מיחזור אפקטים

Bones McCoy

New member
../images/Emo112.gifמיחזור אפקטים

בשרשור על הפרקים הראשונים של אטלנטיס, העליתי אנקדוטה חביבה בה טענתי שאפקט הפיצוץ של ספינתו של Ra בסרט "סטארגייט" ואפקט הפיצוץ של הירח Praxis ב"מסע בין כוכבים 6" זהה. Subatoi ביקש הוכחה וזה היה אתגר לא פשוט עבורי. הציניקנים יגידו שע"פ התמונות זה לא דומה אבל בחיי שאם מריצים את הסרטים רואים שזה ממש אותו אפקט. ב"מסע בין כוכבים" קצת עיבו אותו במובן זה שהוסיפו עוד טבעת הדף.

Bones McCoy

New member
../images/Emo41.gifהפיצוץ של הירח Praxis

ממסע בין כוכבים 6 למי שמחפש איזה כתובת שער לחייג

lenin972

New member
../images/Emo58.gif ../images/Emo58.gifזהירות ספוילר מעלי

סליחה לא יצא לי טוב הסמל של הספוילר אז שימו לב, מעלי יש ספוילר לאטלנטיס...

koroo

New member
לא לשכוח

את הפיצוץ ב"יום השלישי" שהוא אותו דבר, וכל פיצוף בחלל הוא כמעט זהה מבחינת אפקטים, כמו שאמרו אין מה לעשות לא כל סידרה תלך ותמציא את הגלגל מחדש ותמציא מנוע גרפי או נוסח שונה לכל פיצוץ שהיא צריכה.

kinspirit

New member
שאלה באנלית

אולי כל הפיצוצים נראים אותו הדבר כי ככה נראה פיצוף כזה בחלל?!

koroo

New member
זו הייתה הכוונה

אין מה כל כך לשנות זה אותה מתכונת פעם אחר פעם, למרות שבמלחמת הכוכבים - נקמת הפאנטום הפיצוץ בסוף של תחנת החלל ששולטת על כל הרובוטים שונה לגמרי, כל מה שניסיתי להעביר שאין מה לשנות כל אז אין פלא שיש חפיפה בין סוגי פיצוצים.

subatoi

New member
נראה לי שיש דווקא הרבה מה לשנות.

צבעים, גדלים, צורות התפשטות גל ההלם. יש מה לשנות.

kinspirit

New member
שזה סביר להניח

משהו שכן משתנה, פשוט לא רואים כאן בגלל שאנחנו רואים פריים אחד מהסצינה כולה. אבל העיקרון הו אותו עיקרון ויזואלי, ועל זה נראה לי התחיל הדיון.

subatoi

New member
אני דווקא הבנתי שהבחור אומר

שזה בדיוק אותו קטע, אחרת אין טעם לכל הדיון פה, לא? oh well

2Complicated4U

New member
Nן הסתם....

מה ציפיתי שמישהו יכתוב תטוכנה גרפית לכל פיצוץ שירצו לשות בחלל ? העלות של פיתוח של מנוע גרפי כזה לא שווה את זה אז פשוט משתמשים במשהו מוכן ומשנים פרמטרים ....

Hakarpad

New member
זה הסרט...

בסדרה, נעשו אפקטים רבים שעוד לא נראו קודם בטלוויזיה... רובם הגדול נראה בבירור בThe Storm של אטלנטיס... אבל אפשר לראות אותם לאורך כל הסדרה... גם בהשקעה הקטנה... אם תשימו לב בInto the Fire כשהמונד וטיאלק יורדים מהספינה היא נשארת עדיין מרחפת מעל האדמה... שמתי לב לזה רק לאחרונה וזה די מגניב. :)

subatoi

New member
א. תודה.

ב .עכשיו נשאלת השאלה - איך זה קרה ,אם מדובר בחברות הפקה שונות. מצד שני ,אולי זה קשור לחברה שעושה את האפקטים, ולא רק לחברת ההפקה.

Bones McCoy

New member
ברור../images/Emo11.gif

חברת האפקטים של לוקאספילם (החברה שהקים ג'ורג' לוקאס כאשר נדרש לראשונה לאפקטים עבור "מלחמת הכוכבים" בשנת 1977) שכמעט כל סרט עם אפקטים גראנדיוזים משתמש בה ואנשיה זכו בעשרות פרסים. Industrial Light & Magic Co

למעלה