אין לו תוסיק לשבת !

../images/Emo107.gifאין לו תוסיק לשבת !

בני בן ה-3 ילד נבון וחמוד הוא מאד אוהב לשחק בצעצועים כגון טרקטורים משאיות מכוניות וכו....אבל אני לא רואה אצלו רצון ונכונות לשבת על משחקי יצירה, ומשחקי ריכוז למיניהם, יש לציין שכאשר אני שמה לו קלטות לצפיה הוא רואה אותן מהתחלה ועד הסוף, האם זה נשמע סביר שבגיל זה אין הוא מחפש תכנים במשחקים אלא רק התעסקות עם משחקים שטותים, גם ספרים הוא אוהב לספר לבד ולא נכון שיספרו לו... אודה לכם על עצות בנושא נורית

אפרתש

New member
ממש סביר ונורמלי

בגן הוא מסתדר? מצליח לשבת במפגש? תני לו להתרוצץ כמה שהוא רוצה. הוא יצטרך ללמוד לשבת רק עוד כמה שנים. ותעזבי אותו ממשחקי יצירה וריכוז... אם ילד לא רוצה בהם מיוזמתו, הם לא נותנים לו שום דבר. רבאק, שיעורי בית בגיל 3

לאה_מ

New member
הבן שלי בן 3.10 ולא אוהב משחקי

יצירה ומשחקי ריכוז למיניהם. אבל המשחקים שהוא אוהב הם ממש לא שטותיים - הוא מסיע את המכוניות שלו ומסדר אותן בשורה, בונה רובוטים מדופלו ומתקשר ביניהם, בונה חלליות מדופלו, מרכיב פסי רכבת ומסיע עליהם רכבת, וכו' - למה את חושבת שזו התעסקות עם משחקים שטותיים? לגבי ספרים, אורי דוקא אוהב שאני קוראת לו (או מספרת לו בע"פ), ויש לו סבלנות לשבת הרבה זמן ולהקשיב לסיפורים. הבן שלך מספר לבד סיפור שלם? הוא יושב ומספר לעצמו את כל הסיפור? זה נשמע לי נהדר! למיטב ידיעתי, טלויזיה ומחשב הם לא מדד לשלילת הפרעות קשב וריכוז, אבל אני גם לא חושבת שמה שאת מתארת הוא חריג בתחומים האחרים...

mishtal

New member
אבל האם הוא מצליח להתמיד

בפעילות כלשהי כמה דקות ברצף? האם הוא יכול להתחיל משימה ולהתמיד בה עד לסיומה? (מדובר גם על משחקי הרכבה, לדוגמא...) או שישנה נטייה "לקפוץ" מדבר לדבר מבלי למצותו עם תום? האם הוא מתחמק ונמנע מפעילות מסוימת שקשה לו או רואה בכך אתגר? שאלות מסוג זה צריכות להשאל כאשר חושבים על קשיים מסוימים בקשב וריכוז. הבן שלך עדיין צעיר וטווח הנורמה מבחינת טווחי קשב וריכוז הוא רחב. אולם רצוי להיות "עם היד על הדופק" לאורך זמן ולבדוק מה קורה. ישנם ילדים שמסוגלים להתחיל להתרכז לפרקי זמן ממושכים יותר בהיותם בגיל 4 או יותר ואילו אחרים מסוגלים לעבוד ברצף כבר מגיל צעיר ביותר. אולם באיזשהו שלב צריך להעריך האם אותם "קוצים בטוסיק" מאותתים על בעיה רצינית יותר (לדעתי סביב גן חובה ניתן לבסס הערכה מקיפה יותר ומבוססת).

אלדורית

New member
הרבה ילדים לא אוהבים משחקי קופסה

וכך גם לגבי משחקי יצירה. משחקי דמיון במכוניות אינם שטותיים: הם חשובים מאוד להתפתחות. את יכולה לנסות להציע לו לשחק איתך גם במשחקי קופסה שונים מדי פעם וגם ב"יצירה" (מה זה "יצירה"? הערכות הקנויות בד"כ לא מוצלחות. הכי מוצלח זה סתם דף וצבעים מכל מיני סוגים, אפשר לנסות ולראות מה מדבר אליו, ומאוד נחמד לעסוק בבצק--אפשר להכין יחד עוגיות, גם זה מספיק "יצירה" בשביל ההתעסקות בחומר). בכל מקרה לא שווה להתעקש. לא כל המבוגרים אוהבים את אותם הדברים, וכך גם לגבי ילדים. יש מבוגרים שאוהבים פאזלים (אני! אם רק היה לי יותר זמן) ויש כאלה שלא (בעלי לא מבין מה כיף בזה), אותו הדבר לגבי ילדים (כך למשל, בת אחת שלי אף פעם לא אהבה, ואחת מאוד אוהבת). לגבי סיפורים: את יכולה לספר לו סיפורים בעל פה, תוך כדי פעולות אחרות. את בוודאי יכולה לספר סיפורים שאת מכירה כמו כיפה אדומה, או זהבה ושלושת הדובים, כשאתם נוסעים במכונית, או באמבטיה, או בסופר. אולי כך הוא יתרגל גם להקשיב לסיפורים. בכל מקרה לא נשמע לי שהוא במצב בעייתי. אם את מודאגת ומרגישה שיש כאן ענין עמוק יותר מאשר העדפה שונה, כדאי קודם כל לדבר עם הגננת, ולשאול לדעתה, ולהמשיך משם.

צימעס

New member
../images/Emo6.gif מזכיר לי

כשאמא שלי למדה נהיגה, אבא שלי הסביר לה את ענין הרברסים. נדמה לי שהוא נעזר בקופסאות גפרורים. אילו היו בבית מכוניות צעצוע, היה קל יותר...

למעלה