אני חושבת שהתבלבתי מרוב מושגים אחרי שעשיתי פיצוצים מה אני מורחת עליהם? חשבתי שיש כזה דבר שמן פטינה ומישהי פה אמרה לי שפטינה זה בכלל טכניקה?.. ושאפשר גם למרוח צבע אקרילי עם שמן פשתן? פטינה יש בהרבה צבעים? הצילו אני צריכה קצת סדר
והכוונה שזה שמן לטכניקת הפטינה...הוסבר פה בפורום כמה פעמים שפטינה זה לא חומר אלא טכניקה...ויש חומרים זמינים וזולים יותר ממה שנותנים בחנויות היצירה...תסתכלי בפינת העצה
הלכתי לחנות וקניתי לי בקבוק של שמן פשתן ליד המוכרת היה בקבוק שכתוב עליו "פטינה" והיא לא נתנה לי ממנו אלא מבקבוק אחר לגמרי - אז כנראה שזה משהו אחר חבל שלא שאלתי
הייתי לחוצה בזמן ולא חשבתי על זה לפני זה מוכרת בחנות אמרה לי שאפשר להדגיש עם אקרילי אז ניסיתי עם צבע זהב וכמובן שזה נמרח לי כל כל העבודה והרס אותה.. אח"כ קראתי כאן שצריך גם שמן אז אני אנסה שוב בקרוב ונקווה לטוב
כמו שכתבתי כבר יש לי לכה שכתוב עליה שהיא ורניט לעץ....אם אמרח אותה זה יספיק? זה כמובן כבר יהווה גם לכה (שתי ציפורים במכה אחת?) או שמדובר בורניט אחרת לגמרי?
מה שיש לי זה ורנית (ככה כתוב על הקופסא) לעץ של טמבור בצבע שקוף... כתוב עליה, לכה שקופה מגוונת ושזה מיועד לצביעת משטחי עץ מחוץ לבית ושהיא עמידה בלחות גבוהה... ממש לא נשמע לי שזה זה
הוא גם מהווה הגנה לעץ - אבל זה עם גוונים וזה לא שקוף כמו לכה...על הציפוי שיש לי בבית כתוב שזה נגד רטיבות וכו´..אבל בכל זאת אני שמה גם לכה...אני אסתכל בבית את השמות...
כמו שחברה טובה לימדה אותי.... לטבול מעט צבע אקריל עם פיסת בד רטובה בשמן פישתן ולמרוח בצורה סיבובית על העבודה... מריחה מהירה כי האקריל מתייבש מהר בהצלחה!
פטינה זה סוג של שמן כדי שיהיה קל למרוח את המשחות השונות על העבודה אפשר להשתמש בשמנים אחרים כמו שציינו פה שמן תינוקות , פשתן וכו´ אחרי השמן יש כל מיני סוגי משחות שמזינות את הפיצוצים חודרות לפיצוצים כדי שיראו אותם ויש משחות חומות בצבע זהב וכל מיני צבעים
לי בבית יש מין משחה בשם cera color והיא בצבע צהבהב. עליה אני שופכת טיפת צבע שחור בבקבוק שכתוב BETUN DE JUDEA. במידה ואני רוצה לצבוע את הפיצוצים בצבע אחר אז אני מוסיפה צבע אקרילי למשחה הצהובה???