idanemrich

New member
../images/Emo108.gif

יש לי על אורן צעיר בערך שלךושה חודשים ששמתי אותו בכלי פלסטיק רגיל הוא כבר בנטייה הצידה 90 מעלות לכלי השאלה שלי היא מתי יהיה נכון להעתיק אותו לכלי חרס מתאים מבלי לפגוע בו בכלי הנוכחי הוא נקלט טוב

אולמוס

New member
אורן צעיר

אורנים רגישים להעתקות לעיתים קרובות ו"קל" מאוד להרוג אותם בצורה כזו. אם העתקת אותו לאחרונה לכלי שתילה והוא נקלט- תן לו להשאר שם לפחות שנה ואף יותר. העתקה נוספת עתה (זו אומנם העונה להעתקת אורנים- אך לא לאורן שעבר טראומה כזו לא מזמן) בעוד מספר חודשים תן דעתך על העיצוב . העתקה לעציץ שטוח - מומלצת רק לאחר שיעוצב כראוי ועפ"י נסיוני מדובר בעוד כשלוש שנים לפחות ובתנאי שיקבל טיפול אופטימלי בתנאים הנכונים- שמש מלאה מספר שעות ביום, סביבת מצע חומצית ומנוקזת והשקייה סבירה. בהצלחה !

idanemrich

New member
../images/Emo108.gif תודה

בעקרון אני חושב שמצע הגידול לעץ לא מנקז מספיק מים ואני מפחד מריקבון השורשים .ולכן חשבתי להעתיק את העץ כמה יותר מהר למצע גידול טוב ולהוסיף גם הורמון השרשה אז השאלה היא האם לחכות עוד עונה שתיים? העץ למעשה נוטה כבר הצידה בערך 90 מעלות מהגביע פלסטיק ואני חשבתי להעביר אותו לכלי גבוה ולא שטוח.

אולמוס

New member
האורן ובעיית ניקוז

הניקוז הוא ענין קריטי שעלול לגרום לאובדן העץ. ולכן עדיף לעניות דעתי לקחת במקרה זה סיכון ובזהירות רבה להעביר בהקדם למצע שתילה מתאים בכלי שתילה בנפח של כ-10 ליטר בו יהיה העץ לפחות בשנתיים הבאות. רצוי ואף מומלץ להניח מתחת לשורשים משטח - אריח קרמיקה או עץ כדי שהשורשים יקבלו מבנה שטוח שיתאים בבוא הזמן לכלי בונסאי. אם הנך משתמש בתערובת מצע מוכנה - אין כרגע צורך בדישון. בעוד מספר חודשים הוסף כמה גרמים של דשן חומצי. מומלץ להעשיר את התערובת בטוף גרוס.(4-8)

אולמוס

New member
הבהרה

הכוונה שאת האורן יש להעביר לכלי שתילה עמוק כמובן - אחד מאותם עציצים או דליים שחורים שניתן להשיג בכל משתלה - בנפחים של 7- 10 ליטר

idanemrich

New member
תודה

אורכו של העץ כרגע הוא 20 ס"מ הנטוי 90 מעלות מהכלי מה שאתה ממליץ הוא להעביר אותו בזהירות לכי גדול יחסית ל3-6 חודשים , עם תערובת שתילה טובה ולשים תחת שורשיו משהו שטוח כדי לייעד אותו לכלי בונסאי? השאלה אם דבר זה לא יגרום ל"גדילה" של העץ ,כיוון שכמו כל מגדל בונסאי אני מקווה להשאירו כמה שיותר קטן

אולמוס

New member
תשובה

לגבי האורן - בשל רגישותו חשוב קודם כל שיתגבר על המשבר ייקלט היטב בכלי החדש ויפתח מערכת שורשים חדשה . מנסיוני מדובר בתקופה של שנה לפחות. יודגש כי גם העיצוב משפיע על גודל העץ אם כי חשוב באורן פער של לפחות מספר חודשים ויותר בין העתקה /קיטום שורשים -לעיצוב וגיזום ענפים. על גודל/גובה הנוף תוכל להשפיע בשלב הבא גם בגיזום ועיצוב ובמקביל ובינתיים יתעבה מעט הגזע .

למעלה