שאלה קטנה....

בואי.........

כנסי לבית בית של הורים שכאלה, תבלי איתם שבוע ואז תגיעי למסקנות הכי טובות.

וואלה לא יודעת ../images/Emo4.gif

אבל אולי אם תכנסי לפורום עובדים סוציאלים פה בתפוז ותשאלי את השאלה, בטוח יהיה להם חומר. בינתיים אנחנו כאן, רק החומר שממנו יוצאים המחקרים האלה.

n o g a1

New member
מחקרים שנעשים על אנשים

הם אף פעם לא חומר מדעי. זה מחקר , הוא מוגבל , הוא מגמתי הרבה פעמים (לרוב), הוא הרבה דברים רק לא מדעי!!! כידוע לי נעשה מחקר כזה בארה"ב , שעקבו במשך שנים אחרי ילדים שהוריהם התגרשו, ילדים שהפכו ברבות הימים לבוגרים... במטרה לעקוב אחר השפעת גירושיי הורייהם על חייהם הבוגרים. קראתי על זה פעם באינ' רק שלא יודעת לכוון אותך לתוצאות המחקר.

../images/Emo45.gif

מסכים עם הגישה שזה בהחלט לא מדעי. אבל יחד עם זאת, שווה לנסות ולבדוק מחקרים שנעשו באוניברסיטאות בארץ, במדעי החברה וההתנהגות. יש ערוצי אינטרנט לכל אוניבסיטה, (לא זוכר איפה מוצאים את הלינק) ובו אפשר לקבל רשימות של מחקרים כאלה הקשורים לתזות או דוקטורטים, או לפנות אליהן ישירות.

אילנית99

New member
אנשי מדעי החברה לא חושבים כך

עובדה שיוצאים משם בעלי תארים מתקדמים שלאלו כאמור אי אפשר להגיע בלי להוציא תחת ידך לפחות מחקר רציני אחד (דוקטורט).. בתפיסה שלנו כשעוסקים בחומרים. בצמחים. בעכברים. בבדיקות פיסיקליות. הדברים יותר 'מדעיים' אבל, הרי גם בפקולטות למדעים מדוייקים אפשר לנתח כל מימצא בעשר צורות.. מה רציתי להגיד? אהה... אם המחקר עומד בקריטריונים מדעיים. הוא מדע. אחרת היה ניתן להכניס את מדעי החברה והקריאה בקפה תחת אותה קטגוריה.... וללמד קריאה בקפה באוניברסיטה.. לא?

לא יודע אם שמעת על זה, נוגה

אבל.. מחקרים רבים בפסיכולוגיה, סוצילוגיה, פסיכולוגיה חברתית וארגונית, ועוד ועוד, נעשים על..אנשים. לא יאומן. המסקנות שלהם מיושמות בדרכים כאלה ואחרות, והם בהחלט נחשבים למדעיים. דרך אגב, גם מחקרים מדעיים נעשים על בעלי חיים, לא אנשים אמנם, אבל התוצאות הסטטיסטיות שלהם בהחלט נחשבות כתקפות על ידי ערכים כאלה. ועוד משהו: גם מחקרים שהם 'מדעיים' פרופר, עשויים להיות מגמתיים מאוד (לרוב), ושמעתי שיש כיום בכלל מגמה לא רק להטיל ספק במחקרים שפעם נחשבו מדעיים, בעיקר כי אי אפשר לחזור עליהם שוב, אלא להרחיב את נושא ה'מדעיות' להרבה תחומים אחרים שהם השטח האפור של המדע, כי הוא עוסק אכן באנשים. אבל בלי מחקרים כאלה, אי אפשר ליישם וללמוד מאומה על התנהגות הפרט בקולקטיב, למשל, ועוד ועוד. המלה מדעי, מבחינתי, היא פתח לדיון ארוך שלא בטוח שזה המקום לו.

n o g a1

New member
מסכימה שיש כאן קושי בהגדרת

המושג "מדעי". ברור שיש חלוקה ברורה למדע מדוייק ומדע לא מדוייק , גדולים ממני עשו מזמן את ההפרדה בין המושגים. מסכימה שגם מחקר שהוא מתחום המדע המדוייק הוא מגמתי. קשה לי , באופן אישי , להתייחס למחקרים הקשורים בבני אדם כמשהו מדעי. אך בהחלט יכולה להתייחס למחקרים כמדד ללימוד והתייחסות לתופעות שונות למרות המגבלות של המחקרים הם תרמו ,תורמים ויתרמו רבות לידע . בכל אופן גם "מדע מדוייק" וגם "מדע לא מדוייק" כל ממצא הוא בגדר "סופי לעת עתה"

יש לי תחושה שהמילה הדרושה פה

סטטיסטיקה. כשמדובר בבני אדם מדובר על דרישות סטסטיסיטית מסויימות על מנת להוכיח נקודה מסויימת( מובהקות - זו המילה המקצועית). משתמשים גם במודלים של חיות, למדדים שונים - שוב- לאחר שהוכחו לפי מדדי הסטטיסטיקה הדרושים. ואז אפשר להשתמש במושג -מדעי. לחילופין יש את הסקרים שנעשים על שלוש אמהות בפארק במושב בצפון הארץ ומפורסמים אחר כך בסיינטיפיק מקומון רעננה......

../images/Emo24.gif לשתיכן

ולו רק על כך שלפעמים אפשר לנהל שיחה אינטליגנטית קצרה ונעימה ואפילו ליהנות ממנה. מבחינתי, אפילו כאן, זה בהחלט לא מובן מאליו. (נכון שמדעית וסטטיסטית זה בלתי אפשרי לחבק שתים בו זמנית, אבל מהיכרות קרובה עם חיבוקי הפורום הזה, המובהקות של המשפט הזה כלל איננה מובנת מאליה, ולפעמים אפילו סותרת לגמרי..)

לאן הגענו?

תחושת התעלות מקיום שיחה תרבותית ,אהה? אני ממשיכה את מה שאמרת אם כך ומחליטה שמעתה והלאה לא אברח כשהדיונים פה יתמקדו בבחירת מילות גנאי. אני כמובן שומרת לעצמי את החופש לשנות את דעתי ברגע שתחושת החנק תגבר, ואז אני משתבללת ומחכה עד יעבור זעם. דינה צרפה פה משהו קודם בנושא סטטיסטיקה שמצא חן בעיני מאוד, נראה לי מדליק ( כן אני יודעת שרק חננות נדלקות ממתימטיקה..). מצרפת גם. http://www.notes.co.il/joseph/12096.asp

../images/Emo25.gif תזהרי, אני דביק היום

ואחרי ההתרפקות אתמול על העבר שעלתה יפה, החלטתי שאני מהמתרפקים (גם על שטיח וחפצים אחרים ששוש סולד מהם), ולא יעזור בית דין. דבק אמיתי. (דרך אגב, הלינק הזה שצירפת-אפשר להפוך אותו ללינק אמיתי איכשהו? מנסה כבר כמה דקות להעתיק אותו, ותמיד איזה פסיק בורח לי, שיט.)

אהבתי.../images/Emo141.gif. THX

הצצתי בבריף, ואכנס לזה מאוחר יותר (ים של הורוסקופים לכתוב כאן, מול המזגן). ותגידי, מאיפה הציטוט של החתימה שלך, למטה? הש הזו נקראת לי מוכרת..

deena

New member
את יודעת

שכל מה שהיה קשור שם במתימטיקה לא הבנתי. קל וחומר לא את הסטיסטיקה. ובכל זאת- זה היה שווה חיוך. חננה או לא חננה, זה כתוב 10.

למעלה