הדגשת פיצוצים?

cckuki

New member
../images/Emo12.gifהדגשת פיצוצים?

אני חושבת שהתבלבתי מרוב מושגים אחרי שעשיתי פיצוצים מה אני מורחת עליהם? חשבתי שיש כזה דבר שמן פטינה ומישהי פה אמרה לי שפטינה זה בכלל טכניקה?.. ושאפשר גם למרוח צבע אקרילי עם שמן פשתן? פטינה יש בהרבה צבעים? הצילו אני צריכה קצת סדר

lilachh

New member
פטינה זה אכן הטכניקה...

את יכולה למרוח שמן פשתן עם קצת צבע אקרילי או צבע שמן... את יכולה גם למרוח רק ורניט ואת יכולה גם למרוח שמן פשתן עם קצת משחת נעליים של פעם....

cckuki

New member
אז למה בחנויות יש בקבוקים

שכתוב עליהם פטינה? מה יש בהם בעצם?

lilachh

New member
לפי מה שידוע לי זה שמן פשתן

והכוונה שזה שמן לטכניקת הפטינה...הוסבר פה בפורום כמה פעמים שפטינה זה לא חומר אלא טכניקה...ויש חומרים זמינים וזולים יותר ממה שנותנים בחנויות היצירה...תסתכלי בפינת העצה

cckuki

New member
אחרי שקראתי מה כתוב

הלכתי לחנות וקניתי לי בקבוק של שמן פשתן ליד המוכרת היה בקבוק שכתוב עליו "פטינה" והיא לא נתנה לי ממנו אלא מבקבוק אחר לגמרי - אז כנראה שזה משהו אחר חבל שלא שאלתי
הייתי לחוצה בזמן ולא חשבתי על זה לפני זה מוכרת בחנות אמרה לי שאפשר להדגיש עם אקרילי אז ניסיתי עם צבע זהב וכמובן שזה נמרח לי כל כל העבודה והרס אותה.. אח"כ קראתי כאן שצריך גם שמן אז אני אנסה שוב בקרוב ונקווה לטוב

dili

New member
מה זאת אומרת רק ורניט?

כמו שכתבתי כבר יש לי לכה שכתוב עליה שהיא ורניט לעץ....אם אמרח אותה זה יספיק? זה כמובן כבר יהווה גם לכה (שתי ציפורים במכה אחת?) או שמדובר בורניט אחרת לגמרי?

lilachh

New member
הורניט נועד לצביעת עץ

ורניט 6 - לגוון כהה וורניט 4 - לגוון בהיר

dili

New member
על הורניט שלי אין מספרים ../images/Emo10.gif

מה שיש לי זה ורנית (ככה כתוב על הקופסא) לעץ של טמבור בצבע שקוף... כתוב עליה, לכה שקופה מגוונת ושזה מיועד לצביעת משטחי עץ מחוץ לבית ושהיא עמידה בלחות גבוהה... ממש לא נשמע לי שזה זה

אתי@

New member
גם אני ראיתי את זה אתמול בהום סנטר

וזה היה לי מאוד מוזר, כי זכרתי שאביב אמרה שאין דבר כזה - לכה עם גוונים. אז כנראה שמדובר במשהו שונה, או לשימושים שונים... לא ברור.

lilachh

New member
אני יודעת שצבע לעץ שמהווה ציפוי

הוא גם מהווה הגנה לעץ - אבל זה עם גוונים וזה לא שקוף כמו לכה...על הציפוי שיש לי בבית כתוב שזה נגד רטיבות וכו´..אבל בכל זאת אני שמה גם לכה...אני אסתכל בבית את השמות...

לילך1

New member
השיטה שלי לאקריל....

כמו שחברה טובה לימדה אותי.... לטבול מעט צבע אקריל עם פיסת בד רטובה בשמן פישתן ולמרוח בצורה סיבובית על העבודה... מריחה מהירה כי האקריל מתייבש מהר בהצלחה!

שמיימית

New member
סדר בבלאגן

פטינה זה סוג של שמן כדי שיהיה קל למרוח את המשחות השונות על העבודה אפשר להשתמש בשמנים אחרים כמו שציינו פה שמן תינוקות , פשתן וכו´ אחרי השמן יש כל מיני סוגי משחות שמזינות את הפיצוצים חודרות לפיצוצים כדי שיראו אותם ויש משחות חומות בצבע זהב וכל מיני צבעים
מקווה שעכשיו זה ברור יותר

lilachh

New member
אני מניחה שכוונתן למשחה שמורחים יחד

עם שמן הפשתן...זה נותן את הצבע בסדקים ומבליט את הפיצוצים....

עינתפ

New member
אז עכשיו יצאתי ממש מבולבלת מהבלאגן

לי בבית יש מין משחה בשם cera color והיא בצבע צהבהב. עליה אני שופכת טיפת צבע שחור בבקבוק שכתוב BETUN DE JUDEA. במידה ואני רוצה לצבוע את הפיצוצים בצבע אחר אז אני מוסיפה צבע אקרילי למשחה הצהובה???

למעלה