זכויות יוצרים בארה"ב זה כאב ראש
הקיצר, ממה שהצלחתי למצוא: יש ויכוח בין DC קומיקס (שהם ההוצאה לאור של סופרמן) לבין יורשיו של ג'רי סיגל (אחד משני היוצרים של סופרמן וסופרבוי). במקור (שזה 1944) סופרבוי היה פשוט סופרמן בגיל העשרה. אחר כך, בשנות התשיעים סופרבוי נוצר מחדש כשיבוט של סופרמן (הלמה ואיך זה סיפור ארוך. לכו תקראו את הקומיקס). בסוף שנות התשיעים ג'רי סיגל מת והיורשים שלו מיהרו והגישו תביעה נגד DC (כי יש חלון של 5 שנים והמתנה של שנתיים. אמרתי לכם שזה כאב ראש) כדי לקבל לפחות מחצית מהרווחים מהמותג (ושלא יהיה לכם ספק, סופרבוי הוא מותג רשום והגירסה החדשה היתה מאוד פופולארית ולכן
והרבה). התביעה נכנסה לתוקף ב 1999 ואז שנתיים אחר כך יצרו את סמולוויל והבלאגן התחיל. ב 2004 השופט לו החליט שלסיגל (ולכן ליורשים שלו) יש את הזכויות על סופרבוי. זמן קצר לאחר מכן, כביכול, במקריות DC השתמשו בסופרבוי אחד (זה מ 1944 ומעולם מקביל) להרוג את סופרבוי שתיים (השיבוט). אבל הבעיה האמיתית היא סמולוויל, מפני שהטענה של היורשים היא שקלארק קנט הוא הוא סופרבוי בעוד שDC טוענים ש"לא, זה רק סופרמן הצעיר". ביולי השנה, אחרי שDC הגישו עירעור, השופט החליט שהזכויות שייכות ל DC. זה נורא מורכב. הכל תלוי במה שקרה לפני 70 שנה והאם סופרבוי היה עבודה מוזמנת מסיגל ושות' או יצירה מקורית שלו בזמן שעבד עבור DC (מה שקורה כל הזמן בעולם הקומיקס, כך נוצרות דמויות חדשות). ממה שאני יודעת על סופרבוי מ 1944 אז הוא כבר בגיל 16~ לבש את התחפושת והגלימה עם ה S והכל והוא באמת היה קלארק קנט וגר בסמולוויל. הסופרבוי החדש לבש תחפושת אבל לא לבש גלימה וסיים את הקריירה כשהוא לובש חולצת טריקו שחורה עם ה S באדום ומכנסי ג'ינס שחורים. בסמולוויל, מראים את הגלימה עם ה S רק פעם אחת ולא על קלארק (דרך אגב אני מתה לדעת איך טום ווילינג יראה בתלבושת, אתם לא?) למרות רמזים רבים. אירועים מסויימים שקרו לסופרבוי (כמו המפגש עם ליגיון גיבורי העל מהמאה ה-30) לא קרו ואירועים מסויימים (כמו פיט מגלה את האמת) כן קרו. בהתחשב ביחסים בין שני הצדדים והמשמעות של מה יקרה אם DC יכנעו ויתנו ליורשי סיגל להשפיע על סמולוויל זה פשוט לא נשמע לי סביר שהעימות הזה הוא הסיבה לכך שקלארק לא עף. הוויכוח הוא על כסף וDC כבר הפסיקו להשתמש במותג "סופרבוי" הוא כמעט לא מופיע בקומיקס וכשמדברים על הדמות משתמשים בשם שלה ולא בכינוי. בשום מקום בסמולוויל לא קוראים לקלארק סופרמן או סופרבוי אאל"ט. מה הקשר בכלל בין היכולות של קלארק קנט בסמולוויל לבעיות זכויות היוצרים של "סופרבוי"? אם מישהו מצא איזכור איפשהו לכך שזו הסיבה שקלארק קנט עדיין לא עף, בבקשה שיביא קישור.