Shadocan

New member
צילמתי אתמול בשריפה...

אתמול הייתה שריפה בא.ת ישן בראשון במכון קוסמטיקה... יצאתי עם הצוותים לשמה ותוך כדי עבודה צילמתי גם מבפנים עכשיו היה שמה הרבה פיח וחום וכל הדברים אחרי בעירה ממש לא נעים לנשימה הדברים האלה מזיקים למצלמה? ובאיזו מידה? המצלמה הייתי חשופה לזה לא הרבה זמן.... רוב הזמן הייתה בתוך הנרתיק בכיס שלי תודה

Shadocan

New member
איך לצלם בחושך?

לפני מספר ימים פתחתי כאן דיון שיש לי בעיה כשאני מצלם בחושך לפעמים רואים ברור בערך ולפעמים חשוך לגמרי. אני יצרף לדיון הזה את התמונות שוב.. כמה מהתגובות: "2 התמונות בזמן חשיפה של 1/30 שניה בראשונה צמצם 3 אבל בשניה צמצם 8. גם הראשונה לא חשופה טוב לפי דעתי. צילמתי במצב אוטומטי? אם כן אז כדאי לך להתחיל לצלם במצב ידני אם זה מה שהאוטומטי שלך מוציא" - ילד חורף. "המצלמה שלך משנה בעצמה - היא אוטומטית-לפי הנושא אליו אתה מכוון וממקד" - J a z z P h o t o אלה לדעתי 2 התגובות היותר חשובות... מה שרציתי לדעת אם למישהו יש עצות או טיפים איך אפשר לצלם בחושך במצבים דומים כשאין לי חצובה לידי ואין לי ממש זמן לכוון את כל ההגדרות.. שהתמונות יצאו כמו התמונה הראשונה ואני מרוצה :) תודה! פתחתי דיון חדש מכיוון שהישן בדף השלישי וכבר לא קופץ.. מקווה שזה לא עושה בעיות מצורף הדיון הקודם.

ted

New member
מזיק יותר לריאות.

נקה את המצלמה עם מטלית לחה ביסודיות, ואת העדשה עם בד מיקרופייבר.

Shadocan

New member
והתמונות להשוואה

שתיהם צולמו באותם תנאי תאורה ובערך באותו מקום (הבדלים של מטרים)

Shadocan

New member
תמונה שניה

צילמתי דקה אחרי התמונה הקודמת ומהמקום שהילד עמד, לכיוון המקום שצילמתי את התמונה הקודמת

LazyGecko

New member
בלי חצובה ובלי לשנות הגדרות ?

אי אפשר. אין קסמים או קונצים. בחושך צריך חשיפה ארוכה או פלאש חיצוני (אם האובייקטים קרובים). בשביל חשיפה ארוכה חייבים חצובה. זהו.

Shadocan

New member
מה שרציתי

זה להגיע לתמונה טובה כמו בדוגמא הראשונה, בתמונה הראשונה רואים מספיק טוב בשבילי... אבל בתמונה השניה שצולמה באותה תנאים לא ראו טוב... אז מה ההבדלים? יכול להיות שהכיוון של האור משפיע....? או כמו שאמרו, על מה שהתמקדתי? (אם זה קשור) לי אין ממש נסיון אני עדיין חדש ולא יוצא לי הרבה בלילה לצלם... אז כשיוצא לי אני לא מצליח וסתם שובר תראש

LazyGecko

New member
אחת צולמה בצמצם 3

והשניה ב 8, זה ההבדל. למה פעם 3 ופעם 8 ? ככה המצלמה החליטה. אל תצלם באוטומטי.(אם זה אפשרי, במצלמות הפשוטות אין ברירה אחרת)

Shadocan

New member
יש לי עוד מצבי צילום...

עוד 4... אבל איזה מהן לבחור? אין לי מושג אני רק מכיר את אחד המצבים שעשיתי איתו תמונות יפות של חשיפה של 2 שניות. -זאתי סתם דוגמא שצילמתי לא על אוטומתי...

Shadocan

New member
ועוד מצב צילום.

החשיפה כאן יותר מהירה לא יודע בדיוק של כמה.. אבל הצבע של התמונות לא יוצא טבעי... הוא יוצא יותר כתום צהוב כזה

LazyGecko

New member
נו, סבבא, אז מה הבעיה בדיוק ?

זה הזמן לשלןף את המדריך ולקרוא מה עושה כל מצב, אני בטח לא יודע מה הם.

Shadocan

New member
כן הייתי קורא...

רק שאני עדיין לא כזה תותח באנגלית ומבין מה הם רוצים... אז שאלתי בדיון הקודם אם יש למישהו מדריך בעברית שאפשר בערך להבין מה כל דבר עושה.... ומכיוון שיש כאן צלמים שמבינים יותר ממני אז אם הם יכולים לתת לי טיפים כשאני מצלם בחושך איך יצאו לי תמונות ברורות כמו שנתתי דוגמא ולא חשוכות לגמרי.... אולי אם מה שאני מצלם מואר? או שהאיזור שאני והמצלמה נמצאים מואר זה משפיע אחרת... אין לי מושג

כשהמצלמה קובעת פוקוס היא גם קובעת

את החשיפה-אלא אם כן יש שני כפתורים נפרדים לכך (במצלמה אוטומטית יש רק אחד)- לכן: אם אתה רוצה יותר חשיפה - אתה צריך 'לרמות' את המצלמה כדי שתקבע זמן ארוך יותר לחשיפה - וזה ע"י קביעת פוקוס על נושא כהה יחסית-לא כהה מדי-נעילתו-חצי לחיצה-קימפוז מחדש וצילום. במקרה של נושא מואר - נועלים את הפוקוס על החלקים החצי מוארים שלו,או על המוארים מאוד - תלוי מה אתה רוצה לקבל - במקרה הראשון - החשיפה ארוכה יותר,והחלקים המוארים לגמרי עלולים לצאת 'שרופים',אבל גם אחרים,להיראות בתמונה, במקרה הזני - החלקים המאוד מוארים ייצאו בחשיפה טובה,אבל כל היתר יצאו חשוכים. וטיפ אחרון(חירום)- לטיפול בתמונות אח"כ במחשב: כאשר אין מספיק חשיפה - בתמונה דיגיטלית -ניתן לתקן בקלות בתוכנה לעריכה גרפית,כמו למשל Irfan View - ואם יש בתמונה פרטים הם יתגלו ברגע שתפעיל את פעולת ה'בהירות' בתפריט. יש לה גירסה בעברית,נדמה לי

Shadocan

New member
עם הפוקוס אני לא חושב שאני יכול לשח

לשחק... או שאני לא יודע איך כשאני לוחץ חצי לחיצה זה כזה חושב עושה פוקוס לבד.... וכשאת אומרת: "וזה ע"י קביעת פוקוס על נושא כהה יחסית-לא כהה מדי-נעילתו-חצי לחיצה-קימפוז מחדש וצילום" אחרי שהתמקדתי על הנושא הכהה... להשאיר את החצי לחיצה ולצלם את החלק שאני רוצה? בלי לעזוב את החצי לחיצה?

פלטרון

New member
כנס - אני אסביר לך בפשטות

כדי שההסבר ישאר מובן, אני כותב בנקודות : 1. נגיד אתה מצלם בלילה, אז המצלמה שלך יכולה לבצע 3 פעולות שונות ( לחוד או יחד ) כדי שהתמונה תצא טובה : - להגביר את הרגישות של החיישנים ( קוראים לזה ISO גבוה יותר ) - לפתוח את הצמצם ( צריך F קטן יותר . F3.1 זה צמצמם גדול יותר מ-F4.5 . ככל שהצמצם גדול יותר = F קטן יותר, נכנס יותר אור , והתמונה פחות חשוכה ) - להאריך את זמן החשיפה ( פשוט מאוד - כמה זמן בתכל'ס המצלמה מצלמת ) (כמובן שיש פלאש , אבל לא על זה אני מדבר , כי פלאש טוב לכמה מטרים ולא יותר ) עד כאן מובן ?! 2. יופי - אבל איך המצלמה יודעת כמה אור התמונה צריכה ? אז ככה - יש 3 שיטות ( כו - שוב 3 .. זה ממש מספר קסם
) : - כי אתה אומר לה ( זה נקרא מצד ידני , בניגוד לאוטומטי ) - כי היא עושה ממוצע על כל התמונה . - כי היא עושה ממוצע על מה שאמרת לה לעשות ממוצע ( לאו דווקא מרכז התמונה ) מובן עד פה ?! 3. יופי - אז איך זה עוזר לנו ? - אני מאמין שבמצלמה שלך אין מצב ידני , אז נעבור ישר לאפשרות השניה מסעיף 2. תת סעיף - על חצי לחיצה שמעת , נכון ? אתה לוחץ חצי לחיצה על הכפתור של הצילום. המצלמה עדיין לא מצלמה, היא רק מחשבת כמה אור צריך וכו'. - אם המצלמה עושה ממוצע על כל התמונה, אז תקווה לטוב. אין לך הרבה שליטה - אם המצלמה עושה ממוצע בעיקר על המרכז, החוכמה היא לכוון את התמונה בשעת החצי לחיצה לא(!!) לחלקים הכי בהירים ( למשל, לא לפנסים, לא למחזירי אור מנצנצים ) - ואז המצלמה חושבת שהתמונה קלך חשוכה , ומשנה דברים כך שיהיה לה יותר אור. אם תכוון לפנסים של רכב, המצלמה חושבת שכל התמונה בהירה כמו הפנסים, ואז מקבלים תמונה חשוכה, חוץ מהפנסים . זה כי רק הפנסים הם בעוצמה של הפנסים , ולא כל התמונה . והעיצה הכי טובה - תקרא את המדריך שלך. ואם הוא באנגלית (נניח וזו בעייה - כך אני זוכר שאמרת פעם ), אז תחפש תרגום או מתרגם. הכל כתוב שם .

Shadocan

New member
אוקיי את הרוב הבנתי...

דבר ראשון תודה על ההשקעה.. דבר שני כשאתה אומר מצב ידני זאת אומרת לקבוע מצבי צילום נגיד זמני חשיפה וכאלה ומצבי פלאש? אם כן אז יש לי מצב ידני ובקשר ללא לכוון לאורות, שלא יהיו במרכז התמונה?

למעלה