"הארה"... מה זה?

../images/Emo12.gif"הארה"... מה זה?../images/Emo12.gif

בשנים האחרונות המושג הזה מחלחל לכל פינה אפשרית, "הארה".... מזכיר לי אור, מזכיר לי היעדר חושך, אבל זה יכול להיות בבית או ברחוב... אז, מה זו ההארה הזו שכולם מדברים עליה? "איש מואר" ועוד כל מיני כאלה שקצת הרבה מבלבלים... יש דעות בנושא?
יום מואר לכולנו

מאיה113

New member
על הבוקר גילי לחשוב../images/Emo13.gif

כשקראתי מה שכתבת עלה לי בראש "האור בקצה המנהרה" זו ההארה. כאשר אדם מחפש את הדרך, התשובה וכו... והנה משום מקום מגיע התובנה, וזה יכול להגיע בכל צורה או סימן או מילה או דרך.

משובללת

New member
../images/Emo62.gif המושג הארה כולל בתוכו

התחברות לכח עליון גבוה ולתובנות עליונות. אדם מואר הינו אדם בעל השגות רוחניות גבוהות - זה יכול להתבטא בכל תחום ,אמנותי, מדעי,רפואי, וכמובן רוחני טהור. וזה בא לידי בטוי במיצוי היכולות של האדם ברמה גבוהה. אני מאמינה שהארה הינה חלק מתכנית נשמתית של אדם ולא כל אחד חווה אותה ומגיע אליה. משובללת

אהלן משובללת../images/Emo13.gif

מה זה "השגות רוחניות גבוהות"? ועוד... מה זה "רוחני טהור"? העלית בהודעתך מושגים שכמעט מחייבים בדיקה נוספת מבחינתי... האם את חושבת ש"הארה" היא נחלתם של יחידי סגולה בלבד? מי הם או מה מקנה את אותה ייחודיות? איך בעצם חווים הארה? מתי יודעים שאנו מוארים... קיצר... מיליון שאלות רצות לי בראש, ועדיין לא ממש הבנתי את המושג הזה
אשמח אם יבוא לך "להאיר את עיני"
אחלה יום לנו

משובללת

New member
הארה../images/Emo41.gif

1. להארה לא כל אחד יכול להגיע כי לא כל אחד מוכן לכך מנתוניו המולדים.כידוע לך לא כל הנשמות נוצרו על אותו תדר . 2. השגות רוחניות גבוהות - תובנות גבוהות (הכוונה לידע) פיתוח דבר מה, גילוי או חכמה מהווה הארה.ויש כאלו שהם מוארים כל חייהם אבל זה נדיר. 3.הארה היא לנשמה עצמה.(חיבור לאינסוף - התרחבות) 4. אי אפשר לדעת למי ההארה תגיע כי זה מידע פנימי נשמתי של האדם עצמו . 5. ההארה באה להשלים את האדם מבחינה רוחנית וגשמית כאחד ולהוציא באמצעותו חידוש /גילוי/חכמה לאוויר העולם. 6. רוחני טהור - אדם שעסוק בעליה רוחנית מתמדת (כמו נזירים למשל)ללא חיבור לגשמי. 7 .ומשהו לסיום - ספר בראשית כולו כתוב בהארה... מקווה שהארתי משובללת

יו מה זה זה../images/Emo35.gif בטח קשור לרוחניות

הרבה מאוד מתחברים עכשיו לקטע הרוחני שלהם... ובכלל.... לדעתי הארה קשורה להתעוררות רוחנית בכל שלב רוחני יש איזושהי הארה
כתוצאה מהתובנות, מההבנות, מההתחברות ל"אני הפנימי"...התעוררות... אני חושבת..
לא בטוחה...

ציפיט... אז "הארה" זו התעוררות?

זה מה שאת אומרת? ומה זה אותו "קטע רוחני"?
אחלה יום לנו

כתבתי שלא בטוחה....

יש הרבה רוחניקים שאינן בהכרח "מוארים" אלא רק מציירים ומתארים את עצמם כך... יש הרבה מוארים שאין להם בהכרח קשר לרוחניות כולשהי.... יש הרבה שגילו את האמת הפנימית שלהם.... אבל הם לא מוארים מצד אחד, ומצד שני חוו איזושהי התעוררות... אני קצת מבולבלת מכל הקטע הזה....

גמני נשמותק../images/Emo8.gif

ולכן זה עלה לדיון..... "רוחניקים".... אהבתי
יומטוב לנו

קשה מאוד להגדיר את זה

אבל אני חושב שמה שהשינוי נמדד קודם כל מבחינה אנרגטית. שדה האנרגיה עצמו של האדם משתנה, מתרחב, הופך פעיל יותר, האדם כאילו הופך לצומת מרכזית של אנריגה, כל מני יכולות רדומות אצלו מתעוררות. ההבדל בין אדם מואר לאדם רוחני שמחפש את האור דומה להבדל בין נורה דולקת לנורה כבויה שמאירים עליה מבחוץ. לדעתי הארה היא פוטנציאל שטמון בכולם, ומי שמעיר אותו, הפוטנציאל הרוחני שלו מתגלם במלואו. האגו שלו זז הצידה, הוא נעשה שלם יותר עם רצון הנשמה, נעשה אחד איתה, מחובר לאנרגיות גבוהות בלי דואליות של אור וחושך אהבה ופחד. הוא משתחרר מהדואליות, הוא נעשה אחד, בתדר גבוה מאוד של אהבה. לאנשים מבחוץ זה נראה כאילו האדם השתנה לגמרי, נעשה אחר. לאדם עצמו זה נראה כאילו הוא נזכר סוף סוף מי הוא באמת, מעבר לאשליית הזמן והמקום. אבל כמובן, הארה היא לא סוף הדרך. היא צעד משמעותי מאוד, אבל היא רק ההתחלה. לפי הבנתי לפחות.

מה מרגיש האדם המואר ?

אש יקר, תיארת, כאילו טכנית, את האדם המואר, וזה מעניין מה שכתבת, אך מעניין אותי, לא פחות, לדעת איך מרגיש האדם המואר ומה הן חוויותיו ? האם אתה יכול להגיד משהו גם על כך ?

האם האדם יכול בכלל לדעת שהוא מואר?

ואולי אם הוא חושב שהוא מואר - אז בטוח שהוא לא מואר!

ואני חושבת ש"הארה" זה...../images/Emo62.gif

מה שנקרא בשפת החבר'ה - "נפילת אסימון"... כאילו, בכל פעם שנופל איזה אסימון ומגיעים לתובנה חדשה, משהו שלא ממש ידענו קודם, ומסייע לנו להמשך, מתרחשת הארה כלשהי. אני לא יודעת אם אני מאמינה במושג הזה "אדם מואר", אני יכולה להסכים עם אדם חכם, או אדם טוב.. כאילו משהו שמזכיר את "אמא תרזה", אבל גם עליה אני לא מסכימה לומר - אדם מואר... מואר מבחינתי זה כמו שזה נשמע - מלא אור, השאלה היא מהו "אור" עבור כל אחד מאיתנו... ושוב, כאשר אנו מבינים משהו שלא ידענו קודם, הרי זה כאילו הארנו עוד מקום חשוך, ולכן מתרחשת איזו שהיא הארה... - כך מבחינתי. כל המושגים הללו שנכללים תחת הכותרת "ניו אייג'" קצת הרבה מבלבלים... נדמה שכל אחד לוקח אותם לחיים שלו, לנסיון שלו ומשם, מפרש אותם.
שבת
לכולנו

mbar30

New member
הארה - מזכיר לי את ה"אאוריקה"

משהו שיגרום לך לרוץ בכל רחבי העיר ערום כי מצאת את התשובה. כמו שהתפוח נפל על ניוטון לכל אחד יש הארה משלו בתחום שאותו הוא אוהב. הרעיון של לחפש משהו נסתר ואז יום אחד לפתוח תדלת והופל'ה אבל צריך להוסיף את הקושי שבחיפוש התשובה.

למעלה