פינה שבועית-בעלי חיים. נושא: תמנונים

Uדית

New member
../images/Emo108.gifפינה שבועית-בעלי חיים. נושא: תמנונים

חשבתם שרק בני אדם נלחמים על בני/בנות זוג?-מסתבר שלא! חלקם של תמנוני הבר, על פי מחקרים של ביולוגיים ימיים, מהווים חברה אלימה, קנאית, גחמנית וצמאת דם, שתחבולות רומנטיות שונות הן חלק אינטגרלי מהחיים בה. החוקרים מספרים כי היו עדים לזכרים קפדניים ובררנים, שבחרו את בת זוגם בקפידה, ואז שמרו עליה בקנאיות כזו שחנקו למוות באמצעות זרועותיהם (באורך של 8-10 סנטימטרים) את היריבים הפוטנציאליים שהעזו רק להתקרב אליה. הם גם איתרו זכרים חמקניים ורמאים, שהסתירו את הפסים החומים הזכריים שלהם, התנהגו כנקבות, ושחו לקרקעית האויקאנוס כדי לזכות בכיבושים מיניים, תוך הסתרת מינם האמיתי והפתעת הנקבות. הגודל אצל התמנונים אגב, קובע ועוד איך - אך לא מה שחשבתם: "אם אתה מתכנן לשהות במחיצת נקבה מסויימת ולשמור עליה, אתה תבחר את הנקבה הגדולה ביותר כי היא יכולה להטיל יותר ביצים", אמר אחד הביולוגיים. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- כמה עובדות שלא ידעתם על תמנונים:
כל תא בגופו של התמנון מכיל שלושה שקיקי צבע. הרחבה או כיווץ של השקיקים יוצרים מיליוני גווני צבע שונים. מכיוון שכל תא נשלט בנפרד,יכולת הצגת הצבעים מורכבת ורחבה. התמנון יכול להביע על ידי החלפת הצבע "מצבי רוח" כמו פחד כעס או רגיעה.
לתמנון יכולת שחייה מצוינת – הוא מתקדם במים בעזרת התזת סילון מים דרך "מנוע סילון ביולוגי".
עד היום התגלה תמנון אחד בכל העולם בעל 6 זרועות (ולא 8)! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- מקווה שנהנתם!
נתראה בשבוע הבא. (למי שיש בקשה לנושא ספציפי לשבוע הבא יכול להציע לי בתגובה/מסר)

tweeg

New member
שתי שאלות

איפה "הזימים" של התמנון? האם הם בזרועות? "שחנקו למוות באמצעות זרועותיהם" אני יודע שזה הגיוני אבל עדיין מצחיק לחשוב על דג שנחנק (במובן שכל יצור תת מימי=דג) ושאלה לא קשורה:שמעתי פעם שלמלכה של הנמלים יש שליטה מוחית מסוימת על שאר הנמלים,את יודעת אם זה נכון במקרה? (כן אני יודע שזה נשמע הזוי) תודה על המאמר,נהנתי לקרוא

Uדית

New member
תשובה והרחבה

תשובה: ציטוט מכאן : "בגוף התמנון אפשר להבחין בשלושה חלקים עיקריים: זרועות (הלוא הן הרגליים, שעל שמן נקראת המחלקה כולה ראש-רגליים...) המצויות בקדמת הגוף מסביב לפה; ראש, הנושא שתי עיניים משוכללות מאוד, וביניהן נמצא המוח בתוך קופסה סחוסית; והחלק האחורי, הגלימה, שעוטפת את שק האיברים הפנימיים. הגלימה סוגרת על חלל הגלימה, שבתוכו מצויים הזימים."
הרחבה: אם כבר התעמקנו במבנה התמנון, אז הנה משהו מעניין בקשר למבנה: איך מניע התמנון 8 זרועות בלי להתבלבל? בקשר לשאלה השנייה: מעולם לא שמעתי על זה-אבל זה בהחלט מרתק אם כן(!) אנסה לשאול מומחים. בכיף, יהודית.

tweeg

New member
או קריפי

זה אומר שאם אני כות לתמנון את המוח אחרי שהוא כבר שלח את ההוראה הוא עדיין יכול להמשיך לחנוק אותי? (תמנונים זה חייה מפחידה,כל מי שקרא 20 אלף מיל בטח מסכים איתי) אני לא זוכר איפה שמעתי את זה,אבל זה לא היה מקור מדעי כ"כ

צמחי בר

New member
תמנונים זו חיה באמת מעניינת

אולי את הפינה הבאה תעשי על נמלים, כתגובה לשאלה של טוויג

Uדית

New member
אני אחשוב על זה../images/Emo69.gif../images/Emo6.gif. תודה על הפירגון

למעלה