שלום!

נוייברט

New member
../images/Emo108.gifשלום!

יש לי קרוב ל-15 ארנבות ורציתי לדעת אם באיזשהו שלב הזכרים יתחילו לריב ביניהם??? ודבר נוסף, האם בימים חמים יש צורך לקרר אותם ע"י בקבוקי קרח וכד'?, יש לציין שהם נמצאות בגינה פתוחה ולא בבית... תודה רבה!!

*Trinity*

New member
חשוב לקרר

וזה מאוד תלוי באיזה כלוב הם נמצאים או אם הם משוחררים בחצר ויכולים לחפור מחילות בהן יוכלו להתקרר. לי היו 19 ארנבונים שחיו בחצר עם מחסן שבו שמתי מזגן לימים החמים. במהלך היום הם פשוט לא יצאו מהמחסן. חשוב לסרס בהקדם את הזכרים כיוון שאין סיכוי שזה יעצור ב-15... בנוסף, בסביבות גיל חודשיים וחצי הם מתחילים לריב והפציעות יכולות להיות מאוד קשות. כרגע הייתי ממליצה להפריד זכרים מנקבות ולהתחיל במבצע סירוסים.

Twinsen2005

New member
שאלה...

מה הן העלויות של סירוס ועיקור בארנבונים? האם מדובר בניתוחים יותר בעייתים?

*Trinity*

New member
כפי שהדר' כתב, לא ניתוח מסובך

העלות תלויה בוטרינר אבל בדר"כ היא דומה לעלות סירוס חתול. אני לקחתי 10 ארנבונים לסירוס, כולם עברו את הסירוס בלי בעיות והתנהגותם השתנתה והם הפסיקו לריב בינהם.

יש צורך להפריד בין הזכרים לנקבות

כי הזכרים יריבו בינהם עד לפציעה. אצלי הם חייו נהדר בגינה בלי אמצעי קירור.

איפה בארץ?

עומס החום משתנה במקומות שונים בארץ, אבל באופן עקרוני צריך לתת פתרון לעניין החום. אפשרויות נוספות פרט למזגן וקרח הן מאוורר עם המטרת מים, ממטרה על הגג וכו'. סרוס ארנבונים אינו מסובך ודומה בעקרון לסרוס חתולים. כדאי מאד לסרס את הזכרים. וכפי שציינו מעלי - בינתיים להפריד

למעלה