LittleBigGirl

New member
../images/Emo53.gif

מישהו כאן יודע מה זאת "עריכת קרוס" ויכול להמליץ לי על שירים שאפשר לעשות איתם עריכה שכזאת? ועוד משהו, ב"עריכת שעון" יש קטגוריות שונות (70,80,90 וכו'). מישהו מכיר את כל הקטגוריות ויכול לפרט לי אותן? תודה רבה לעוזרים ו-
!

רונית 777

New member
'חת שתיים שלוש - ניסיון לעזור

ראיתי שאף אחד לא עזר לך, אז אני אנסה, למרות שבוודאי יש פה כאלה שמבינים בעריכה מוסיקלית יותר ממני (או שלא???). אני לא יודעת מה זאת "עריכת קרוס" אבל אני יודעת שעם כמעט כל שני שירים אפשר לעשות קרוס. הכל עניין של מקצועיות. fade out משתלב עם fade in, שיר שמתחיל בקאט נכנס עשירית שנייה לפני שהשיר שנגמר בקאט ממש נגמר, שיר שנגמר בקאט עם שיר שמתחיל ב- fade in מרככים עם ג'ינגל והמהדרים גם משתמשים בכפתור ה- pitch כדי להתאים את קצב שני השירים המשתלבים (אם כי אני לא מחסידי השיטה. כותבי השיר מן הסתם כתבו אותו בקצב מסויים בשל סיבה ברורה, אבל גם זו שיטה). לגבי "עריכת שעון": יש קטגוריות/רצועות כמספר סגנונות ושנות המוסיקה. השעון עצמו יורכב על פי הקונספט המוסיקלי של התחנה. לדוגמא: אם הקונספט הוא של מוסיקה משנות ה- 60 ועד ימינו (תחנה לבני 30-40) השעון ייראה פחות או יותר כך (ואני מדברת מנסיוני האישי, בטוח שיש שעונים אחרים): שיר 1: להיט ענק = שיר שכל אחד מכיר (משנות ה- 60 ועד התשעים, לא חשוב מאיזו שנה, אבל לא להיט עכשווי שמי יודע אם הוא באמת ענק או שהוא יעלם תוך חמש דקות). שיר 2: שנות ה- 80. שיר 3: שנות ה- 70. שיר 4: להיט עכשווי (מהפלייליסט) שיר 5: שנות ה- 90. שיר 6: שנות ה- 60. שיר 7: להיט עכשווי (מהפלייליסט) שיר 8: שנות 2000 שיר 9: שיר יציאה (משהו מהבוידעם שכולם תופסים את הראש באושר כשהוא מושמע ואומרים "וואלה, איזה שיר גדול, שנים שלא שמעתי אותו") שיר 10: שנות ה- 80. שיר 11: שנות ה- 70. שיר 12: שיר עכשווי (מהפלייליסט). שיר 13: שנות ה- 90. שיר 14: שנות ה- 60, או שיר יציאה, או שיר שמתאים לעריכה הספציפית של התוכנית (למשל - כל יום בשעה הזו השעה מסתיימת בסלואו ענק, או בשיר משנות ה- 50, או בקטע ג'אז קל, או בקאוור, או שיר ספציפי שמסיים כל יום את התוכנית, או... או... או...). אם הקונספט המוסיקלי של התחנה הוא מה שקוראים MTV גם השעון יראה בהתאם (רק שירים משנות התשעים ומעלה), אם התחנה משדרת לגילאי 50+, השעון יכלול רצועות משנות ה- 40 ועד שנות ה- 70, מקסימום שמונים, וכן הלאה. מקווה שהבהרתי את עצמי היטב, ואם לא - תשאלי שוב
שיהיה לך בהצלחה!

Joe the wolf

New member
רונ, אחלה, אבל...

מה זה כפתור פיטצ'? - הסירי עפר מעל עיניינו...

רונית 777

New member
טול קורה מבין עיניך!

להסיר עפר מעיניך? אל תבקש ממני דברים שלא אוכל לעשות...
סתאאאם. צוחקת! כפתור הפיצ' הוא כפתור שמשנה את קצב השיר. as simple as that! בהקצנה: סיבוב עד הסוף של הכפתור יכול להפוך שיר איטי למהיר, ולהיפך. לכן כשמקצב של שני שירים לא ממש מתאים על ה"ביט", אפשר למהר או להאט את השיר שנכנס בקרוס ולהתאים אותו לביטים של השיר שמסתיים. אחר כך, לאט לאט ("לאט לאט, מהר מהר" כמו שאמא שלי אומרת...) מחזירים את הפיצ' למצבו המקורי ואת השיר למקצבו המקורי. כמובן שעם הכפתור הזה אפשר פשוט לשחק כדי לעשות כל מיני אפקטים בשידור. קאפישקה? ושלומך טוב? יופי!!!

תוספת ממש קטנה

יש נגני מחשב שבהם ניתן לשנות את קצב השיר בלבד בלי לשנות את ה"סולם" של השיר כפי שזה ב-PITCH וזו הופך את המיקס לחוויה הרבה יותר משובבת מ-PITCH שמשנה לא רק את הקצב אלא גם את הצליל.

רונית 777

New member
ועוד אחת קטנטנה

ראשית - מאוד נכון מה שאמרת. שנית - אני עדיין חושבת שמי שכתב את השיר, ותיזמן אותו במקצב מסויים, לא עשה זאת מתוך "נו, מה זה משנה?! יללה, ניתן לו את המיקצב הזה וזהו"... אלא מתוך הרבה מחשבה. למעט תוכניות שמוסיקה הן ה"קצב" שלהן (קצת קשה לי להגדיר למה אני מתכוונת... תוכניות כגון אלה של חמישי/שישי בלילה... נו, אתם יודעים...) - אני לא רואה סיבה לשנות מקצב וקצב של שיר. אבל אני באמת לא באה מעולם המוסיקה, אלא מעולם התוכן וזה כנראה כל ההבדל. הידד!

נכון, אבל...

בעיקרון את צודקת, אבל שינויים קטנים בפיץ' של השיר (ועל אחת כמה וכמה שינוי בקצב בלי שינוי פיץ') הם ממש לא מורגשים (אני מוכן להבטיח לך שגם אם שמיעתך אבסולוטית לא תצליחי להבחין בשינויים קטנים בפיץ') וכיוון שהערך המוסף שלהם בביצוע מיקס הוא ענק - לא נגרם עוול לשיר אלא להפך. מעבר לכך במשך קרוב למאה שנה כמעט כל המוזיקה ששמענו היתה עם עיוות פיץ' מסויים שכן הפטיפונים הלא מקצועיים שהיו מקור ההשמעה העיקרי של המשתמש הביתי היה עיוות פיץ' מובנה. נדיר שפטיפון לא מקצועי היה מכוייל על חוט השערה והשינויים שנגרמו אז לפיץ' היו בדיוק בסדרי הגודל שנהוג לשנות כיום באולפן. כך שהסירי דאגה מליבך. אף אחד לא משנה את הפיץ' של השיר עד כדי כך שזה הורס אותו או חותר נגד כוונת המלחין. מדובר בשינויים זעירים שיוצרים אומנות שלמה ולכן הם מוצדקים ביותר.

רונית 777

New member
לא יכולה עליך... ../images/Emo13.gif

ולצערי הרב מאוד (!!!!!) אין לי שמיעה אבסולוטית.

Joe the wolf

New member
בונד,

תודה על התשובה המקצועית. כמו נער מתבגר שסיים זה עתה לחרוש את פלייבוי אני יוצא לתור אחר מכמני הכפתור הסודי שגורם להגברת קצב. לפי החישוב שלי את שוטטת בפורום זה בזמן שידור הרדיו, שלך שזה הכי רדיו שיכול להיות. לא? סחתיין ג'ו

רונית 777

New member
007 - מאחוריך!!!

אכן ראוי אתה לשם "ג'ו... דה וולף ג'ו".....
אתמול זכיתי בערב חופשי ולכן יכולה הייתי לשוטט לי במרחבי האינטרנט בשעות שבדרך כלל מוקדשות לעניינים אחרים לגמרי. אין כמו ערב חופשי... חיפוש נעים חיפוש שמח אחרי הכפתור הסודי (יותר קל לתיפעול מנקודת הג'י, אם כי דורש לא פחות התמדה והקפדה...). אושר ועושר!!!

Joe the wolf

New member
רונית

התבלבלתי קצת עם השבעיים. תודה על המידע, שלושת מאזיניי (וחצי) וודאי תהו היום, מה הסיבה שאני מדי פעם מריץ את המוסיקה למהירות של 78 סיבובים או משהו כזה.. ושוב תודה על המידע נשתמע. (או שהמילה הזו כבר OUT?)

רונית 777

New member
הייתה ואיננה עוד!

רדיו ת"א של שנות התשעים היה כזה. רדיו צפון המיתולוגי והנפלא (1997-2000) היה כזה. ואם נהייה אופטימיים - יום יבוא, הטובים ינצחו, ותחנות הרדיו ישמעו כך! never lose hope!!!

ludin102

New member
תאמיני לי........../images/Emo10.gif

לא נראה לי שזה איי פעם יקרה. כמה ניסיתי לכתוב, לבקש, להתחנן אך כלום!!!!! כנראה נגזר עלינו לשמוע את אותם קבוצת שירים over and over and over.. לא שלשניה חשבתי אבל אולי במסגרת "השינוי" שמתכנן רדיו ת"א הוא יכניס גם שירי שנות השמונים בנוסף לכל השינויים הצפויים???? על מי אני עובד, דיבורים כמו חול ואין מה לאכול

למעלה