היי כולם

jonny z

New member
../images/Emo108.gifהיי כולם

כרגע השתחררתי מהצבא ואני מתלבט מה לעשות הלאה. מה שבטוח הוא שהמטרה היא ארה"ב כיוון שלימודים בארה"ב הם לא אופציה
(יותר מדי יקר) אין ברירה אלא לילמוד בארץ השאלה היא מה בהתחשב בכך שהתואר צריך ליהיות בעל ערך בארה"ב. יש למישהו רעיון

ברוכים הבאים לפורום

אני לא ממש יכולה לעזור לך עם השאלה אבל רציתי לברך אותך בשלום. נקווה לראותך כאן יותר.

Mariguella

New member
כמה עצות

אז ככה, קודם כל גם בארץ זה לא ממש בחינם. אולי עדיף לך לנסות במדינה שבה זה כן בחינם - כמו בגרמניה (אבל לא רק פה - יש מדינות רבות שהלימודים האוניברסיטאים בהם ה בחינם). בכל מקרה, כל תואר מאוניברסיטה ישראלית מקובלת על המועצה להשכלה גבוהה (כלומר - לא איזה לטביה), כולל האוניברסיטה הפתוחה, מקובל בארה"ב. אם אתה שואל על קריירה, זה קצת קשה לדעת מה "ילך" מבחינת קריירה בעוד 3-4 שנים כשתגמור ללמוד, וגם אני לא בטוחה שתמיד כדאי ללמוד את מה ש"ילך" - נגיד מה שילך זה חשבונאות, ולמדת 5 שנים ראיית חשבון ואפילו הצלחת לעבור בחינות לשכה (שזה לא קל) - עכשיו כל החיים שלך אתה תהייה רואה חשבון! (ועם רואי החשבון האמיתיים הסליחה). אם אתה חושב על הגירה, עדיף ללמוד מקצוע שלא תלוי בחו"ל בכישורי שפה או דברים ייחודיים לארץ - כמו משפטים, חשבונאות וכו´. עדיף ללמוד את מקצועות הרפואה (שתמיד נדרשים, אנשים תמיד חולים...) או הנדסה.

Mariguella

New member
עוד כמה עצות קטנות שנזכרתי בהן.

קודם כל, יש פה בתפוז פורומים לסטודנטים, וכל מיני ייעוץ קריירה/לימודים אחר, והם בטח יכולים לתת לך תשובות טובות יותר. בניגוד לארץ שיש מעט מלגות, יש גם מלגות בארה"ב ויכול להיות שאתה יכול לקבל מלגת לימודים וללמוד שם. דבר שני, במקרה יצא לי אתמול להציץ במודעות דרושים - אחד המקצועות הכי דורשים (לפחות כרגע) זה פיזיותרפיסט. לא קשה להתקבל לזה באוניברסיטה ויש הרבה מלגות בתחומים כאלה. דבר אחרון, ונוגד קצת את מה שכתבתי בפסקה הקודמת. כתבתי בהודעה הקודמת שמה יקרה אם תלמד כמה שנים משהו שתמצא את עצמך עובד במשהו מבוקש אך משעמם (אותך). אני באמת מאמינה שעדיף שתלמד משהו שמעניין אותך ומתאים לנטיות האישיות שלך (אם אתה חייל משוחרר, יש אבחון חינם של היחידה לחיילים משוחררים - מה מתאים לך ללמוד, זה נמצא ליד הקרייה בתל-אביב), ולא לפי "מה ילך בשוק". במילים אחרות - אם הנטייה שלך היא להיסטוריה, עדיף ללמוד היסטוריה - גם אם זה מקצוע "ללא עתיד", ואח"כ כבר להסתדר, מאשר לחשוב על שיקולים עתידיים של השוק. לעומת זאת, אם יש לך נטייה למדעים, אז אולי כדאי כן לחשוב על משהו כמו מקצועות רפואיים או הנסדה.

למעלה