פלטרון

New member
מצב ידני זה למעשה ..

שאתה אומר למצלמה שלך - אני רוצה זמן חשיפה X , צמצם Y . והמצלמה שלך עושה מה שאתה אומר לה, ולא משנה אם אתה מבקש לצלם את השמש, או באמצע המדבר . אתה אמרת אז היא עושה . בניגוד למצב אוטומטי - שם המצלמה קובעת את ה-X ו-Y האלו . יש גם מצבי העדפה . ז"א , שאתה אומר למצלמה - אני אגיד לך את X , ואת תחליטי איזה Y הכי טוב . או ההפך .. אני אגיד לך את ה-Y , ואת תחליטי איזה X הכי מתאים . גם אלו מצבים ידניים . לך אין אף אחד מהם . לך יש רק אוטומט מלא , או מצבים מותאמים ( לילה, פורטרייט, נופים, ספורט, וכו'.. ). יכול להיות שיש עוד דברים אחרים שאני לא מכיר .. תחפש במדריך.

Shadocan

New member
יש לי מצבים מותאמים..

לפי מה שהבנתי ממך. אני לא יכול להגדיר לו כמה זמן חשיפה וכמה זמן הצמצם

פלטרון

New member
אני מאמין שלא. אבל אתה יכול להתחכם

כמו שהסברתי - אם תשתמש בחצי לחיצה, ותכוון למשהו כהה יותר, אתה תשים לב שהתמונה שתצלם ( לאחר שתכוון מחדש את המצלמה , אבל מבלי לשחרר את החצי לחיצה ) תהיה בהירה יותר . אני אגיד לך מה יש אצלי במצלמה - אולי גם בשלך . אצלי יש מצב של חצי לחיצה - שעושה 2 דברים : מכוון את החדות מכוון את העוצמו של האור שיהיו כמו שצריך אבל .. יש עוד כפתור , שאם אני לוחץ עליו - ומשחרר ( מבלי לשחרר את החצי לחיצה הראשונה ) - אז הוא לא משנה את החדות , אבל מכוון מחדש את העוצמות של האור ( ה-Y ו-X שדיברנו עליהם לפני זה ) . אם יש גם לך יש כפתור כזה - תשתמש בו . מכוונים את המצלמה לעבר מה שרוצים לצלם ,חצי לחיצה כדי לכוון חדות, מפנים לעבר משהו חשוך יותר, לחיצה על הכפתור הזה תגיד למצלמה להכניס הרבה אור , ואז מכוונים את המצלמה שוב לעבר מה שאתה רוצה לצלם, ומצלמים ( משלימים את החצי לחיצה ) אם אין לך כפתור כזה - אז את החצי לחיצה מבצעים לכיוון של משהו כהה שמרוחק כמו מה שאתה רוצה לצלם . ג'אז תמיד אומרת לנו שהמצלמה שלך טובה עד כדי כמה טוב שאתה יודע להפעיל אותה. אתה מבין עכשיו למה היא מתכוונת ?

Shadocan

New member
כן.. עשיתי ניסויים מקודם

צילמתי את הסלון שלי מקרוב ומעוד כמה מרחקים התוצאה הייתה אפשר להגיד זהה ולא הייתי מרוצה מזה.... אם הייתי מצלם בחשיפה יותר ארוכה אולי היו רואים יותר טוב. צולם על אוטומט... ועשיתי עוד נסיון... פתחתי אור בחדר אחד וסגרתי את הדלת כמאט עד הסוף ומסביב הכל היה חשוך.... כיוותי בלי פלאש. לחצתי חצי לחיצה לכיוון הדלת יצא לי פחות או יותר בסדר בלי פלאש... וניסיתי לעשות את אותו דבר רק שכיוונתי כמו שאמרת חצי לחיצה למקום חשוך ולאחר מכן לצלם וזה יצא בהיר מדי כאילו יש אור ממש חזק בפנים בתמונה הזאתי החשיפה הייתי כנראה יותר ארוכה כי היא יצאה קצת מטושטשת... ועם פלאש אין הבדל אם את החצי לחיצה אני מכוון למקום חשוך או לא... פעם הבאה כשאני ינסה לצלם ככה בחושך נראה אם זה יסתדר... תודה :)

Shadocan

New member
ועוד שאלה בקשר למחזירי אור...

יש שיטה לצלם עם מחזירי אור? מצב מיוחד של פלאש או משהו כי תמונות יוצאות לי על הפנים ככה.... ושוב מצורפת דוגמא

פלטרון

New member
מאיזה מרחק צילמת ?

אם צילמת ממרחק גדול מידי, הפלאש לא יעיל, פרט למקרה של מחזירי אור. אם צילמת מקרוב, אז אני לא מבין למה התמונה כל-כך חשוכה , למרות שהיה פלאש. עיצה - מייד לאחר שאתה מצלם, תסתכל במסך איך יצאה התמונה. טוב - שומרים. לא טוב - לא שומרים ומנסים שוב .

Shadocan

New member
זה קורה לי המון...

שאני מצלם ויוצאות לי תמונות לא טובות... ואני משאיר כי יש לי מקום על הכרטיס. אם אין מקום אני מוחק ובקשר למרחק... צילמתי מקרוב.

פלטרון

New member
יש לך מצב "לילה" . תשתמש בו.

בעצם .. אולי לא ניתן להשתמש בפלאש כאשר נמצאים במצב "לילה" .. הכי חשוב שיהיה פלאש . בכל מקרה - אם אתה מצלם עם פלאש, אז חשוב לצלם לא רחוק מידי ( 20 מטר ) , אבל גם לא קרוב מידי (אצלי - פחות מ-3 מטר ) , כי אז רק מרכז התמונה מואר . לקחת פעם תמונה של הסלון שלנו בבית - ממרחק של מטר אחד = לא טבעי. מרחק של 3 מטר = די טבעי ממרחק של 5 מטר = מאוד טבעי ( אבל למצלמה שלי יש פלאש די חזק ) במקרה שלך - מוזר לי מאוד . אם הייתי צריך לנחש - לא השתמש בפלאש, או שהסתרת אותו עם היד, או שצילמת 2 מהירות והפלאש לא הספיק להיטען .. והמקור של האור - מפנסים של רחוב או רכב ליד - לא מהפלאש . אם היה פלאש - כל התמונה היתה מאוד מוארת . במקרה שלך התמונה מאוד חשוכה .

Shadocan

New member
יש לי עוד תמונה של הרכב מרחוק

לא ממש מרחוק אבל לא קרוב כמו מקודם אותו דבר אולי אפילו יותר חשוך....

Shadocan

New member
ועוד הערה....

משהו שיש לי להוסיף... כשהצתלמו עם הרכב יענו מישהו עמד באמצע שלו וצילמתי אותו בקושי ראו את הפנים שלו בגלל המחזירי אור.....

dark spy

New member
../images/Emo26.gif

לא ראו את האדם מאותה סיבה שלא תראה כלום אם תצלם לכיוון השמש, יש שתי אפשרויות: או שהפילם נשרף מהאור או שהמד אור הצביע על חשיפה קצרה יחסית בגלל האור ממחזירי האור ולא היתייחס לאדם... ולגבי איך אתה משנה כינוי... אי אפשר, אתה צריך לפתוח משתמש חדש

Shadocan

New member
תודה..

אני יעשה ניסוי פעם הבאה... ובקשר לאיך משנים כינוי זה חלק מהחתימה =]

Shadocan

New member
הצלחתי!

אפשר להגיד... עשיתי ניסון של צילום של אותו איזור בתמונות עם 3 מצבים יצא חשוך. מצב אחרון שזה כמו 2 אנשים כאלה ובלי אפשרות לזום אז יצא טוב! אחרי זה צילמתי באותו מצב את הרכב עם המחזירי אור עם פלאש מרחוק ולא יצא טוב... וצילמתי בלי התוצאה הייתה טובה כאילו עם תאורה אבל מטושטשת....

Shadocan

New member
התוצאות...... :))

דרק ספיי: זה באמת מעניין אותי ואני לא רוצה לפתוח יוזר חדש רק לשנות ניק...

Shadocan

New member
ובקשר למחזירי אור...

אין מה לעשות... אבל באותו מצב צילמתי את התמונה הזאת יוצא מטושטש אבל אני מקווה שאני יסתדר...

Shadocan

New member
מה זה בד מיקרופייבר?

זה סוג של בד מיוחד רק לנקות את העדשות? ואיפה אפשר לקנות אותו?

ted

New member
גם לניקוי משקפיים. אפשר לפעמים

למצוא בחנויות אופטיקה, אבל לרכוש את הגירסה המשובחת והעדינה יותר.

Shadocan

New member
ובקשר לסביבה שהמצלמה הייתה?

זה מזיק באופן משמעותי? ועשן גם של שריפות מזיק באותו אופן?

ted

New member
אם היא לא ספגה מכת חום או אש, אז

קצת לכלוך לא יזיק הרבה. אם פלסטיק רב בער שם, יש לתוצרי השריפה שלו מנהג מגונה להיתקע בכל מיני חורים, ויש להם אופיין כימי חומצי-קורוסיבי (מאכל). אבל אם המצלמה (איזו אגב. לא אמרת?) לא יצאה מלוכלכת מדי, אין מה לחשוש.

למעלה