../images/Emo4.gif

על המותר והלא מותר אין לי מושג... אבל המורה אמרה שמי שלא רוצה יכול לא לעשות את הניסוי אבל לצאת אי אפשר וזה עוד לשעתיים...

mikonww

New member
יש לך אפשרות לצאת כמו גדולה

תפני למנהלת או תקבלי אישור מההורים שלך ואים לך שום בעייה. אבל לא לצאת אם לא דעגת להסדיר את העניים לפני כן !

WTR

New member
../images/Emo24.gif

1. כל הכבוד לך!!!
חשוב מאוד שתעמדי על שלך. אף אחד לא יכול להכריח אותך לעשות משהו שאת לא רוצה! 2. ממש ממש ממש לא נכון. א. למה לא פנית לדיאטנית ע"מ לקבל תפריט בריא ומאוזן? זה לא טוב
ב. חלבונים יש מן הצומח, חלבון מלא מגיע אך ורק מן הצומח אם אני לא טועה. ככה שזה ממש לא בעייה.. אני ממליצה לך לפנות לפורום צמחונות וטבעונות כאן בתפוז, יש שם הרבה אנשים עם נסיון גדול יותר משלי. את יכולה לשאול שם גם על תזונאית מעודדת צמחונות באזור ביתך. 3. אני תמיד כאן אם תצטרכי
אני ממש גאה בך

skarlet ohara

New member
זה המידע היחיד שיש לי.

אנציקלופדיה החי והצומח של ארץ ישראל- זו דרך אחת יש מספר כרכים- עופות, דגים, זוחלים וכמובן יונקים. צריך להיות בספריה של בית הספר שלך. ואני לא יודעת אם זה אותו ספר או לא, אבל יש איזה ל' פישלזון שכתב על בעלי חיים.

The Reuty

New member
הממ יש לי כמה דברים להגיד.

דבר ראשון - בקשר לניסויים, את לא חייבת לעשות אותם, את יכולה לדבר עם המורה ועם המנהל והם יוותרו לך על זה, הם לא יכולים להכריח אותך לעשות את זה. דבר שני - הרופא טעה, את לא צריכה לאכול בשר כדי לקבל את הויטמינים הדרושים. כל מה שאת צריכה לעשות זה לאכול נכון, לכן את לא תתעלפי ולא יחסר לך שום דבר. להפוך לצמחונית(או טבעונית) זה לא פשוט לוותר על בשר, צריך להרכיב תפריט נכון שנותן לך את כל הויטמינים והמינרלים שהגוף צריך. את יכולה להגיד לאמאשלך שגם אנשים שאוכלים בשר, יש להם חוסר בויטמינים, מהסיבה הפשוטה, שהרבה אנשים לא יכולים לספוג B12 מהקיבה- לכן מומלץ להם לקחת טבליות מציצה מתחת ללשון, כי שם זה נספג ישירות לדם. (אמא שלי אוכלת בשר מושבעת ויש לה חוסר ע-נ-ק-י בB12, אני לא אוכלת בשר המון שני, ואין לי חוסר בB12 ואף פעם לא לקחתי טבליה. כדאי לקנות באמת את הויטמינים שחסרים לך - אגב מומלץ לעשות בדיקת דם כל חצי שנה, כדי לראות מה מצב גופך (גם למי שאוכל בשר זה מומלץ..). עשית בדיקת דם? אם כן, תלכי עם הבדיקות דם האלו לתזונאית שתומכת בצמחונות (ולא אחת שתגיד לך "טוב אז תאלכי מה שאת רגילה לאכול") ובעזרת הבדיקות דם היא תדע להרכיב לך תפריט שישלים לך את החסר. אם תצטרכי עזרה/עצה, את מוזמנת לפנות אליי אני אשמח לעזור. וכמו שאיילת אמרה, תלכי לפורום צמחונות וטבעונות ותתיעצי איתם איזו תזונאית תומכת בצמחונות יש באיזור מגוריי. את גם יכולה להכנס לפורום זכויות בעלי חיים, בכדי להתייעץ מה אפשר לעשות בקשר לניסויים שיש בבית ספרך. אני גאה שהחלטת להיות צמחונות.
ודבר שלישי, מצטערת, אין לי מידע. בהצלחה

The Reuty

New member
אם כך

את יכולה לעשות את זה בעצמך, אם הבריאות שלך חשובה לך, ואם חשוב לך שאחרי זה לא יאשימו את הצמחונות בחוסרים(ויטמינים) ויכריחו אותך לאכול בשר. כדאי ללכת לפי מה שנתנה התזונאית. בהצלחה, וכל הכבוד שהחלטת בדרך חיים שכזו

מעייניT

New member
אף אחד../images/Emo46.gif

לא יכריח אותי ואמא שלי יודעת שבשום פנים ואופן אני לא אוכל בשר הבעיה היא שאני צריכה שהיא תכין לי והיא פשוט שוכחת אז אם יגידו לי אני יאשים אותה!!!
וזה שאני צמחונית זה מאהבה לחיות ולאכול בשר בשבילי זה כמו לאכול את הכלב שלי ואני מאד שמחה שאני צמחונית זה עושה לי הרגשה טובה!

zulli

New member
כמה דברים על צמחונות

בתור מישהי שצמחונית כבר 22 שנה יש לי כמה דברים חשובים לומר: 1. אין תחליף לבשר, הבשר מספק וויטמינים חשובים לגוף, לאנשים צמחונים וטבעונים יש חוסר בלתי ניתן להשלמה שצריך לחיות איתו. 2. צמחונים וטבעונים חייבים לערוך בדיקות דם סדירות של וויטמין B12 ושל ברזל, רצוי גם תפקודי כבד כי אלה החוסרים הראשונים שנוצרים בגוף בעקבות צמחונות. 3. בד"כ רופא משפחה יתן תוספים של B12 (בכדור קטן ששמים מתחת ללשון כל לילה) וברזל בכדור. חוסר גדול ב B12 משלימים ע"י זריקות וזה לא מומלץ להגיע למצב כזה. חוסרים בברזל ו B12 גורמים לעייפות ותשישות, בעיות בזיכרון ועוד. 4. רצוי לעבוד עם דיאטנית על תזונה נכונה, לאכול קטניות, חלבון מן הצומח, פחמימות והמון ירקות ופירות. בהצלחה בצמחונות!!!! בקשר לניסויים בבעלי חיים, מותר לנתח לב הודו, צפרדעים ודגים בביתי הספר. ניתן לבקש אישור מיוחד לצא להיות נוכחים בשיעור הספציפי - בד"כ ניתנת עבודה עצמית להשלמת החומר. אין מה לעשות - ניסויים בבע"ח הם חלק מהחיים שלנו ואנחנו צריכים להשלים עם זה. אנחנו לא צריכים לתמוך בזה ולעזור למי שעושה את זה. היום הדבר הטוב ביותר הוא חרם צרכני על חברות שעושות ניסויים בבע"ח.

The Reuty

New member
את טועה ומטעה.

צמחונית וטבעונים לא סובלים משום מחסורים, אלא אם כן הם לא אוכלים מסודר. לבשר יש תחליפים, טעימים ביותר ומזינים ביותר ונותנים את כל הויטמיים שהגוף צריך, צריך לדעת מה הם ולדעת איך לאכול אותם ועם מה. לא רק טבעונים וצמחונים צריכים לעבור כל חצי שנה בדיקות דם, כולם צריכים לעבור כל חצי שנה בדיקות דם, כדי לדעת מה מצב גופם, ובכולם אני מתכוונת לקריבורים טבעונים וצחמחוניים כאחד. אני לא לקחתי ולא לוקחת שום תסף מזון ואני טבעונית עוד מעט שנה וצמחונית כבר שלוש שנים. וניסויים בבית ספר, עד כמה שלי ידוע אסור לעשות.

The Reuty

New member
ניסויים הם חלק מהחיים שלנו??

ואנחנו צריכים להשלים עם זה??? את שוב טועה ושוב מטעה!! ניסויים בבעלי חיים זה דבר מטעה ביותר! למה לכתוב סתם דברים?! יש כל כך הרבה אלטרנטיבות לניסויים בבע"ח שהם הרבה יותר טובות וממוקדות ונכונות, מאשר הניסויים הכלכך אחזריים שהחברות עושות. בגלל זה יש כל כך הרבה תרופות שיורדות מהמדפים, אחרי הנזק שהם עשו לבני אדם (אני לא זוכרת את האחוזים, אבל מדובר על משהו כמו 90%) ויש לעשות הרבה מעבר להחרים את המוצרים והחברות שעושות ניסויים. אפשר לנסות לשכנע אנשים לא לקנות את המוצריםף וליידע את הציבור באיזה מוצרים ואיזה חברות עושים ניסויים. ולעולם, לעולם אסור להשלים עם כזה דבר!!!

chatulika

New member
נו באמת

ניסויים בבעלי חיים הם חלק הכרחי מהעולם שלנו!!! בתור מישהי שנאלצת לקחת תרופות כל הזמן, אני מאוד מקווה שהן עברו איזשהו סוג של ניסוי לפני שאני צורכת אותם! בנוסף אני אחת מהאנשים שהגוף שלהם לא מאכל טוב אוכל על בסיס צמחי ןאני נאלצת לאכול הרבה מאוד בשר אדום. עם כל הכבוד ליפי הנפש שיכולים להרשות לעצמם להיות צימחוניים - אני לא יכולה! זה לא הופך אותי לפחות בן אדם או לפחות אוהבת חיות, אבל זה בהחלט נותן לי מבט מפוכח ופרקטי על העולם שלנו! לא קיים יותר טבע אמיתי הצמחונים אוכלים בייצים - ומספיק לבקר בכל לול בארץ בכדי לראות כמה אומללות הולכת שם. הטבעונים אוכלים ירק שגדל בשדות באדמה חקלאית שמרססים בכמויות רעלים מטורפות - מה שהופך את הטבעונות בימינו ללא כל כך בריאה!כמו כן אין שום דבר טבעי בצמחים האלו- האדם עובד כבר אלפי שנים על מניפולציות גנטיות שמתאימות לו- ולאו דווקא תזונתית-לרוב מדובר בשיקולים מסחריים כמו כמות צמחיה לשטח והתאמת הצמח לאקלים המקומי. האופציה הטבעית שכל אדם יגדל את צרכיו לא עובדת עם כמויות האנשים שחיים בימינו,ובזמנים הרחוקים שהשתמשו בשיטות הללו-אנשים פשוט גוועו מרעב! בקיצור - העולם לא מושלם!!! ובנוגע לעבודה עם צב: הצב מטופל היטב ,מקבל אוכל ,חברה וטיפול רפואי..ואם כל זה לא מספיק אז אני מציעה למי שרוצה להצטרף אלי ולצפות בקשישה חולת סרטן ואלצהיימר שלפני הטיפול ניסתה להתאבד פעמיים,ועכשיו כל פעם שהיא פוגשת את הצב היא צוחקת ומחייכת וקוראת לו ומאכילה אותו.

chatulika

New member
תרופות

את טועה ומטעה! בטח ובטח שלא מדובר ב90% מהתרופות על המדפים ! אם כבר אז במעבר מניסויים בבעלי חיים לניסויים על מתנדבים אנושיים.

מעייניT

New member
גם אני צמחונית

והלכתי לתזונאית והיא שאלה אותי מה אני אוהבת מקבוצת הגבינות וכ'ו.. והרכיבה לי תפריט אבל הבעיה שאמא שלי לא עוקבת אחריו ולא מכינה לי מה שכתוב...

../images/Emo54.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים

הזמרת איריס פרחי והיועצת חגית ורד, תשדרנה ב-17:00 Live ב-BlogTV את תוכנית הייעוץ "מה שלומך?" בואו לשרשר בעיות ושאלות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1350&msgid=67799339
בפורום הפרעות קשב ADHD תתארח בשעה 21:00 אסתר גולדברג, פסיכולוגית חינוכית, התפתחותית וקלינית מומחית, אשר עוסקת בלקויות למידה, לקויות התפתחותיות, לקויות תקשורת וקשיים סנסומוטוריים אצל ילדים ומבוגרים, ובהשלכת לקויות אלו על תפקודם הרגשי וההתנהגותי של המטופלים. שרשור השאלות אליה כבר נפתח ואתם מוזמנים להוסיף אליו את שאלותיכם.
מרינה שויף, הלא היא הלנה שטקין מפיק אפ תתארח הערב ב-22:30 ב-BlogTV ותענה לכל השאלות... שרשרו לה כבר עכשיו שאלות בפורום פיק אפ ל-BlogTV: http://www.tapuz.co.il/blogtv
נותר עוד יום אחד לתחרות המדליקה
עדיין לא הרכבתם ערכה לחג החנוכה? זו ההזדמנות האחרונה! מארגנים ומעצבים ערכת שי חגיגית ומדליקה לחנוכה ע"פ הקריטריונים שבפורום ימי הולדת ומתנות וזוכים בפרס שווה! אז למה אתם מחכים?
לטקס טפ"ה הזהב, בו אתם בוחרים את נבחרי השנה שלכם בטלוויזיה כבר הצבעתם? בפורום טלוויזיה- רייטינג מחכים להצבעה שלכם. http://users.tapuz.co.il/ygjtool/109/default.asp

היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo80.gif

יעקב אחימאיר, עורך ומגיש התוכנית "רואים עולם" בערוץ ה-1, יתארח בפורום גימלאים יוצאים לדרך בשעה 13:00 ויענה לשאלות הגולשים. אתם מוזמנים לשרשר לו שאלות כבר מעכשיו. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1389&msgid=68129804
GUL, רקדנית בטן מוסמכת להדרכת מחול מזרחי תתארח ב-19:00 ב-BlogTV ותענה לשאלות הגולשים. שרשרו לה שאלות בפורום ריקודי בטן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=786&msgid=68126457
אלי מזרחי וגבי עין דור, צמד השופטים הקשוחים בתכנית רוקדים עם כוכבים יתארחו ב-20:00 ב-BlogTV ויענו לכם על הכל. בפורום רוקדים עם כוכבים כבר משרשרים להם שאלות. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1393&msgid=68015954
אל תפספסו הערב ב-21:30 את "הלהקה" http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=27652 ל-BlogTV: http://www.tapuz.co.il/blogtv

למעלה