גמילה מגלוטן

../images/Emo115.gifגמילה מגלוטן

שלום לכן אני כרגע עומדת באי-אכילת מוצרי גלוטן, וזה באמת לא קל. אבל, יש שיפור
שיפור אמיתי, רק שאינני יודעת אם צליאק זו מחלתי (סביר להניח שכן, בכל אופן.) שאלתי היא כמה זמן לקח לכן ולכם להבחין בשיפור המעיים בזמן שלא צרכתן גלוטן? ועוד משהו: יש כאלה שלא עברו אבחון רפואי לצליאק? תודה

shavririt

New member
את עושה את הדברים בסדר ההפוך..

כדי לדעת בדיוק ממה את סובלת, את חייבת קודם לבדוק אם אכן מדובר בצליאק. ואת צריכה להיבדק כאשר עדיין אוכלת מזון עם גלוטן.. את הדיאטה תעשי לאחר האבחון.

למה לא לעבור אבחון רפואי?

השיפור במעיים, בהנחה שהבעיה היא אכן צליאק, הוא עניין שבין כמה ימים לכמה חודשים ואף שנה שנתיים - כל אחד והמעיים שלו. אבל למה להתחיל תפריט נטול גלוטן בלי לעבור בדיקות?

daniela21

New member
מניסיון אישי - אל תעשי את זה לעצמך!

אני עשיתי בדיקות דם לצליאק שיצאו שליליות והחלטתי על דעת עצמי להתחיל בדיאטה ללא גלוטן. הרגשתי השתפרה והתחלתי להרגיש סוף סוף בן אדם. אבל זה גם מאוד בעייתי: כשהיו לי כאבי בטן, לא ידעתי למה לשייך אותם (אולי זה בכלל לא צליאק? אולי זה משהו אחר מהצליאק..?), רופאים לא התייחסו לטיעוני ברצינות והייתי בחוסר ודאות. מה גם, שאם זה אכן צליאק, כל פירור של גלוטן עלול לגרום לנזק מצטבר (ואם אין אבחנה של צליאק, בד"כ יש ספקות ולא שומרים ברמה כזו מחמירה). אני בלית ברירה נאלצתי לחזור לצרוך גלוטן לצורך ביופסיה. התסמינים היו הרבה יותר קשים משחשבתי - כאבי פרקים, כאבי בטן, הרגשה של חולשה ושפעת, מצבי רוח, אפילו חום ומה לא. בסוף הגסטרוסקופיה אישרה צליאק חמור (ראו שיש דלקת בתרסריון והשטחת קפלים) ודלקת קיבה. שוב לחכות להטבה והכל כ"כ איטי.. במקומך, הייתי חוסכת את זה כבר בהתחלה, ולא עושה דיאטה על דעת עצמי (מה גם שזו יכולה להיות בעיה אחרת ולא צליאק, ובינתיים לא תטפלי בה כראוי).

|שמאלה| הסדר הפוך אבל התוצאות....

התוצאות יהיו טובות. בכל מקרה, לאכול גלוטן בשביל ביופסיה - שהיא מהווה אך ורק איבחון! הרי ביופסיה אינה ניתוח או טיפול, ולא נראה לי, לפחות לא כרגע, שאני חוזרת לחיטה. אני אחזיר לתפריט לקטוז, שהוא רכיב באיזשהי תרופה שהפסקתי בינתיים, ונראה מה השפעת הלקטוז על הכל. אני מבינה שהרגישויות האלה לפעמים מקבילות. תודה לכולכן על המידע. אם יש עוד, ברוך הבא

נצר1

New member
לא בהכרח אפשר לחזור לצרוך לקטוז

את מוזמנת לעשות חיפוש בהיסטוריה של הפורום כי כבר דובר על זה גם. אך בקצרה אני אומר, שאדם שמפסיק לצרוך מוצרי חלב, הגוף שלו מפסיק לייצר את האינזים הדרוש לפירוק הלקטוז ואז אי אפשר לחזור ולצרוך חלב יותר לעולם. ולגבי תגובתך לגבי מה שנאמר לך בהקשר לביופסיה: נכון שביופסיה היא לא ניתוח או טיפול, ועדיין היא נחוצה כדאי לוודא צליאק. זה לא בריא במיוחד להוציא ככה מרכיבי מזון שונים מהתפריט שלך על דעת עצמך, וגם אם את לא רוצה לבדוק אם יש לך צליאק, לפחות לכי להתייעץ עם דיאטנית לפני שתגרמי לעצמך נזקים ממשיים!! בלי קשר אני אוסיף, שבפורום יש גם משתתפים גברים ולכן הפניה שלך אני מניחה לא מיודעת ל
בלבד.

דוקא את זה לא ידעתי ../images/Emo4.gif

למרות החיפושים בפורום כלומר, זו היתה ההשערה הראשונית שלי בחודשים האחרונים (כןכן, כשלא ביצעתי את הבדיקות ולא קבעתי לגסטרו) אני טבעונית והלקטוז היחיד שנכנס לפה וגם זה בתדירות נמוכה, היה בתרופה. וזה מעט. שאלה: אז אין לי לקטז בריא וחזק, כזה שיפרק את הלקטוז, סביר להניח?

זה לא עניין עד כדי כך מוחלט

אבל אם תרצי לחזור לאכול מוצרי חלב, תצטרכי לעשות את זה מאוד בהדרגה, ולקוות שהגוף יתחיל לייצר שוב. יש סיכוי שייצור הלקטאז לא יעלה במידה הרצויה, ואכן לא תוכלי לחזור לאכול לקטוז. עוד יותר מפתיע אותי לשמוע שאת טבעונית, והחלטת על דעת עצמך להוציא משפחה גדולה מאוד של מוצרי מזון - בלי לוודא שזה באמת נחוץ.

ראי, המעיים שלי הוציאו כבר די והותר

כלומר, אני סוףסוף בסדר. אחרי חודשים של חולשה. מוצרי חלב זה מצחיק.

moria007

New member
אני לא עברתי אבחון

ואני מאוד מתחרטת על זה. לנצח יהיה לי הספק הקטן - אולי זה בכלל לא צליאק? אולי מתישהו אני אחזור לאכול גלוטן?.... למרות שעכשיו אין לי ספקות בנוגע לצליאק.

למעלה