ספור הנפש

אנימו

New member
אריקה - הספר הזה מצוי גם בביתנו.

ותרשי לי לצטט עוד כמה משפטים מהספר המופלא הזה: "ומ שהכי יחשוב - זה להאזין היטב לצפור. כי קורה שצפור הנפש קוראת לנו, ואנו לא שומעים. .....יש מי ששומע אותה לעתים קרובות. יש מי ששומע אותה לעתים רחוקות. ויש מי ששומע אותה רק פעם בחיים. לכן כדאי, אולי מאוחר בלילה, כששקט סביב, להקשיב לצפור הנפש שבתוכנו, עמוק עמוק בתוך הגוף." כמה נכונות המלים וכמה נוגעות ללב ולנפש.

אנימו, איך קוראים לספר ומי המחבר

אולי אוכל לקחת אותו בספריה, אני מאוד אוהבת ספרים כאלה.

erika6

New member
לאה הספר "צפור הנפש" כתבה

מיכל סנונית בהוצאת מסדה. אנימו עניתי במקומך חחחחחחחח.

אנימו

New member
לאה שלום. כמו שאריקה הזכירה. זה ספר

מאוד פופולרי ונחשב לספר לילדים אבל יש בו אמיתות מן החיים שמתאימות גם למבוגרים. מלווה בציורים-רישומים נאיביים של צפור שעשויה ממגירות. כל מגירה מיועדת לרגש או תחושה אחרת: כעס, שמחה, קנאה ותקוה, סבלנות ועצבנות ו...יש גם מגירה ל"סודות הכי כמוסים, זוהי המגירה שאותה כמעט שלא פותחים. ויש עוד מגירות..." שם הספר: צפור הנפש. המחברת: מיכל סנונית.

לכל אדם יש לו במוחו מגירה מיוחדת

שרק הוא פותח אותה, ושם הוא שומר את כל הסודות שלו.שהם בינו לבין נפשו.

דרדרית

New member
לאה- המגרות נמצאות שם בנפש... וזה

ייחודו של הספר עם איוריו הנפלאים. בני בכורי קיבל את הספר מאמאל'ה שלי כשהיה בן 6 ומאז הוא נקרא שוב ושוב (גם אני עדיין מציצה אליו ונהנית)

אֵפִי

New member
לילה טוב וחלומות פז ../images/Emo29.gif../images/Emo127.gif

לכולם יעלי טוב שאת כבר אחרי עכשיו החיים יהיו יותר קלים. שלא תצטרכי לשתול יותר - רק פרחים. אפי

maxima

New member
הנפש על פי הקבלה....

נמצאת בכבד על פי הקבלה יש לאדם נפש רוח ונשמה הנפש היא בכבד היא החלק הארצי של האדם שמחבר אותו לכאן ועכשיו, ליום יום הרוח נימצא בלב היא החלק היותר גבוה באדם, החלק הרוחני המבין, המשתתף, המרגיש, השמח והכואב כשלאדם יש התרוממות רוח מכל סיבה שהיא זה אומר שהנפש עלתה מתוך השימחה לכיוון הרוח והרוח עלתה לכיוון הנשמה שנמצאת במוח. הנשמה היא החיבור שלנו לעולמות העליונים, לאינטואיציה, לטפטיה. הנשמה היא ניצוץ האלוהי שבאדם.

אֵפִי

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif../images/Emo127.gif

פעולותיה של הנפש אינן נגלות אלא באמצעות הגוף מאחר והיא בלתי נראית. הנפש היא בת אלמוות לאחר שהגוף כלה. אין אנו יודעים הרבה - נפש הזולת - מחשכים. שלושה כוחות בחיות האדם: נשמה, רוח ונפש: הנפש - היא הכוח הצומח הרוח - בלב והנשמה - היא העליונה וכוחה במוח. הנפש היא מלח לגוף לקיימו. הנפש היא מקור התחושה והתודעה. פסיכולוג - הוא רופא הנפש. בכללותו הנפש היא נשמת האדם. המשך יום נעים אפי

אנימו

New member
CARA -כמו שכתבתי אתמול. נפש במילון

מוסבר כנשמה. רוח החיים שבכל חי. פירוש אחר הוא - האדם. ועוד אחד - שחקןבמחזה. וגם - מצבת זכרון, ציון לנפטר. ואח"כ יש המון צירופים של נפש+ מלים נוספות אבל קצרה היריעה מלכתוב את כולם...

cara13

New member
אנימו, ,אם הבנתי נכון,הנפש והנשמה

הם פעולה תקינה של תאי הגוף ,מה שגורם לאדם להשאר בחיים-רוח החיים. אז כנראה שגם לחיפושיות ולדגים וליצורים החד תאיים יש נשמה או נפש כל עוד הם חיים. אני יודעת שזה נשמע אידיוטי,מבקשת סליחה ואף מרשה לכם לצחוק עלי.

מנורה

New member
קרה איש לא צוחק עליך בתורה כתוב

"יואמר אלהים ישרצו המים שרץ נפש חיה ועוף יעופף על הארץ על פני רקיע השמים: יברא אלהים את התנים הגדלים את כל נפש החיה הרמשת אשר שרצו המים למיניהם ואת כל עוף כנף למיהו ירא אלהים כי טוב: ...ויהיה ערב ויהי בקר יום חמישי ויאמר אלהים תוצא הארץ נפש חיה למינה בהמה ורמש וחית ארץ למינה ויהי כן: ..ויאמר אלהים נעשה אדם בצלמנו בדמותנו...

אנימו

New member
CARA- לפי הבנתי הנפש והגוף קשורים

זה בזה. אגב, על פי מחקרים יש לנשמה אפילו משקל למרות שאיננה אבר שאפשר למששו ולשקול אותו. אבל שקלו אדם לפני מותו ומיד לאחר פטירתו והסתבר שמשקלו פחת. מכאן הסיקו המסקנה וכן הבחינו באדים או גלים שעולים מן הנפטר. כל המידע הזה שאוב מכתבה שצפיתי בה בטלויזיה. ברור (ואל תדאגי, כמו שמנורה כתבה, אף אחד לא צוחק ממך,) שיש נשמה לכל בעל-חיים. שהרי עצם הגדרת הנשמה היא =רוח החיים.

למעלה