ספור הנפש

erika6

New member
../images/Emo108.gifספור הנפש

היה בדעתי לכתוב על דבר שנזכרתי. מאחר והיו מספיק תגובות, לא אוסף הרבה רק.....שהפורום אצלנו הוא רב צבעים זה מה שעושה אותו כמענין, יש בו הכל מכל ומעשיר אותנו. גם בדברים השטותיים כביכול, במיוחד הפזור הגאוגרפי מאפשר לאחד אותנו. לפעמים דבר שטותי מעלה חיוך על שפתינו. מנורה
ועכשיו לענין הנפש. לפני הרבה שנים{היו היה חחחח.} הוזמנו בעלי ז"ל לארוע. ע"י ישב החתן של..... שהוא פסיכיאטור ופסיכולוג ומנהל אחד מבתי-החולים.... גם החותן ואשתו ישבו אתנו. הפסיכולוג פתח בשיחה סתמית דברים של יומ יומי. בין היתר על בעיותיו. אני אמרתי לו שגם לרופאים יש נפש. הוא שאלני מה זה נפש? אני הסברתי לו שלפי הבנתי, נפש זה רוח האדם החמצן שהוא נושם, פתיל עורקים של האדם, בלי נפש , אדם לא קיים, דרכו הוא מרגיש הנפש מנווט את האדם בחיים, אלה תחושות, שאי אפשר להסביר. הרופא המהולל ענה" אין חיה כזאת נפש, לפי הספרות הרפואית היא לא קיימת, בגוף האדם. אפשר להגדיר חלקי הגוף של האדם ונתנו להם שמות, כמו לב, רגליים, אוזניים, כליות, וכו. מאחר וידעתי שהוא אדם שאינו מאמין בשום דבר, או לא נכון, הוא האמין בדברים מוצקים, מוכחים. בעלי היה בקשר עם החותן והתארחנו לפעמים בביתם.ובאירועים משפחתיים, כשנפגשנו, תמיד, אבל תמיד חייכנו אחד לשני, וזאת למה? משום שהוא ידע את דעתי הלא מקצועית שיש נפש. נשמתו של האדם הוא הרוח. זה הנושא, מה ד-ע-ת-כ-ם אותו רופא החליט לצאת לפנסיה בזמן ופתח קליניקה כדי לעזור לאנשים ללא תשלום, כל מי שרצה בא אליו וקבל טפול ללא תשלום שיחות אין ספור, ותרופות לעת הצורך. אפשר היה להתקשר אליו בכל שעה. כסף לא היה חסר שם הכל היה בשפע. היעוד שלו היה לעזור לאנשים גם שיש להם לא גבה תשלום. בעלי חלה בזמן מחלתו פניתי אליושיעזור לנו או יותר נכון לחזק אותנו באמונה שאולי יהיה בסדר. אחרי שנתיים פגשתי אותו ליד רמזור כשהוא על הקטנוע שלו, מחכה להחלפת הרמזור לירוק. שמחנו לראות אחד את השני. שאלתי לשלומו והוא ענה לי ישר ולענין."יש לי סרטן ולא נשאר לי הרבה זמן" מה להגיד לכם רק רופא כנראה יכול להודיע על בשורה כזאת בשליפה אחת מבלי להניד עפעף. כמובן שהתמלאתי צער. ולא אוכל לשכוח אותו. ועדיין לא פטרתי את הבעיה יש נפש או אין נפש

אנימו

New member
אריקה - אני סבורה ש"נפש" זה מה

שנקרא "נשמה", רוח החיים שבאדם . זה משהו שחשים ומרגישים בו אבל קשה למשש אותו...ויש "נפש יפה" ויש "נפש כואבת" ויש "נפש יתירה " וצירופים יפפים כמו "ציפור הנפש" ו"מסירות נפש" ו"מחייה נפשות" ועוד ועוד. ובקשר לסיפור על הרופא: זכור לי רופא מופלא בב"יח במקומותינו, ששמע הקינה והחששות על קרוב שחלה בסרטן. אותו רופא הרגיע וחיזק . לא עבר זמן רב ונודע שהרופא נפטר וכבר חודשים ארוכים היה חולה בעצמו וידע מה מצבו . אבל הדבר לא מנע בעדו להקשיב בסבלנות ובמסירות-על לחולים אחרים. תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.

yaely2

New member
מנהל
מהי הנפש?

שלום כולם, לבשר לכם בשמחה שאני כבר אחרי ההשתלה, היה קשה אבל היה. אריקה הלכתי לחפש בתנך ומצאתי מה זה נפש. דברים פרק יב (כג) רַק חֲזַק לְבִלְתִּי אֲכֹל הַדָּם כִּי הַדָּם הוּא הַנָּפֶשׁ וְלֹא תֹאכַל הַנֶּפֶשׁ: עִם הַבָּשָׂר: (כד) לֹא תֹּאכְלֶנּוּ עַל הָאָרֶץ תִּשְׁפְּכֶנּוּ כַּמָּיִם: נהניתי לקרוא את תגובתה של מנורה, חכמה ושקולה. יחד עם זאת אני הבנתי מדברי אפי שהיא הייתה רוצה לראות בפורום יותר עבודה עצמית, כתיבה פשוטה של חוויות החברים ופחות קישורים ומובאות של אחרים. ואני דווקא מאלה שאוהבים כתיבה עצמית, זה נותן הרגשה של חברות.

מנורה

New member
יעלי בבקשה פרוש רש"י הדם הוא

הנפש? ולא תאכל הנפש עם הבשר? מודה שלא מבינה כלום.

אנימו

New member
מנורה. בפרק ב"דברים" המוקדש לחוקים

והמשפטים שמצווים בני ישראל בבואם לארץ, מדובר בין השאר על עבודת הקורבנות שאמורה להעשות במרכז אחד לאל אחד. באותו הפסוק נאמר כי אין לאכול את הדם כי ההמונים היו להוטים לאכול הדם בהאמינם כי ע"י כך יבואו ביחסים מסתוריים עם האלהות בהאמינם כי הדם הוא הנפש. זוהי אזהרה שחוזרת גם בספר שמואל. זוהי פרשנותו של ש.ל. גורדון. ולפי פירוש רש"י באה המלה "חזק" לחזק את ההזהרה. עד כאן השיעור בתנ"ך לפי הבנתי את הכתוב והפירוש. אשמח אם המומחים יוסיפו מידיעתם.

erika6

New member
יעלי טוב שאת אחרי הכל../images/Emo24.gif../images/Emo108.gif

מענין מאוד מה כתוב בדברים פרק יב. אני מקווה שיהיו תגובות נוספות.

pazi66

New member
אריקה אני לא מבין גדול בתנ"ך ../images/Emo23.gif

או בפסיכולוגיה.....לדעתי הנפש של האדם זה ליבו ,הרגש שהוא מרגיש כלפי הזולת, היכולת שלו לתת מעצמו לטובת הסובבים אותו, המחנק שהוא מרגיש בגרונו והלחות בעיניו כאשר דברים מרגשים אותו, הן שהוא חווה צער או שמחה שלו, משפחתו או מישהו זר לו.הנפש זה המניע לכל התנהגותו,אמונתו היום יומית, הנפש היא זאת שלא נותנת להשלים אם רשעות, אי צדק, שקר ועושק, הנפש שולטת על המצפון האנושי, הנפש זה האני מאמין של האדם, שמבדיל אותו מהחיה ונותנת לו את האנושות, האהבה, השנאה, הנקמנות, הסלחנות והרצון לחיים שלמים. הנפש זה סם החיים שמאפשר להתמודד עם כל תחלואה בחיים כאשר הנפש הבריאה מצליחה להתגבר על הקשיים ועל המכשולים בדרך. הנפש זה הכול.

erika6

New member
פאזי בשורה האחרונה../images/Emo108.gif

אני מסכימה איתך. מאחר ואני אוהבת בעלי חיים, אני יודעת שגם להם יש נפש, יש להם רגש, הם יודעים לחוש מי אוהב אותם ומי לא. הם דורשים אהבה ומוקירים ומחזירים אהבה. הם יודעים גם מי שונא אותם. הם יודעים עצב ושמחה.

yuli139

New member
אריקה,אני מחזקת ידיך לגבי בע"ח.רק

מי שמבקר,כמוני,בפט-קברות(בית קברות לבע"ח חיים)יוכל להבין מהכיתוב על המצבות את האהבה הרבה שהעניקו החיות לבעליהם והכבוד האחרון שעשו להם הבעלים בהביאם לקבורה מכובדת.

emmy5

New member
יולי אריקה ,כולם ...אני לא מומחית

גדולה , אבל נפש האדם מורגש .. אמא ,אבא בעלי או אחי . אינם , אבל אני מרגישה אותם ,מסביב לי .הגוף מת , הנשמה נמצאת איתנו .. הזיכרון ,הרגשות כל זה "זה הנפש ".

erika6

New member
יולי ואמילה

יולי אני אף פעם לא בקרתי בבית-קברות שכזה. האם מדובר בארצנו הקטנה? ואם כן איפה זה נמצא. בבית הורי תמיד היה כלב או חתול, אהבת בעלי חיים מושרר אצלי. אומרים שמי שאוהב בעלי חיים אוהבים גם בני אדם. אמילה אני מרגישה כמוך כל אלה שהלכו ממני, הם הלכו פיזית אך הם איתי כל הזמן ואני חשה אותם סביבי. ועוד משהוא בפילוסופיה שלי שהיא אומרת שאלה שבחיים נמצאים כדי לזכור אותם, זה תפקידינו

yuli139

New member
אריקה,פט-הקברות אותו הזכרתי נמצא

לא רחוק מכפר-הס שם קבור כלבינו האהוב צ'ומפי שהיה בן 16.5 .עברו 3 שנים מאז,יש לנו כלבה מקסימה עכשיו,אבל צ'ומפי ישאר בלבינו תמיד.

yaely2

New member
מנהל
כמה נפשות מתעניינות בנופש או בנפש?

שלום כולם
, התנך והתורה שבעל פה (שהיום גם היא כתובה) הם הבסיס לשפה שלנו. הבאתי את הפסוק מבחינת העברית היינו, הדם או בדם זורמת הנפש. לכן, צריך להכשיר את הבשר, כדי לא לאכול את הדם של הבהמה שהוא הנפש. יש עוד התיחסות בתנך, וזה אדם או איש = נפש, כמו שאנו משתמשים היום "4 נפשות במשפחה" סוג כזה של הבנת הנפש מקורו בתנך.

דרדרית

New member
הנפש מבחינתי- הוא הנשמה שנמצאת

בנו עוד בטרם הוולדנו. נשמה זו היא המתגלגלת לגופנו ונמצאת בנו עד הסתלקותנו מהעולם לאחר מכן- היא עולה לשמים ו.. לפי תפקידה, רצונה או השעורים שעליה לתקן בעולמנו זה- היא מגיעה אל האדם שבחרה בו כדי ללמוד שעורים ולתקן מעשים או לעיתים כדי לעזור לאחר מאמינה מאד בגלגול נשמות וזהו חלק מהמערך האמוני שלי... לכן גם קל לי לקבל דברים מסויימים בחיים.

p a l o m a

New member
דרדרית../images/Emo140.gif../images/Emo6.gif נושא למפגש מיוחד

... בוקר טוב דרדרית...מה דעתך על הרעיון? אני חושבת שהנושא ממש מרתק.. ואם את יכולה גם לעזור ל"מערך האמוני" .. וואלה.. נשמע טוב.. מה דעתכם? אולי נפתח שרשור בנושא?

מנורה

New member
יעלי ../images/Emo51.gif פרשנות מענינית דם=חיים

לדעתי אי אפשר להפריד את הנפש מהגוף ברגע שלאדם אין את התקווה האהבה השמחה והשלווה הגוף הופך לשבר כלי.

פזי, מכיון שרק עכשיו הצטרפתי,

ואתה כבר בדרך, אפרוס את שתי ידי מעליך, ולא אתן לשום דבר רע לעבור, רק לבשורות טובות, בהצלחה!!!!!

שלום לכולם, שמחה לשמוח בשמחתכם,

גם לי קשה עם הבזבוז הזה, כי חונכנו אחרת, בזמנינו פשוט לא היה, היום יש, צריך להינות, אבל בגבול הטעם הטוב, אצל הצעירים ששני ההורים עובדים, קשה להם, ואין להם מספיק זמן להקדיש לילדים, וזה כאין פיצויי שלהם, וגם התחרות גדולה, יש לחץ חברתי, זה מזכיר לי, כשהיינו משחקים קלפים, וכל אחת היתה רוצה להכין יותר טוב ויפה מאשר חברתה, אנחנו תחרותיים.

erika6

New member
אנימו "צפור הנפש" כתבה ../images/Emo108.gif

מיכל סנונית. מצאתי את הספר בבית ואצטט כמה שורות בתוך הגוף, עמק עמק, שוכנת לה הנפש איש עוד לא ראה אותה אבל כלם יודעים שהיא קימת. ועוד אף פעם אף פעם לא נולד אדם שלא היתה לו נפש. כי הנפש נכנסת לתוכנו ברגע בו אנו נולדים אינו עוזבת אותנו- אף לא פעם אחת כל עוד אנו חיים. מלים כל כך פשוטות, מן תמימות כזאת, וקולעת לצפור הנפש

למעלה