../images/Emo108.gifספור הנפש
היה בדעתי לכתוב על דבר שנזכרתי. מאחר והיו מספיק תגובות, לא אוסף הרבה רק.....שהפורום אצלנו הוא רב צבעים זה מה שעושה אותו כמענין, יש בו הכל מכל ומעשיר אותנו. גם בדברים השטותיים כביכול, במיוחד הפזור הגאוגרפי מאפשר לאחד אותנו. לפעמים דבר שטותי מעלה חיוך על שפתינו. מנורה
ועכשיו לענין הנפש. לפני הרבה שנים{היו היה חחחח.} הוזמנו בעלי ז"ל לארוע. ע"י ישב החתן של..... שהוא פסיכיאטור ופסיכולוג ומנהל אחד מבתי-החולים.... גם החותן ואשתו ישבו אתנו. הפסיכולוג פתח בשיחה סתמית דברים של יומ יומי. בין היתר על בעיותיו. אני אמרתי לו שגם לרופאים יש נפש. הוא שאלני מה זה נפש? אני הסברתי לו שלפי הבנתי, נפש זה רוח האדם החמצן שהוא נושם, פתיל עורקים של האדם, בלי נפש , אדם לא קיים, דרכו הוא מרגיש הנפש מנווט את האדם בחיים, אלה תחושות, שאי אפשר להסביר. הרופא המהולל ענה" אין חיה כזאת נפש, לפי הספרות הרפואית היא לא קיימת, בגוף האדם. אפשר להגדיר חלקי הגוף של האדם ונתנו להם שמות, כמו לב, רגליים, אוזניים, כליות, וכו. מאחר וידעתי שהוא אדם שאינו מאמין בשום דבר, או לא נכון, הוא האמין בדברים מוצקים, מוכחים. בעלי היה בקשר עם החותן והתארחנו לפעמים בביתם.ובאירועים משפחתיים, כשנפגשנו, תמיד, אבל תמיד חייכנו אחד לשני, וזאת למה? משום שהוא ידע את דעתי הלא מקצועית שיש נפש. נשמתו של האדם הוא הרוח. זה הנושא, מה ד-ע-ת-כ-ם אותו רופא החליט לצאת לפנסיה בזמן ופתח קליניקה כדי לעזור לאנשים ללא תשלום, כל מי שרצה בא אליו וקבל טפול ללא תשלום שיחות אין ספור, ותרופות לעת הצורך. אפשר היה להתקשר אליו בכל שעה. כסף לא היה חסר שם הכל היה בשפע. היעוד שלו היה לעזור לאנשים גם שיש להם לא גבה תשלום. בעלי חלה בזמן מחלתו פניתי אליושיעזור לנו או יותר נכון לחזק אותנו באמונה שאולי יהיה בסדר. אחרי שנתיים פגשתי אותו ליד רמזור כשהוא על הקטנוע שלו, מחכה להחלפת הרמזור לירוק. שמחנו לראות אחד את השני. שאלתי לשלומו והוא ענה לי ישר ולענין."יש לי סרטן ולא נשאר לי הרבה זמן" מה להגיד לכם רק רופא כנראה יכול להודיע על בשורה כזאת בשליפה אחת מבלי להניד עפעף. כמובן שהתמלאתי צער. ולא אוכל לשכוח אותו. ועדיין לא פטרתי את הבעיה יש נפש או אין נפש
היה בדעתי לכתוב על דבר שנזכרתי. מאחר והיו מספיק תגובות, לא אוסף הרבה רק.....שהפורום אצלנו הוא רב צבעים זה מה שעושה אותו כמענין, יש בו הכל מכל ומעשיר אותנו. גם בדברים השטותיים כביכול, במיוחד הפזור הגאוגרפי מאפשר לאחד אותנו. לפעמים דבר שטותי מעלה חיוך על שפתינו. מנורה