../images/Emo108.gifאין לי כותרת...
יש בי רק אהבה ענקית לבית הזה ולחברים הממלאים אותו, ואיך שהוא אני מרגישה צורך להתנצל על שאינני נמצאת פה כמו שאני רוצה, כמו שהייתי עד לא מזמן. כן, אני יודעת שאתם מסתדרים בלעדי,
אבל... אני מתגעגעת... כל כך מתגעגעת.... אוףףף רוצה לספר שאני קוראת ספר כרגע... מסיימת אותו הלילה... הספר נקרא "נשרפת חיים" ומספר על בחורה פלשתינאית, שהתגוררה כל חייה עד גיל 18 בכפר קטן בגדה המערבית. למעשה היא עשתה את כל חייה בתוך הבית, או בתוך הכפר הזה, בלי לצאת ממנו או להכיר משהו מלבדו. מישהו מכיר את הספר? היא מספרת על ילדותה, ובעיקר על היחס לנשים/בנות בחברה הערבית, כשלמעשה זה נכון גם לגבי חברות אחרות ורחוקות מאיתנו גיאוגרפית. הספר מזעזע אנשים... פשוט מסמך מזעזע כשהשיא הוא שהיא נכנסת להריון, וכאשר מגלים את העניין בבית, ההורים מצווים על גבר אחר מהמשפחה להרוג אותה. הוא שורף אותה... שופך עליה דלק ושורף אותה... אני בהלם! כאילו, שמענו לא פעם על רצח נשים על רקע חילול כבוד המשפחה... והנה פה בספר, - הדברים מזוית אישית, אוטנטי, אמיתי... מבהיל! לא יודעת אם יש לי שאלות לגבי הנושא הזה... כאילו יש לי... יש לי ימבה שאלות, אלא שהתשובות כל כך ברורות, שלא יודעת אם רוצה להעלות דיון בכלל.... נשים שמשולות ללא יותר מכבשים, שנולדו לעבודה ולהבאת ילדים - בנים! ואם זו בת פשוט חונקים אותה ברגע שהיא שואפת את האויר הראשון...... עם חבל הטבור... זה כמעט בלתי נתפס וזה קורה ממש פה...
טוב, זהו...
ערב מצויין לנו
יש בי רק אהבה ענקית לבית הזה ולחברים הממלאים אותו, ואיך שהוא אני מרגישה צורך להתנצל על שאינני נמצאת פה כמו שאני רוצה, כמו שהייתי עד לא מזמן. כן, אני יודעת שאתם מסתדרים בלעדי,