'חת שתיים שלוש - ניסיון לעזור
ראיתי שאף אחד לא עזר לך, אז אני אנסה, למרות שבוודאי יש פה כאלה שמבינים בעריכה מוסיקלית יותר ממני (או שלא???). אני לא יודעת מה זאת "עריכת קרוס" אבל אני יודעת שעם כמעט כל שני שירים אפשר לעשות קרוס. הכל עניין של מקצועיות. fade out משתלב עם fade in, שיר שמתחיל בקאט נכנס עשירית שנייה לפני שהשיר שנגמר בקאט ממש נגמר, שיר שנגמר בקאט עם שיר שמתחיל ב- fade in מרככים עם ג'ינגל והמהדרים גם משתמשים בכפתור ה- pitch כדי להתאים את קצב שני השירים המשתלבים (אם כי אני לא מחסידי השיטה. כותבי השיר מן הסתם כתבו אותו בקצב מסויים בשל סיבה ברורה, אבל גם זו שיטה). לגבי "עריכת שעון": יש קטגוריות/רצועות כמספר סגנונות ושנות המוסיקה. השעון עצמו יורכב על פי הקונספט המוסיקלי של התחנה. לדוגמא: אם הקונספט הוא של מוסיקה משנות ה- 60 ועד ימינו (תחנה לבני 30-40) השעון ייראה פחות או יותר כך (ואני מדברת מנסיוני האישי, בטוח שיש שעונים אחרים): שיר 1: להיט ענק = שיר שכל אחד מכיר (משנות ה- 60 ועד התשעים, לא חשוב מאיזו שנה, אבל לא להיט עכשווי שמי יודע אם הוא באמת ענק או שהוא יעלם תוך חמש דקות). שיר 2: שנות ה- 80. שיר 3: שנות ה- 70. שיר 4: להיט עכשווי (מהפלייליסט) שיר 5: שנות ה- 90. שיר 6: שנות ה- 60. שיר 7: להיט עכשווי (מהפלייליסט) שיר 8: שנות 2000 שיר 9: שיר יציאה (משהו מהבוידעם שכולם תופסים את הראש באושר כשהוא מושמע ואומרים "וואלה, איזה שיר גדול, שנים שלא שמעתי אותו") שיר 10: שנות ה- 80. שיר 11: שנות ה- 70. שיר 12: שיר עכשווי (מהפלייליסט). שיר 13: שנות ה- 90. שיר 14: שנות ה- 60, או שיר יציאה, או שיר שמתאים לעריכה הספציפית של התוכנית (למשל - כל יום בשעה הזו השעה מסתיימת בסלואו ענק, או בשיר משנות ה- 50, או בקטע ג'אז קל, או בקאוור, או שיר ספציפי שמסיים כל יום את התוכנית, או... או... או...). אם הקונספט המוסיקלי של התחנה הוא מה שקוראים MTV גם השעון יראה בהתאם (רק שירים משנות התשעים ומעלה), אם התחנה משדרת לגילאי 50+, השעון יכלול רצועות משנות ה- 40 ועד שנות ה- 70, מקסימום שמונים, וכן הלאה. מקווה שהבהרתי את עצמי היטב, ואם לא - תשאלי שוב
שיהיה לך בהצלחה!