דילמה...

Siren

New member
../images/Emo11.gifדילמה...

בחרתי להזמין אוכל בשליחות הביתה. עד כאן קל ויפה אבל רגע... לתת לשליח טיפ? מצד אחד, שילמתי כסף עבור השליחות. מבחינתי זה גובה השירות ואין טעם בתוספת. מצד שני, כואב לי הלב על השליח ואני לא בטוח שהכסף על השליחות מגיע ישירות אליו. בקיצור מה אתם חושבים? איך אתם נוהגים בדרך כלל: נותנים טיפ או לא?! ואם כן, כמה צריך לתת (10%? 12%?...)

Lear22

New member
תני לו עשרה אחוז

אני כמעט תמיד נותן עשרה שקלים. זה נראה לי די והותר. אבל אני גם לא מזמין משלוחים מטורפים. בכמה כסף הזמנת?

Siren

New member
השאלה היא../images/Emo35.gif

אם השליחות כוללת שליחות (7 ש"ח נניח) האם יש צורך לתת טיפ או לא?! בעבר כשהיו מחייבים חשבון במסעדה בדמי שירות היינו משאירים תוספת של כמה שקלים אם באמת השירות היה מדוייק ונעים. אבל מה בנוגע לשליחות? האם לשירות שליחים בתשלום יש צורך לתת טיפ?

פינליש

New member
אני גרה בקומה שלישית ../images/Emo67.gif

אני תמיד תמיד נותנת 12 אחוז ולשליח מהסופר אני נותנת 20 ש"ח למרות שזה מחיר המשלוח. בחורף, בגשם זה גם יכול להגיע ליותר. באוגוסט חוץ מהטיפ אני גם מציעה איזה כוס לימונענע. אבל זאת סטיה שלי. פולניה או לא?

anat11

New member
same

קומה שלישית וחצי (בלי מעלית). בודקת מראש אם יש לי כסף קטן ואם לא, לא מזמינה...

Lear22

New member
את גרה בבניין מהסרט להיות ג'ון מלקו

ביץ'. מה זה קומה 3 וחצי? :))

פינליש

New member
אני אסביר כי גם לי יש חצי ../images/Emo8.gif

יש כמה מדרגות לפני כניסה לבית וזה כמו חצי קומה. אבל אצלי יש משהו מגניב אחר. בכל קומה יש שתי דלתות. בקומה שלי יש שלוש. באמצע הקומה יש דלת לבית... שלי
אני גרה בדירה מחולקת. ורק אומר שהשכן שלי בדו - איתו אני חולקת חשמל וארנונה... שווה בטירוף

anat11

New member
ההסבר שלי קצת אחר

לירי - סחתיין על הג'ון מלקוביץ'! פורמלית - רק שלוש קומות, אבל המדרגות בן מהסוג ה"נורא גבוה" (לדוגמא - כמו מדרגות בבתים באמסטרדם אם מישהו זוכר - פותחים דלת ומייד צריך להביט למעלה כי מולך יש גרם מדרגות תלול). אז זה נחשב לפי קלקולציות של רבים וטובים שמכירים את זה אישית כמו לפחות שלוש וחצי קומות, ויש הטוענים הרבה יותר. כל מי שמגיע אלי מתנשם ומתנשף (גידי - לא מהסיבה הזו, מייד מקלחת קרה) כך שטיפ בטח מגיע לו...(וגם אות מצטיין חדר הכושר).

עמית@

New member
../images/Emo13.gif אגב קומה וחצי (אתנחתה סיפורית)

במוסך בו תיקנתי את האוטומוביל (כפי שקורא סבי היקר למכונית) יש מוסך רגיל בהחלט- ומן גרם מדרגות מוזר שמוביל (כך חשבתי תמיד) למחסן יום אחד נשרשתי לביטוח בתיקון המכונית (בעלי האהוב נסע אחורה ונכנס עם החלון האחורי במכולה
) הוזמני אחר כבוד לעלות במדרגות הרעועות ושם.. בקומה החצויה הזו.. כמו נפלתי לעולם העתיד- מזגן נוהם חרישית- מכונות ומחשבים מרצדים - פקסים.. הלם העתיד והכל בגובה של פחות ממטר וחצי- המזכירות התרוצצו ביעילות ובכפיפות קומה, חלק על הברכיים
מייד חשבתי על הסרט להיות ג'ון מלקוביץ'- זה היה פשוט לא ייאמן! וכדי לקשר את זה לפורום
- זה לא רחוק מהקופי בר, לשם הלכתי אחרי התיקון לאושש את נפשי (מ2000 השח' שעלה התיקון) בסלט קיסר עם רצועות עוף (פריך- טעים- עסיסי) ובעוגת גבינה (דחוסה- עשירה- לא מתוקה מדי- נימוחה)

gershon17

New member
אכן דילמה קשה

אנחנו מזמינים אוכל לעבוד כל יום בצהרים, ובאמת מתלבטים לגבי ההתייחסות לטיפ כאשר משלמים במיוחד על המשלוח. לרוב אנחנו משלמים בנוסף. לגבי הטיפ - מה הקשר בין מחיר האוכל לטיפ לשליח? שליח שמביא מנה ב-40 שקל עובד יותר קשה משליח שמביא מנה ב-20 שקל? אנחנו נותנים ע"פ מספר המנות והזמינות של הכסף הקטן, כשלזמינות יש השפעה מכרעת.

למעלה