פרקים מקבילים.

../images/Emo110.gif פרקים מקבילים.

בהמשך לרעיון של באנג'ו על הקבלות הפרקים, האם יש קשר בין מספר מסויים של פרק בעונה אחת לאותו המספר של פרק בעונה אחרת? לדוגמא: הפרק ה-16. בעונה הראשונה אין, בעונה השנייה זהו הפרק- Bewitched, Bothered, and bewildered.- הפרק של ולנטיינס דיי שעוסק בכישוף האהבה שזאנדר עושה בשביל שקורדיליה תתאהב בו- רק שזה עובד על כל הנשים בסאנידייל חוץ ממנה. בעונה השלישית- הפרק 'ווילו הכפולה'- אניה מנסה להחזיר לעצמה את כוחה בעזרת ווילו ולסאנידייל מגיעה הכפילה הערפדית של ווילו, הידועה בכינוי vamp Willow. בעונה הרביעית- Who are you פרק ההמשך של הפרק הקודם לו, פיית' משתלטת על חייה של באפי בגופה של באפי, ובאפי בגופה של פיית' נכלאת ע"י המועצה.
בעונה החמישית- The body- אחד הפרקים הכי עצובים בבאפי, מותה של ג'וייס סאמרס וההתמודדות של כולם. בהקשר לפרקים אלו אני רק יכולה לחשוב על הפרק עם זאנדר- שבעצם הציע את הזאנדר האחר, הזאנדר שכולם מאוהבות בו. בווילו הכפולה זו היתה ווילו אחרת, הערפדית, ה-gay now, וכו'. בפרק בעונה הרביעית זו היתה כמובן- באפי אחרת. אבל הפרק מהחמישית לא ממש מסתדר עם זה. סתם לקחתי את הפרק הזה כדוגמא, אבל בכללי- האם אתם חושבים שיש קשר מסויים בין פרקים ומספרם בעונות השונות? ואל.

כן :)

כמו הקשר פרקי היום הולדת של באפי שתמיד נגמרים ברע... או כאלה שהם על ההאלווין שגם נגמרים רע... עונה 2 ועונה 4...

אני חושב שאפשר למצוא קשר

אם ממש מתאמצים. אני לא חושב שזה מכוון מצד ג'וס והתסריטאים.
אבל אחרי שג'ויס מתה, באפי הופכת להיות מישהי אחרת, לא? זו החוויה ששינתה אותה הכי הרבה, לדעתי.

השינוי של באפי.. ../images/Emo41.gif

היה עוד לפני כן.. עם כל הגילוי על דון, על האחות, עם האחריות שלה כלפי דון כקוטלת וכ"אחות". אני מניחה שהשינוי המהותי היה בעקבות מותה של ג'וייס. ואל.

Bufreak

New member
נראה לי שזה קשור למה שדברתם....

בפרק 10 של העונה הרביעית,באפי וריילי ביחד באופן רשמי(הנשיקה שלהם בHUSH). ובפרק 10 של העונה החמישית-ריילי עוזב.

B a n j o

New member
חבל שלא זכרתי את זה

מהעונה הרביעית, זה היה ממש משלים למה שכתבתי. בכל מיקרה, יכול להיות שזה כן מכוון. אולי ג'וס מפתח ככה את הסיפור או לפחות סוגר קצוות ומעגלים...

B a n j o

New member
ד"א

מעניין מה היו הפרקים של מס' 19 בעונות 1-5, אני צריך לבדוק

Wicked Wicca

New member
סיקרנת אותי

אז הלכתי לבדוק ואכן יש קשר, אפילו קשר רב, בעיקר בין 419 ל519 ל619. אין לי ממש כוח לכתוב את הכל אז אני אכתוב בקצרה... ההודעה מכילה ספויילרים לעונות חמש ושש במעורבב ככה שמי שלא ראה ראו הוזהרתם!
ס פ ו י י ל ר בעונה הרביעית הפרק הוא new moon rising. הפרק הזה הוא למעשה ההתחלה הרישמית של היחסים בין ווילו וטארה. ווילו בוחרת סופית בטארה על פני אוז. בעונה חמישית הפרק הוא Tough Love. בפרק הזה ווילו וטארה רבות בפעם הראשונה. הריב מתחיל בנושא אחד אך עובר לנושא של הכישוף של ווילו. כוחה של ווילו מתגבר וטארה מתחילה לחשוש מכך. לבסוף טארה הולכת ליריד ללא ווילו ושם היא פוגשת את גלורי ששואבת את המוח שלה. הסיבה להיפרדות של ווילו וטארה בעונה השישית היא שווילו שיחקה עם הזיכרון של טארה על מנת לגרום לה לשכוח את הריב שהיה בינהן באותו נושא כמו בעונה החמישית, התחזקות יכולת כישוף של ווילו וההתמכרות אליה. טארה עוזבת את ווילו בעקבות זה, ועוד יותר נפגעת מכך שלמרות שווילו ידעה מה גלורי עשתה לטארה, היא כישפה אותה. בעונה השישית הפרק הוא seeing red. הפרק הזה חותם את מערכת היחסים של ווילו וטארה בצורה טרגית ביותר. לאחר שווילו השתקמה מההתמכרות של לכישוף טארה מסכימה לחזור אליה. בזמן שווילו וטארה משוחחות בחדרה של ווילו פוגע בטארה כדור שירה וורן בכוונה לפגוע בבאפי, והורג אותה
. שלושת הפרקים הללו מציגים ארבע תקופות במערכה היחסים בין ווילו וטארה: ההתחלה, המכשולים שבדרך, ההתגברות על המיכשולים והסוף. עוד קשר שמצאתי בין 519 ל-619 הוא שבשני המקרים טארה נפגעת וישירות ווילו פונה לכישוף, ובעזרתו מנסה להרוג את מי שפגע בטארה. זהו... מצטערת אם זה כתוב קצת מבולגן אני פשוט קצת הרבה עייפה... היום עוד כמה דברים דומים שמצאתי אבל אין לי כוח לפרט

B a n j o

New member
יפה

כנראה שזה לא סתם מיקרי נחמד שעליתי על הקשרים האלה
(וגם וויקה
) כנראה שזו באמת שיטה של ג'וס לסגור קצוות, שנה בדיוק אחרי

כן- ../images/Emo58.gif 6, |*+

גם אני חשבתי על הדמיון בין 519 ל-619 וגם כתבתי בקשר לזה משהו שכשיהיה לי זמן אני אפרסם כאן, וכשאני חושבת על זה זה באמת מסמל 3 תקופות במערכת היחסים שלהם,
, מאוד נכון. ואל.

Wicked Wicca

New member
התלבטתי בין שלוש

לארבע תקופות מרכזיות, אבל זה שלוש... אני חושבת שאני אלך לראות קצת עונה שישית, הבאתם לי חשק לראות, זה שעכשיו מאוחר ויש לי מבחן מחר לא ממש יעצור בעדי... לילה טוב!

B a n j o

New member
החלטה טובה ../images/Emo45.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

(בקשר לצפייה בעונה 6)

ANGEL N

New member
פרקי היום הולדת...

שימו לב לשני דברים: קודם כל (תתקנו אותי אם אני טועה) כל ימיי ההולדת של באפי לא כולל את העונה השניה והראשונה (שבה לא ראינו את היום הולדת של באפי כי זה היה עוד בלוס אנג'לס) נמצאים בפרק מס' 13. ושימו לב שפרק 13 שהם פרקי יום ההולדת מהווים איזה מפנה בעלילה, קורה איזה משהוא קיצוני שמניע את העלילה באופן דרמטי וקיצוני ביותר.

astrix

New member
יש לך טעות

למרות שזה היה יכול להיות מעניין שכל פרקי ימי ההולדת של באפי יהיו בפרק 13 , בגלל שהוא נחשב למספר עם מזל רע, זה לא ממש כך. אזהרה מכיל ספויירים מרווחים באזהרה נוספת לכל עונה. למעשה זה יוצא כך: (מפר עונה: מספר פרק) 1-אין 2-13 3-12 4-12
5-13
עונה שישית 6-14
עונה שביעית אין פרק כזה בעונה השביעית, דבר שדי איכזב אותי. הבעיה הייתה לפי דעתי שבדרך כלל משדרים את הפרקים האלו באיזור ינואר שבו אמור להיות היום הולדת של באפי אבל השנה כמעט לא שידרו פרקים במהלך ינואר, או זה או שבאפי לקחה את העצה של ספייק מהעונה השישית שלא לעשות אותם יותר. סןף ספויילר. עופר.

prophecy girl

New member
לא הייתה יומולדת בעונה שנייה?!?

אם לא הייתה יומולדת 17 לא היה סוף עונה... (מ-ד-ה-י-ם-!)

למעלה