seaגל

New member
../images/Emo11.gif

יש לכם סוד שאתם מסתובבים איתו הדבר הזה שאתם לא רוצים שאיש ידע מרגישים שאתם לא יכולים לספר לאיש? מדוע אתם חושבים אנחנו מגיעים למצב שאנחנו צריכים לשמור על סוד? זה קשור לרגשות אשם? תחושת לא בסדר? או פחד שידעו שטעינו או עשינו או עשו לנו משהו נורא? ממה אנחנו פוחדים? איפוא הסוד הזה פוגש אתכם בחיים שלכם? האם זה מראה על כך שאין לנו אמון בסובבים אותנו? הסוד נעשה קטן עם הזמן ? או בעצם מתעצם ותופס יותר ויותר מקום?
אתם לא מרגישים לפעמים שאתם מתפוצצים מבפנים רוצים לספר אבל לא יכולים?????

שלום לך ../images/Emo140.gif סודות...../images/Emo12.gif

יש לכם סוד שאתם מסתובבים איתו הדבר הזה שאתם לא רוצים שאיש ידע מרגישים שאתם לא יכולים לספר לאיש?
היו לי מלא אבל באמת מלא סודות בעבר אבל היום...אין לי אותם. מדוע אתם חושבים אנחנו מגיעים למצב שאנחנו צריכים לשמור על סוד?
למה שומרים על הסוד?כשהייתי צעירה,חשבתי ששמרתי על סודות כי התביישתי מעצמי ומאנשים.חשבתי שהאנשים אולי לא יבינו אותי ולא יקבלו אותי.אבל היום אני מבינה שהשתמשתי בסודות שלי כדי לחוש שליטה.שליטה שבה אוכל להרגיש שיש לי משהו שאין לאחרים.זה משהו עמוק שהבנתי את זה יותר מאוחר. זה קשור לרגשות אשם? תחושת לא בסדר? או פחד שידעו שטעינו או עשינו או עשו לנו משהו נורא? ממה אנחנו פוחדים?
לא רגשות אשם,לא תחושות שזה לא בסדר...אלא הרגשה שיש לי משהו שמסביר לי למה אני בדכאון ולמה אני עצובה.חשבתי שיש לי הסבר לזה כי שמרתי את הסוד בפנים. חשבתי אם אספר את הסוד לאחרים כבר אאבד את הסבל שלי ואת העצב שלי.בגלל זה שמרתי את הסודות שלי כדי להמשיך להיות בדכאון.זה נשמע משונה אבל זה נכון. איפוא הסוד הזה פוגש אתכם בחיים שלכם? האם זה מראה על כך שאין לנו אמון בסובבים אותנו?
איפה פגש אותי?אהמ..פשוט לא היו מסביבי אנשים שאוכל לספר להם על עצמי.זה יצא טבעי ששמרתי לעצמי סודות.אין קשר אם סמכתי על אנשים או לא. הסוד נעשה קטן עם הזמן ? או בעצם מתעצם ותופס יותר ויותר מקום?
לא יודעת.כי אין לי סודות כעת. אתם לא מרגישים לפעמים שאתם מתפוצצים מבפנים רוצים לספר אבל לא יכולים?????
כל סודות שלי יצאו ממני באופן טבעי.לא יצא לי מצב שהסתובבתי עם הסוד והרגשתי שבא לי לצעוק.הם פשוט יצאו וכנראה בזמן נכון.אנשים לחצו עלי וככה יצאו ממני.וטוב שכן.אני חשה שלווה בלי סודות.

seaגל

New member
../images/Emo35.gif

"אני חשה שלווה בלי סודות..." את חושבת שבזמן שכן היו סודות הם פגעו ביכולת להיות שלווים ושלמים עם עצמנו?

ה מוזה

New member
../images/Emo221.gif"ששש,זה סוד"

האמת בהתחלה חשבתי,איזה סוד?מה סוד?בכלל אין לי סודות ואז נזכרתי ביומן ,זה שכתבתי על הכריכה שלו באותיות ענקיות "סודי ביותר - נא לא לקרוא " ...... ו,אוהווו כמה סודות הוא שומר בו היום,אני לא מרגישה שיש לי איזה סוד אפל,יש כמובן דברים שאני מעדיפה לשמור אותם לעצמי אבל אי אפשר לקרוא להם סודות ,אגב איך היית מסבירה מה זה סוד ,מה ההבדל בין לשמור סוד ולשמור דברים לעצמנו ? לדוגמא,לי יש סוד - אני מנהלת פורום ,האנשים שמכירים אותי ופוגשים אותי יום יום לא יודעים לפעמים כן,בא לי לספר אבל מעדיפה שלא ידעו כי יש דברים שרוצה לשמור ביני ובין היומן שלי :)[במקרה הזה הפורום] אני לא אוהבת שמסתירים סודות,או מידע מאדם אחר שלעיתים לו ידע את זה חייו יכולים להשתנות ומי אנחנו שניקח כזו אחריות על חייו של אדם אחר ?למה לא לספר לו ושהוא יחליט ? ואם הסוד הזה קשור למשהו שאנחנו עשינו/חווינו/הרגשנו ולא משפיע על אדם אחר אז כנראה שלא מספרים אותו כי מתביישים,או מפחדים ,או לא יודעים איך לספר ..... סוד עם הזמן גדל וגדל וגדל .......... ועכשיו תסבירי לי את זה "אתם לא מרגישים לפעמים שאתם מתפוצצים מבפנים רוצים לספר אבל לא יכולים????? " אם רוצים,למה לא יכולים ? יש הרבה נשים מוכות ,ששומרות את זה בסוד יש הרבה נשים ונערות שהותקפו מינית ושומרות את זה בסוד הן ,לא רוצות לספר כי פוחדות בד"כ מכך שיאלצו לחוות שוב את הרגשות או שלא יאמינו להם ,או שיאשימו אותן ,אלף סיבות למה לא לרצות לספר יש אנשים שגונבים,רוצחים,פוגעים ועוד הם לא ירצו לספר מהסיבות המובנות אבל מה זה ,לא יכולים ?

seaגל

New member
לא יכולים

= לא מסוגלים מכל מיני סיבות לתת אמון ולדבר... לשמור לעצמנו דברים ולדעת למי לספר מה זה נכון בזמן בניית קשרים ובמהות הקשר הכוונה שלי הייתה באמת על משהו שיש בתוכי ואני בוחרת להסתיר אותו מכולם אני תוהה אם אנחנו שומרים סוד כמו התעללות או כל דבר אחר האם אנחנו יכולים להיות שלמים ושלווים או שזה יגדל ויתקיים בנו ולא יתן לנו לסגור מעגל ... ^סוד שלנו שקשור בנו התכוונתי ולא סוד שאני יודעת על אחר.....*

שיריה

New member
אני חושבת ש,

השאלה הנכונה יותר היא לא על שמירת הסוד, אלה על הדרך הנכונה יותר להיפתח לאנשים ולתת אמון. ברגע שאת מספיק פתוחה לאדם מסוים, ויש לך בו אמון שלא יפגע בך, אז לא תרגישי פחד לספר לו את הסוד כי לרוב סודות של התעללות גורמים לנו גם לפחד להאמין באנשים אחרים, וכך אם נאמין באדם מספיק כדי לספר לו את הסוד- המעגל יסגר, כי יווצר תיקון מסוים דרך הקשר. לדעתי זה חיוני, וצריך לנסות לא לחנוק את הסוד בפנים, ואיתו גם מערכות יחסים קרובות שיכולות להיות תיקון.

מסכימה עם שיריה

שמירת סודות לדעתי זה באמת עניין של חוסר אמון. מספיק שיהיה אדם אחד בעולם שלו את יכולה לגלות את סודותייך. לא חייבים לגלות לכל העולם וזה בסדר לשמור דברים לעצמך ולשמור על פרטיותך, אבל צריך שיהיה אדם אחד לפחות לו את יכולה לתת את עצמך. עצם שמירת הסוד לעצמך בלבד יוצרת מועקה ותחושה של אשם. לא תמיד זה אובייקטיבי, כי לפעמים אחרי שמשחררים את הסוד מגלים שהשד לא כל כך נורא ושאפשר לחיות גם אם מישהו אחר או כמה אחרים יודעים. הנוצרים למשל הולכים אל הכומר ומתוודים. גם יהודים שומרי מצוות הולכים אל הרב שלהם ומספרים מנבכי נשמתם. אדם לא מאמין יכול להשתמש בפסיכולוג או כל אדם מקצועי אחר על מנת לשחרר את מה שבלבו. ישנן דרכים לשחרר סודות ולא לשמור אותם לעצמנו בלבד.

למעלה