעיות היסוד. חשוב גם להבין, נניח שלא יהיה לך, אינטרנט חדשיים, כל הקשרים שלך ינותקו, לא יהיה לך רצון אפילו לחדש אותם, נגיד שנגמלת. את בעיות היסוד לא פתרת. מה יהיה הלאה? איך תתמודדי עם הבעיות? למה תתמכרי אז? אולי למשהו יותר גרוע? זאת לא הדרך.

למעלה