skarlet ohara

New member
מיכלי מאיפה אפשר להוריד את הסרגל

של פורום חמוסים? פירמטתי ואין לי..

../images/Emo168.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo79.gif

הזמר החסידי יוסי ברגר, יתארח בפורום מוזיקה חסידית בשעה 13:00 ויענה על שאלות הגולשים. שרשרו שאלותיכם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=959&msgid=68002693
בפורום תרומת ביציות יתארח בשעה 19:00 פרופ´ אריה הורוביץ מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית החולים הדסה הר הצופים אשר יענה בין השאר לשאלות בנושא הכנה להחזרת עוברים. שאלות ניתן לשרשר כבר עכשיו בפורום. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=926&msgid=67939171
נפתלי אופטובסקי, סמנכ"ל חברת אירון, יתארח בפורום פוקט PC הערב ב-19:30 ויענה לשאלותיכם בנושא תוכנת התמיכה בעברית למערכת ההפעלה Windows Mobile 5 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=351&msgid=67999835

../images/Emo32.gif עצומה נגד התעללות בבעלי חיים!

שלום לכולם/ן בימים אלו נבנת במכללת תל אביב יפו מעבדה לניסויים בבעלי חיים בתחום חקר הכאב,משמעות הדבר גרימת כאב מכוון לבעלי חיים ובחינת התגובות שלהם. פרוצדורות נפוצות בתחום הן חשיפת עצבים וקטיעתם, ניתוק והסרת חוליות, סימום, גרימת כוויות הזרקת רעלים לגוף ועוד. במסגרת המאבק למניעת הקמת מעבדה האכזרית במכללת תל אביב יפו הושקה עצומה חדשה שנועדה להבהיר למכללה שקיימת התנגדות ציבורית לניסויים בבעלי חיים ושהיא בולטת במיוחד בקרב בני ובנות הנוער, הלא הם הסטודנטים לעתיד. התלמידות והתלמידים החותמים מצהירים שלא ירשמו ללימודים במכללת תל אביב יפו, ואינם מעוניינים לרכוש השכלה ולשלם שכר לימוד למוסד שמתיר התעללות בבעלי חיים! ניתן לחתום על העצומה דרך האתר של קבוצת "סוגרות": http://sogrot.org/sign_petition_highschool.php
עצומה לתיכוניסטיות/ים: לעצור את "מעבדת הכאב" במכללת תל-אביב יפו
בימים אלו מוקמת במכללת תל אביב יפו מעבדה לניסויים אכזריים בבעלי-חיים בתחום חקר הכאב . תחום זה, כמשתמע משמו- נועד לגרום סבל וכאב לבעלי חיים ולצפות בתגובות שלהם. יוזם המעבדה, חנן פרנק, מבצע כבר 30 שנה ניסויים אלימים בבעלי-חיים כגון הטבלת גורים במים קרים במטרה לגרום להם טראומה ושוק, שבירת עמוד שדרה, חשיפת עצבים, הזרקת רעלים וסמים, גרימת מחלות (דלקות פרקים, סרטן) ועוד. ניסוי מחריד שעתיד להתקיים במעבדה מספר רב של פעמים מידי סמסטר, למטרות הוראה, (תוצאותיו ידועות מזה עשרות שנים) נערך כשמחזיקים חולדה מקובעת בסד כך שחלקים מגופה טבולים בתוך מים מתחממים עד לכדי 50 מעלות , לאחר מכן מסממים אותה ו"מגלים" שבעקבות שיבוש יכולת החישה שלה החולדה אדישה לחום עד לכדי גרימת כוויות חמורות בגופה. בתום הניסוי החולדה מומתת ונשלכת למשרפה. אנו מאמינות/ים ברכישת השכלה מבלי לפגוע בערכי המוסר שלנו, וקוראות/ים למכללת תל-אביב יפו לחזור בה מהקמת מעבדת הכאב החשוכה. ברשות המדע עומדות היום שיטות מתקדמות ומשוכללות ביותר לביצוע ניסויים מבלי לנצל בעלי-חיים. חלופות כאלה נמצאות בשימוש כבר מזה זמן במוסדות לימוד ומחקר בעלי-שם בעולם כגון ייל ופרינסטון ומן הראוי שמכללת תל-אביב יפו תצטרף לרשימת המוסדות המכובדים הללו. אנו החתומות/ים מטה מתנגדות/ים להקמת מעבדת הכאב במכללת תל אביב יפו, ומצהירות/ים כי במידה ומעבדה זו תפתח ותופעל נמנע מלהרשם ללימודים אקדמאים במכללה זו. איננו מעונינות/ים ללמוד במוסד שמזלזל בערך החיים ואיננו מוכנות/ים לשלם לו שכר לימוד!
בנוסף, ניתן ורצוי להדפיס את העצומה (מצופרת כאן כמסמך וורד) ולהחתים הלאה בתיכון (ולאחר מכן ליצור אתנו קשר למשל דרך אימייל שמופיע באתר ונאסוף את הדפים).

../images/Emo7.gif

לא הייתי פה הרבה זמן ויש לי מלא דברים לספר ולשאול... 1. במדעים אנחנו לומדים על הלב וזרימת הדם...קיצר בקיצורים המורה אמרה שעושים ניסוי....עם לב של הודו!!!!!!!!!!!!!!!
... אני לא מתכוונת לעשות אותו ! לראות את זה!!! ולהיות ליד הכיתה!... לא שאני נגעלת או משהו.......משהו אני לא יכולה לראות את זה...איבר של חיה מסכנה שלא עשתה שום דבר לעולם הזה....
... 2. מכיון שאני צמחונית מגיל 6 ואני לא אוכלת את רב החלבונים...זאת אומרת דגים עוף ובשר...בשבוע שעבר התעלפתי והייתי חלשה...באנו לרופא והוא אמר שאני חייבת לאכול בשר עוף ודגים כי אחרת זה ימשיך.....
....אני מנסה לשכנע את אמא שלי שתקנה לי ויטמינים מיוחדים אבל זה לא עוזר....... 3. בכיתה אנחנו לומדים על מערכת העיכול הדם והלב ואנחנו צריכים לעשות עבודה להגשה על הנושא....וזה אמור להיות על המערכת של החיות....ואני כמובן בחרתי על המוסמוסים.......אבל אני לא מוצאת מידע!!! תעזרו לי!!!!....בבקשה!!!!....כל מי ששולח מידע תודה ענקית ונשיקה
.... ווואי איך הפצצתי אותכם.....סורי...חח....

אממ..

דבר ראשון אם אתם עושים ניסויים בכיתה את תמיד יכולה לא לעשות את זה אבל קודם דברי עם המחנכת או המנהל על כך שאת לא מסוגלת לעשות את זה לחייה 2 אנ יהייתי צמחונית הרבה שנים עד שהגעתי למצב של אנורקסיה והוכרחתי לאכול בשר ע"י ההורים שלי. את לא חייבת ויטמינים רק כדאי לך להיות תחת פיקוח של דאטנית שתעשה לך בדיקות קבוע ושלא תפגעי בעצמך בגלל זה.. ו3 אני חושבת שיהיה לך קשה למצוא חומר על חמוס.. כשאני חיפשתי חמוס במילון לא מצאתי.. אז זאת תיהיה לך קצת בעיה..

mikonww

New member
אני לא חושב שמותר

א- אני לא חושב שמותר לעשות ניסוים על איברים של בעלי חיים, ולב של הודו נכלל מרשימה !!! יתרה מיזה ונגיד שמותר (ואני בספק) אני בטוח ב100% שזו הזכות שלך לא להיות נוחכת באותו שיעור !!! ב- אתה לא צריכה את אמא כדי לקנות את הווטמינים, אבל כן להדכן אותה או לנסות בעדינות להסביר לה למה זה כל כך חשוב לך ! רק ידע כללי ווטמינים לא זולים
ג- מצטער לא מכיר חומר רשום על מערכת העיכול של חמוסים

Sweet Fantasy

New member
היא בת 12..

היא כן צריכה את אמא בקשר לעניין הצמחונות אני ממליצה להכנס לפורום צמחונים ולהתעייץ הם מכירים את הבעיות האלה גם עם ההורים.. יש תחליפים ואני לא חושבת שזה באמת הגורם העיקרי להתעלפות. הגוף לא עד כדי כך זקוק אבל כמובן שאם לא אכלת נכון 6 שנים זה יכול לגרום.. בכל מקרה אני לא מומחית וגם לא חושבת שמי שכאן צמחוני הוא הכתובת ממליצה לפנות לפורום הנ"ל.

mikonww

New member
מצטער חייב לרשום

גם בשביל לקנות סגריות צריך להיות מעל גיל 18, וגם בשביל לקנות הלכוהול. בקיצור אמא זה דבר חשוב אבל בקשר לווטמינים אפשר לדעתי גם להסתדר. אני מדגיש הכוונה להסתדר רק לגבי קניה של ווטמינים ולא שום דבר אחר. בכל מקרה יש להגיד לאמא שאת קונה ולוקחת, כמו שרשמתי כודם לכן
במקרה של סיכסוך או ריב בטוח המשפחה, אין לראות בדברים אילה המצלה אילה רק דעה

Sweet Fantasy

New member
ואני שואלת, מה הקשר?

אני לא חושבת שלילדה בת 12 וחצי יש כסף לקניית ויטמינים ואני גם לא חושבת שהיא צריכה לעשות את זה בלי ההורים.. היא צריכה לדבר עם אמא לא לעשות את זה מאחורי הגב.

mikonww

New member
לא אמרתי דבר על מאוחר הגב

צינתי ואמרתי ומאז גם חזרתי בי, אבל אני אחזור על מה שאמרתי כודם "ב- אתה לא צריכה את אמא כדי לקנות את הווטמינים, אבל כן להדכן אותה או לנסות בעדינות להסביר לה למה זה כל כך חשוב לך ! רק ידע כללי ווטמינים לא זולים"

הרופא אמר ש....

שלא הספיקו לי חלבונים בגוף....ביצים אני גם לא אוכלת דרך אגב....אז...אין ברירה....ואפשר להגיד שאני בת 13...עוד 5 חודשים.... אבל וואלה נכון זה לא הגורם היחיד...למה אני כמו שאף אחד לא יודע מתאמנת בקלאסי ,אקרובטיקה וריקוד אז אני מנסה לא לאכול הרבה שומנים...כי זה גם חלק גדול....ולחם אני לא אוכלת...אז ככה שאני אנסה להסביר לאמא ...אנסה...אבל גם ככה היא בריבים איתי כבר שבע שנים על הצמחונית שלי...

Lovable Stray

New member
את אוכלת תחליפים?

אני מתקוונת לשניצלים, קציצות ומוצרים אחרים מטופו ומרכיבים אחרים? אם את אוכלת אותם על בסיס קבוע + פירות וירקות לא אמור להיות לך מחסור. הייתי ממליצה להתייעץ בפורום צמחונות וטבעונות.

mikonww

New member
אוקי חוזר בעצמי מכל מה שאמרתי

דברי עם אמא והרופא, ולא לקבל החלת על דעת עצמך, העסק יותר מורכב ממה שניראה. כאחד שעסק בגודו, אני יודע עד כמה חשובה תזונה נכונה וכל אבות הבמזון ! כושר טוב מתחיל בתזונה נכונה ורק אחרי זה במאמץ פיזי !!! לא משנה כמה מאמץ תשקיעי, ללא תזונה נכונה התצאות תיהנה חלקיות ויש מצב לנזק בלתי הפיך !!!

למעלה