Shadocan

New member
המצלמה של אולימפוס...

D560.. היא לא יצאה מלוכלכת בכלל.... יכול להיות שהנרתיק עצמו הוא זה שספג את הליכלוך כי אני זוכר שכשצילמתי הידיים שלי היו שחורות לגמרי וכשהגעתי הביתה וראיתי את הצילומים היא הייתה נקיה... ויש לי עוד שאלה צילמתי את התמונה הזאת של הרכב בתחנה והיא יצאה לדעתי ברורה לגמרי.... צילמתי עוד תמונה (שאני כבר יעלה) והיא יצאה כולה חשוכה ורואים רק את האורות..... שתיהם צולמו על מצב אוטומתי ובאותו תנאי תאורה והכל... רק בהפרש של כמה דקות

אוקיי - עכשיו הכל מובן

2 התמונות בזמן חשיפה של 1/30 שניה בראשונה צמצם 3 אבל בשניה צמצם 8. גם הראשונה לא חשופה טוב לפי דעתי. צילמתי במצב אוטומטי? אם כן אז כדאי לך להתחיל לצלם במצב ידני אם זה מה שהאוטומטי שלך מוציא

Shadocan

New member
לא הבנתי....

"בראשונה צמצם 3 אבל בשניה צמצם 8" ואני לא יודע המצבי צילום האחרים יוצאים לי עוד יותר חרא....

Shadocan

New member
מישהו יכול להסביר לי למה הוא התכוון

?? "בראשונה צמצם 3 אבל בשניה צמצם 8" לא הבנתי מה הכוונה כאילו מה שונה

Shadocan

New member
עדיין לא הבנתי... השאלה הייתה למה..

צילמתי תמונה אחת וראיתי דברים ברור... וצילמתי תמונה שניה באותו מצב והכל אותו דבר ויצאה לי חושכה לגמרי... את שתיהם שמתי על מצב אוטומתי והזמן חשיפה נראה לי אותו דבר.... לא כתב לי slow shutter או משהו כזה ולא לקח לו יותר משניה לצלם התמונות יצאו ברורות.... אבל למה בכל זאת בתמונה אחת רואים טוב ובתמונה השניה לא? ויש למישהו הסבר על מצבי הצילום לפי תמונות נגיד כדור הארץ כזה, הרים, ירח וכוכב (חשיפה של 2 שניות) וכמו 2 אנשים... מקווה שאני מובן.. תודה מראש

פשוט מאוד- גודל הצמצם השפיע

בראשונה - הצמצם היה גדול-ופתוח יותר-נכנס יותר אור - ולכן קיבלת תמונה ברורה, בשניה - הצמצם היה קטן וסגור יותר - נכנס מעט מאוד אור והחשיפה לא הספיקה ליצירת דימוי (תמונה) למושגים כמו צמצם והיתר- יש מילון מושגים וגם מאמרים-FAQ - בפורום 215 (ממנו 'נולד' הפורום הזה
)

Shadocan

New member
הבנתי...

אבל איך אני יכול לשנות את זה? המצבי צילום לא פועלים כמו שאני רוצה.... או שבמצב אחד אני רואה גם חושך או שבמצב שני אני רואה את זה טוב אבל החשיפה היא של שניה בערך ורואים מטושטש.... ויש עוד מצב שזה של 2 שניות ואותו דבר והאחרון לא יודע של מה... אבל פעם זה עובד לי טוב פעם לא.... יש במקרה מדריך למצלמות קומפקטיות של אולימפוס או שזה בסדר גם אם של חברה אחרת?

למעלה