כמה שאלות...

../images/Emo112.gif../images/Emo110.gifכמה שאלות...

אני חוקרת את הנושא של תנועות הנוערה ציוניות בזמן השואה. וכידוע לכם ולי 'השומר הצעיר' הייתה תנועת נוער פעילה מאוד בזמן השואה. אז ברצוני לשאול את המדריכים שבינכם, ואני מניחה שרובכם מדריכים, כיצד אתם משמרים ומנחילים לחניכים שלכם את מה שעשתה התנועה שלכם בתקופת השואה? וכיצד אתם מנצחים את זכרון השואה בתנועה שלכם? האם יש פעילות מיוחדת לקראת יום הזכרון... אתם מוזמנים להרחיב גם באופן כללי על הקשר של התנועה שלכם היום לתקופה של התנועה בזמן השואה... תודה על שיתוף הפעולה, אילנה

אמן סלע

New member
אני מאמינה שאני יכולה לענות...

בתור אחת שהייתה שיום שישי בסמינר הכנה לפולין של השמ"ץ...ודיברנו על הנושא של התנועה בזמן מל"הע 2... כעיקרון...אני לא מעבירה את זה לחניכים שלי עדיין כי הם קטנים.. אבל אני יודעת שכשאני עוברת פעילות אני לומדת קודם כל על הגיבורים שפעלו בזמן ההוא בינהם מרדכי אנילביץ' אני מניחה ששמעת על השם שלו. ובטקס יום השואה יש טקס מיוחד בד"כ ביד מרכדי משו רציני לכל התנועה. ובכללי אני לא רוצה לחפור ממש כי זה לא קשור לשאלות..אבל אני יכולה להגיד לך שהתנועה פעלה המון בזמן המלחמה , בהתחלה התנועה לא ידעה מה לעשות עם האיסור של תנועות הנוער...היה כל מיני ויכוחים דיונים, ובסוף הוחלט שהתנועה תמשיך לפעול בגטאות... ופעילי השומר הצעיר הם אלה שהיו מהמארגנים [אם אנילא טועה] של מרד גטו וארשה. ואם את צריכה לשאול עוד שאלות-את מוזמנת. בהצלחה. =]

אמן סלע

New member
חחח אני דווקא טועה הרבה..חחחח

סתם..בכל מה שכתבתי למעלה אני דיי בטוחה ואפילו בטוחה על מאוד..דווקא בחוג הזה הקשבתי ממש. =)

האמת ..

לפני שראיתי את מה שאת הגבת,באתי לרשום את אותו דבר חח..ואז אמרתי "רגע,אני אקרא מה חלי כתבה " חחחח.. גמני הקשבתי,זה היה חוג מעניין..נראה לי גם קצת דיברתי..:S

jast

New member
...

עשיתי על זה עבודה בכתה ט', אני לא יודעת עד כמה זה יעזור לך(בכל זאת.. עבודה של כיתה ט'), אבל אני יכולה לשלוח לך. ויש בגבעת חביבה מוזיאון על השומר הצעיר אני כמעט בטוחה, זה בטח יכול לעזור לך.. בקשר לשאלות- לגוצ אין פעולות שקשורות לזה(ד-ח.. אולי ח' בעצם כן), קצת בכיתה ו' כשהם "נכנסים לתנועה" אז יש מערך על התנועה(סמלי התנועה, שומרית, הקמת התנועה וכאלה) אז מספרים ככה בקטנה.. מכיתה ט' מתחילים לעבור פעולות יותר רציניות על השמוצ בשואה, בכיתה י"א יוצאים לפולין, ויש סמינרים שרובם אני מניחה(אני לא הייתי בהם) על השמוצ בשואה. כל שנה יש טקסים בקינים, וטקס אחד ביד מרדכי שהוא של כל התנועה. ואני לא מצליחה לחשוב על עוד משו כרגע מקווה שעזרתי:} שוב, אם את רוצה להרחיב על התנועה בתקופת השואה אני יכולה לשלוח לך חלק מהעבודה. בהצלחה!

פורה

New member
לא ציינו, אז אני אוסיף,

שלקראת יום השואה או יום הזיכרון השכבות המתאימות עוברות מערך שלם (מספר פעולות באותו נושא). בכללי, יש התייחסות רבה בנושא, בואו נגיד שאנחנו בהחלט לא מזניחים אותו..

למעלה