yuval k

New member
כן, אבל גם כאירוע צד-שרת...

ומכיוון שהדפים מורצים קודם בשרת, הוא ניסה לתפוס את האירוע

דונג

New member
באותו שם ?

השם המוענק בארוע צד שרת הוא : myTree_SelectedIndexChange וגם לפי זה : this.myTree.SelectedIndexChange += new Microsoft.Web.UI.WebControls.SelectEventHandler(this.myTree_SelectedIndexChange); אני לא רואה שמוזכרת פה המילה onselectedindexchange ... ?

yuval k

New member
שמות האירועים בצד-לקוח הם

lowercase, ונכתבים כשיש on לפניהם - onevent. נכון, כשכותבים את זה בתוך קוד ה-HTML אין צורך להישאר במגבלות ה-lowercase - אבל כשכותבים את זה דרך JavaScript, צריך להקפיד על זה. וזה הקשר

דונג

New member
אולי אני מוגבל, אבל לא הבנתי ../images/Emo13.gif

האובייקט tree חושף את ה Event שנקרא onselectedindexchange למיטב ידיעותי זהו ארוע צד לקוח. האם אתה טוען שקיים ארוע צד שרת זהה ? אם כן, האם הוא מתקבל ע"י הורדת ה on, והגדלת אותית ראשיות ? ככה זה עובד???

yuval k

New member
לא....

מה שאני טוען זה ככה. האובייקט tree חושף אירוע צד-לקוח ואירוע צד-שרת, ששניהם נקבעים ע"י המאפיין onselectedindexchanged. האירוע נקרא SelectedIndexChanged. עכשיו, כשהשרת רץ על הקוד, הוא רואה שהגדרת את האירוע, ולכן הוא מחפש את הפונקציה המתאימה - אבל בצד-השרת. הפונקציה שלך היא פונקציית צד-לקוח, ולכן הוא לא מוצא אותה. כדי להימנע מזה, אתה מגדיר דינאמית באירוע טעינת הדף (של צד-הלקוח) את האירוע, ואז רק הלקוח מודע אליו, ולא השרת.

דונג

New member
תוספת לתגובה מעלי :

מתוך פונקציית ה run, כיצד אני ניגש למאפיינים של העץ ? ניסיתי : (alert(document.getElementById("myTree").Enabled מדפיס לי Undefined ניסיתי : (alert(document.Form1.myTree.Enabled מוציא לי שגיאת JS שהיא : document.Form1.myTree.Enabled ריק או שאינו אובייקט ניסיתי : (alert(document.forms("Form1").myTree.Enabled גם שגיאת JS. לדעתי הבעה היותר יסודית היא שאני לא יודע כיצד לגשת לאובייקטים בעמוד שלי.. האם יש טעויות בתחבירים שמעלה ?

דונג

New member
../images/Emo41.gif זו השאלה הכי חשובה ../images/Emo41.gif

הכותרת מבלבלת..
מתוך פונקציית ה run, כיצד אני ניגש למאפיינים של העץ ? ניסיתי : (alert(document.getElementById("myTree").Enabled מדפיס לי Undefined ניסיתי : (alert(document.Form1.myTree.Enabled מוציא לי שגיאת JS שהיא : document.Form1.myTree.Enabled ריק או שאינו אובייקט ניסיתי : (alert(document.forms("Form1").myTree.Enabled גם שגיאת JS. לדעתי הבעה היותר יסודית היא שאני לא יודע כיצד לגשת לאובייקטים בעמוד שלי.. האם יש טעויות בתחבירים שמעלה ?

דונג

New member
כנראה שהבעיה היא ספציפית לעץ...

מכיוון שלכפתור אני מצליח לגשת ע"י : "document.Form1.MyBtn.value = "BBB" מדוע לעץ אני לא מצליח לגשת בצורה כזו (ל Property בשם Enabled למשל) ושאלה חשובה יותר - איך אני מושך את ערך (ID) של הצומת שאותה בחרתי ?

דונג

New member
מצאתי משהו... :

אם אני משתמש ב this.clickedNodeIndex בתוך הפונקציה ב JS (למרות שלא עברתי לה שום פרמטר), זה מחזיר לי את מספר הצומת שנבחר, במספור שה IE קובע (בפורמט X.X.X) שאלות חשובות : 1. איך הוא יודע בכלל להתייחס לעץ ? ה this הוא מצביע ל... ? לאובייקט שממנו הופעלה פונקצית ה JS ? 2. מאיפה בכלל המאפיין clickedNodeIndex צץ ? לא ראיתי שום תעוד עבורו (במקרה קראתי באיזו הודעה עליו), איך אני יכול לדעת אם יש עוד כאלה ? 3. והכי חשוב !!! זה לא המספר שאני צריך, המספר שאני צריך הוא ה ID הנסתר שהצומת מעץ מחזיקה. איך אני מגיע אליה ?

gilad g

New member
תשובות ../images/Emo26.gif

קודם כל, אני חייב לומר לך לנסות להשתמש כמה שיותר ב-MSDN וב-references שלו. לא חסר חומר. ה-reference לצד לקוח של ה-Treeview נמצא פה: http://msdn.microsoft.com/workshop/webcontrols/behaviors/library/TreeView/TreeView.asp. ולענינו: 1. כן. 2. הוא נמצא שם, בתיעוד -- חפש טוב. 3. מה אתה רוצה בדיוק לעשות? ספר את המטרה הכללית שלך.

דונג

New member
../images/Emo47.gif ../images/Emo47.gif מממ.... ../images/Emo47.gif

אני מנסה להשתמש ב MSDN, אבל החיפוש שלו גרוע, ואני לא ממש מצליח לנווט בו בהצלחה. אם יש לך טיפים, אשמח מאוד לשמוע
כאשר בניתי את העץ, נתתי לכל צומת בעץ שם (text), שהוא שם הצומת המוצגת למשתמש במסך, ו ID - שזהו קוד של הצומת (מספר פריט למשל), שהוא לא מוצג. כיצד בצד לקוח אני שולף לתוך משתנה JS את הקוד הזה, מהצומת הספציפית שלחצתי עליה ?

דונג

New member
תוספת :

הצלחתי להגיע לזה :
var myAllTree = document.getElementById("myTree"); var myIndex = myAllTree.selectedNodeIndex; var mynode = myAllTree.getTreeNode(myIndex);​
כלומר, אני מחזיק ב"מצביע" צומת שנבחרה. אני רואה את המאפיינים שלה ב MSDN, אבל לא יודע כיצד להמשיך... (אני רוצה את הקוד של העץ)

למעלה