כנס - אני אסביר לך בפשטות
כדי שההסבר ישאר מובן, אני כותב בנקודות : 1. נגיד אתה מצלם בלילה, אז המצלמה שלך יכולה לבצע 3 פעולות שונות ( לחוד או יחד ) כדי שהתמונה תצא טובה : - להגביר את הרגישות של החיישנים ( קוראים לזה ISO גבוה יותר ) - לפתוח את הצמצם ( צריך F קטן יותר . F3.1 זה צמצמם גדול יותר מ-F4.5 . ככל שהצמצם גדול יותר = F קטן יותר, נכנס יותר אור , והתמונה פחות חשוכה ) - להאריך את זמן החשיפה ( פשוט מאוד - כמה זמן בתכל'ס המצלמה מצלמת ) (כמובן שיש פלאש , אבל לא על זה אני מדבר , כי פלאש טוב לכמה מטרים ולא יותר ) עד כאן מובן ?! 2. יופי - אבל איך המצלמה יודעת כמה אור התמונה צריכה ? אז ככה - יש 3 שיטות ( כו - שוב 3 .. זה ממש מספר קסם
) : - כי אתה אומר לה ( זה נקרא מצד ידני , בניגוד לאוטומטי ) - כי היא עושה ממוצע על כל התמונה . - כי היא עושה ממוצע על מה שאמרת לה לעשות ממוצע ( לאו דווקא מרכז התמונה ) מובן עד פה ?! 3. יופי - אז איך זה עוזר לנו ? - אני מאמין שבמצלמה שלך אין מצב ידני , אז נעבור ישר לאפשרות השניה מסעיף 2. תת סעיף - על חצי לחיצה שמעת , נכון ? אתה לוחץ חצי לחיצה על הכפתור של הצילום. המצלמה עדיין לא מצלמה, היא רק מחשבת כמה אור צריך וכו'. - אם המצלמה עושה ממוצע על כל התמונה, אז תקווה לטוב. אין לך הרבה שליטה - אם המצלמה עושה ממוצע בעיקר על המרכז, החוכמה היא לכוון את התמונה בשעת החצי לחיצה לא(!!) לחלקים הכי בהירים ( למשל, לא לפנסים, לא למחזירי אור מנצנצים ) - ואז המצלמה חושבת שהתמונה קלך חשוכה , ומשנה דברים כך שיהיה לה יותר אור. אם תכוון לפנסים של רכב, המצלמה חושבת שכל התמונה בהירה כמו הפנסים, ואז מקבלים תמונה חשוכה, חוץ מהפנסים . זה כי רק הפנסים הם בעוצמה של הפנסים , ולא כל התמונה . והעיצה הכי טובה - תקרא את המדריך שלך. ואם הוא באנגלית (נניח וזו בעייה - כך אני זוכר שאמרת פעם ), אז תחפש תרגום או מתרגם. הכל כתוב שם .