עמג

New member
../images/Emo118.gif

לכל הכותבים בפורום, אתם מקסימים ! אתם נותנים המון כוחות גם לנו ל"קוראים השקטים", הנהנים מכתיבתכם אך עדיין לא מעיזים לכתוב ולפתוח את הדברים כל כך מלא. אני אם לילדה/אשה מדהימה המתמודדת כבר שנים רבות עם טורט קשה. מתמודדת ומצליחה להגיע להשגים מדהימים בכל קנה מידה. המון פעמים אני משתאה מהכוחות הפנימיים המלווים את ההתמודדות היום יומית, ומהכוחות הנדרשים לתקופות הקשות יותר של הטורט. מאוד קשה לי כאם. למרות שאני מעורה בנושא, קוראת המון מאמרים, מדברת עם אנשי מקצוע, אך תמיד כקולגה מקצועית ואף פעם לא מצליחה לדבר על כך כאם. בתי גדלה כך שהטורט אינו מהווה "גורם מקל" לדרישות החיים. הגישה שלנו היא שלמרבית האנשים קיימים קשיים שונים, ולה הקושי הוא הטורט. ואף פעם היא לא נתנה לעצמה שום הקלה בדרישות מעצמה עקב כך. היא נפלאה, אני אוהבת אותה מאוד, ומעריצה אותה ואת האנשים עם הקשיים הנ"ל שלעיתים קשים כל כך ויזואלית לאנשים בחברה שלנו. נהנת מאוד כאשר רואה אנשים עם טורט שמצליחים ומגיעים לעמדות בכירות ולתפקידים הדורשים הופעה לפני קהל, והם עושים זאת נפלא עם כל הטיקים הנלווים. יישר כח! והמון תודה !

../images/Emo51.gifעמג וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני כל כך שמחה...שכתבת את הדברים הללו - הצלחת לרגש אותי מאד, אני בטוחה שבתך ילדה/אשה מאושרת ושמחה שיש לה אמא תומכת ומפרגנת כמוך. אשמח אם תשתתפי יותר בפורום, וכן גם בתך מוזמנת... שאלה לי אליך ברשותך:- "בתי גדלה כך שהטורט אינו מהווה "גורם מקל" לדרישות החיים. הגישה שלנו היא שלמרבית האנשים קיימים קשיים שונים, ולה הקושי הוא הטורט. ואף פעם היא לא נתנה לעצמה שום הקלה בדרישות מעצמה עקב כך. " - ממתי אתם יודעים שהיא לוקה ב"טוראט"
ואולי תני לנו קצת "טיפים" כיצד היא הצליחה למרות ה"טוראט" הקשה עד היום

עמג

New member
תודה למברכים

כמו תמיד אתם מקבלים בחום רב את המצטרפים. ובכן, תודה! לגבי שאלותיכם על בתי, הרי שהטורט התחיל ואובחן בגיל צעיר מאוד. היא החלה עם טיקים ווקלים קלים וטיקים מוטורים מגוונים. גישתנו מההתחלה היתה: 1. להעצים יכולות שלה. ויש לה יכולות קוגנטיביות וחברתיות מרשימות. מאוד חשוב לדעתי ההתייחסות ליכולות אחרות ובכך להעלות דימוי עצמי ולבנות בסיס להתמודדות עם הקשיים בהמשך. 2. להבהיר שלמרבית האנשים יש קשיים או בעיות שונות, ולה יש טורט, זה הגוף שלה וכך אנחנו מקבלים אותה. נכון שזה פשוט יותר לכתוב זאת כעת מאשר להתמודד עם זה לאורך השנים. אבל זה היה הבסיס. עם השנים התווספו ההתמודדויות עם ה OCD , ליקויי למידה שונים, ונסיונות בלתי נגמרים בנטילת תרופות שונות. ברור לי שההתמודדות ממשיכה, והתפקיד שלנו כהורים זה לתת את התמיכה, ולהיות שם כשהיא צריכה אותנו, וזה מה שאנו מנסים לעשות. היא מדהימה ! והמעט שאני יכולה, זה לתמוך ולעודד ברגעים קשים. מחזיקה אצבעות לכולם. וכמובן שאמשיך לקרוא את כתיבתכם בפורום.

ש ל י ק

New member
דברייך מאוד מחממים את הלב

שמחה לשמוע שאתם מצליחים לחיות חיים רגילים לצד הטוראט ... זה המצב האופטימלי בעצם. בת כמה ביתך אם מותר לשאול? שמחה שהצטרפת לביתנו החם שלי

עמג

New member
תודה

שוב תודה על הברכות בתי בת 20+ ומתמודדת עם קשיים רבים. אך מתמודדת וזה מה שחשוב. החיים הם לא לגמרי "רגילים" ויש כמובן השפעה על שאר בני המשפחה, אך זאת משפחתנו. ושוב, המון כוחות אני מקבלת דווקא מהסתכלותי על ההתמודדות שלה עם הקשיים שלה, ומקבלתה את הטורט.

עמג, ברוכה הבאה !

נשמח אם תישארי עימנו בפורום. קיימים כאן הרבה קוראים "בתחילת הדרך", והם צריכים אותנו ואותך - הן לתמיכה והן להעשרת הידע שלהם. גם אותי גידלו באופן בו גידלת את בתך, בגישה שהטוראט אינו מהווה גורם מקל בדרישות החיים. מעולם לא ויתרו לי על שום דבר בגלל הטיקים שלי או בגלל הקשיים שמסביב לטוראט. ואני מודה על כך להוריי יום יום. אני תוהה אם אצליח לנהוג כך יום אחד עם ילדיי (אם וכאשר זה יהיה רלוונטי). לדעתי, זו הדרך לגרום לילד להתפתח לאדם שיכול להשיג הכל, ושיודע שהוא יכול. (כי המגבלות היחידות שיש לנו הן אלו שקיימות בראש שלנו...ואסור לנו כהורים להכניס מגבלות כאלו לראש של הילד). ברוכה הבאה.

עמג

New member
תודה

על תגובתך, ושמחה מאוד לקרוא את דבריך. את נשמעת מרשימה מאוד, ובהחלט מחמם את הלב לקרוא את דבריך . מאוד מזכירה לי את בתי. במהלך השנים אמנם המוטו היה שהטורט אינו גורם מקל בדרישות החיים, אך בהחלט לעיתים בעיקר במהלך השנה האחרונה ללימודיה בתיכון רציתי שתדע לוותר לעצמה מעט מדרישותיה הגבוהות מעצמה בגלל העומס הלימודי וקשיי הטורט, אך כאן כבר היה קשה לשכנעה בכך. לא יודעת באיזה שלב את כיום, אך כאם המודעת לקשיים היום יומיים מהטורט וה OCD, מאוד ממליצה לדעת מעט להוריד מהדרישות שלכן מעצמכן. זה קשה מדי ולא תמיד צריך להיות הטובים ביותר. אתם מקסימים גם כך. בהצלחה בהמשך, ואשמח כמובן לשמוע עליך עוד.

הלנה

New member
עמג ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

גם אני שמחתי לקרא את מה שכתבת ומקווה שתישארי איתנו. אני אמא לילד בן 13 וחצי שלוקה בטוראט קל וOCD.

למעלה