שלום

dannabanana

New member
../images/Emo108.gifשלום../images/Emo13.gif

במהלך דיון קטנטן אם מישהו טענתי שמרץ ושאר מפלגות השמאל הן היחידות שמפגינות על עניינים סוציאליסטים (ע"ע עוני, צפון קוריאה וכו'), לעומת המפדל שהדבר היחישד שהיא מפגינה עליו זה גבולות הארץ. בתגובה אותו אחד אמר לי שבמפדל מפגינים פחות, אבל עושים יותר. כהוכחה הוא הביא את זה שברוב הגמחים וארגוני החסד למען האוכלוסיה הענייה בארץ מתנדבים הרבה יותר דתיים מאשר תומכי מרץ. במילים אחרות, מה שהוא אמר שבמרץ מדברים הרבה ועושים מעט. מממ מה דעתכם? מה באמת תומכי מרץ עושים מלבד להפגין?

eman70

New member
צריך להבדיל בין חסד לצדק חברתי

אין ספק שלציבור הדתי יש מסורת ארוכה ומפוארת של מפעלי חסד. אבל הבעיה היא שהרבה פעמים מעשי החסד, יפים וחשובים ככל שיהיו, נותנים רק פתרון נקודתי וזמני לבעיות, ואפילו מונעים פתרון אמיתי ומערכתי. בסופו של דבר שינויים מערכתיים, שמבטיחים את זכויות האנשים נעשים במערכת הפוליטית. הפגנות זה רק חלק קטן, שנועד ללחוץ על המערכת הפוליטית ולהעיר את תשומת ליבה. העיקר זה פעולת החקיקה בכנסת, ומעשי הממשלה. ופה אפשר לשפוט מה המפלגו תהשונות עשו. גם המפד"ל היתה שותפה לעשיה חברתית בכנסת ובממשלה. אבל בסופו של דבר, השיקול של ארץ ישראל תמיד גבר. היא איימה לעזוב, ועזבה בגלל תוכנית ההתנתקות. היא אף פעם לא איימה לעזוב ממשלה בגלל נושאים כלכליים. ואגב, אני מוכרח להודות שגם מרצ הסכימה להצביע בעד התקציב של 2005 (אפילו שבסוף הסיעה הצביעה נגד), בגלל תוכנית ההתנתקות. בנושא חקיקה, אפשר לראות חוקים שמרצ העבירה ויזמה (גם מתוך האופוזיציה! דבר שהוא מאוד קשה), כמו למשל חוק הדיור הציבורי של רן כהן, או חוק הנגישות שאילן גילאון ייזם (וחוקק אחרי שהוא כבר לא היה בכנסת). וגם אפשר להסתכל על העבודה היומיומית של ג'ומס בועדת הכספים. נקודה מאוד חשובה היא "חוק יסוד: זכויות חברתיות", שאם היה מתקבל היה מאפשר לבג"ץ להתערב בנושאים חברתיים. החוק הזה הועלה מספר פעמים. למשל ב-2003 על ידי ג'ומס, עמיר פרץ, מוחמד ברכה ואופיר פינס, ונדחה על ידי הקואליציה, שבה השתתפה המפד"ל (ואני מניח שהם הצביעו נגדה). אגב, הסיעות החרדיות (כולל ש"ס הכאילו "חברתית") באופן עקבי התנגדו לחוק הזה, מעצם היותו חוק יסוד (ואחרי זה הם בוכים שבג"ץ מתעבר בנושאים אחרים, אבל לא בנושא הזה).

למעלה