שירה../images/Emo26.gif../images/Emo51.gifרבה רבה..../images/Emo140.gif

אז אם יש לי 655 במצרף- אין סיבה לעשות גם פסיכו? (אלא אם אני ארצה פתאום ללמוד רפואה או משהו כזה) יש איזשהו מקום שאפשר לראות בו את תנאי הכניסה לחוגים השונים באוני' (לדוג' רפואה, מחשבים, מת',משפטים וכו')?

TRIPLEfnH

New member
מסכים

אני מסכים עם שירה. ציון מתחת ל 600 זה לא משהו, כאשר מתחת לממוצע ((535 זה כבר דיי מבאס. 600-650 זה יפה\סביר\לא רע, 650-700 מכובד לכל הדיעות. מעל 700 כבר אפשר להשוויץ כאשר 750+ זה כבר עילוי, אלא אם כןזה 800 ואז זה כבר גובל בדפיקות. היתי רק מוסיף, שכדאי לבדוק איך הציון מתחלק כי יכול להיות מישהו עם 140+ בחלקים של הכמותי והאנגלית, אבל עם 100 בקושי בעברית, אז יש לו משהו כמו 650, אולי אפילו פחות, אז הוא לא יודע עברית, אבל יש לו יכלת מתמטית גבוהה מאוד ואנגלית טובה. ויש גם מקרים הפוכים של כאלה עם עברית מצוינת ורמה מתמטית גבוהה, אבל מה לעשות ? אנגלית זה לא הקטע שלהם, והם גם לא יגיעו ל 700.

Kiru

New member
ולמרות ההסבר המפורט...

אני עדיין לא מצליח להבין איך ציון של 550 שונה מציון 750, במידה ושניהם מספיקים כדי להתקבל ללימודים המבוקשים. מה, הציון הזה הוא מטרה בפני עצמה?..

ממש תשובה "מדעית"...

"...הסביבה מחשיבה 650 כציון גבוה, מ-700 כציון גבוה מאוד, מ- 750 ומעלה... זה כבר מטורף..." באמת סולם יפה ומרשים... מאיפה הנתונים האלה? תקראי את המאמר שלי על עד כמה הפסיכומטרי מראה על חכמה ותראי שבדיוק על זה אני מדבר. הסולם שיושב לך (ול"סביבה") בראש הוא מעוות ולא נכון. תחשבי כמה דקות על זה שחצי מהנבחנים מוציאים פחות מ-550. תעכלי ותפנימי את זה, ואז תקלטי עד כמה ציון 600 הוא ציון מעולה. אני אתן לך דוגמא, נניח ותכונת הגובה אצל בני האדם לא היתה משהו שאפשר להעריך בעין, וכל המידע שלך לגבי גובהם של חברותיך היה מה שהם מספרים לך. אזי אני בטוח שהיית חושבת שכל מי שהיא 175 היא בגובה סביר וכל השאר ממש גמדות וסביר להניח שלא היית מכירה יותר מאחת-שתיים שיודו שגובהן פחות מזה. תנסי לספור את כמות האנשים שאת מכירה שעשו פסיכומטרי ואף פעם לא שמעת כמה הם קיבלו. הרעיון הוא שתכללי בספירה אנשים שאם הם היו מקבלים 700+ אז כן היית שומעת על הציון שלהם. האם עכשיו את מקבלת סדרי גודל נכונים? שוב, מה שחשוב זה מה שהאוניברסיטה חושבת על הציון של המועמד ולא "הסביבה" או אף-אחד אחר, לכן כל הדיון הוא שטותי. כבר נתקלתי בכמה אנשים שנבחנו שוב רק כדי שיהיה להם ציון יותר גבוה שיהיה להם במה להשוויץ. אין יותר פתאטי מזה.

TheNightMan

New member
לדעתי

זה באמת מוזר אני לא מבין אני חיפשתי בחברי אנשים שקיבלו פחות מ550 ולצערי לא מצאתי אני לא כל כך מאמין שעל כל 800 יש 200 ועל כל 700 + יש 300 - אני מכיר איזה עזר איש עם 700+ (שהוכיחו לי שקיבלו) ואני לא מכיר אפילו אחד שקיבל פחות מ 550 או אפילו 600 נ.ב אני נבחן באוקטובר שלחתי תופס לפני שבועים ולא ענו לי עדיין האם צריך לדאוג ? ואם כן אז למי להתקשר ?

הלכתי לאיבוד...

חבל שלא טרחת לפסק את ההודעה שלך. אני אנסה לקרוא שוב מחר

Krishi

New member
דעה שונה לגמרי

ציון גבוה או ציון "טוב" כמו שאתם אומרים הוא שונה מאדם לאדם... לפי דעתי ציון גבוה מאוד או ציון טוב מאוד בשביל כל אדם זה הציון המקסימלי שהבן אדם הצליח להפיק מעצמו. השאלה אם זה מספיק כדי להתקבל לאנשהו או כדי להתקבל לאן שהבן אדם רצה זאת שאלה אחרת כבר...

לא הבנת אותי....

אני באמת מצטער אם נעלבת - זה ממש לא היה בשביל להעליב או משהו. כשכתבתי פיסוק לא התכוונתי לפסיקים ונקודות אלא בעיקר למעבר לשורה חדשה בסיום כל פסקה והפרדה בין נושאים. את לא יכולה לרשום הודעה ברצף כמו שאת מדברת, תתחשבי באחרים שקוראים אותה. פשוט קיבלתי גוש של מלל, שהיה לי קשה לעקוב אחריו בשעה 12 בלילה. הלכתי לאיבוד פעמיים והתיאשתי, (לא יודע - אולי יש לי דיסלקציה?). עכשיו אני אנסה לקרוא את זה שוב ואענה לך על כל הנקודות שהעלית.

שירה בואי לפה

יש רק תשובה אחת מדויקת לשאלה שהיא שאלה: המדד האיכותי, היחידי והמדויק כדי לדעת אם ציון הפסיכומטרי הוא טוב או לא זה אם הוא מספיק לך להתקבל למקצוע שלך או לא. ואז את באה ואומרת לי משהו שמשתמע ממנו "בוא לא נתיפיף ונגיד לילדה את האמת". ואז פורשת סולם עם ציונים מדויקים + הערכות לגבי כל סולם. אז אני חוזר ואומר - זה טעות לחשוב ככה. כל הסולם הזה של "הסביבה" מאוד מוטעה.
הפניתי אותך להודעה (בטאג ליינס) "האם הפסיכומטרי מראה על חכמה?" רק בגלל שיש שם הסבר המפרט למה לפי דעתי הסולם של ה"סביבה" הוא לא נכון. לא בגלל שחשבתי שאמרת שהפסיכומטרי מראה על חוכמה.
לא הבנתי איך הסקת מדברי שבגרות טובה קשורה איכשהו לחוכמה... אשמח אם תסבירי את זה אבל בכל-אופן זה ממש לא דעתי (ממש לא חושב ככה). אני מגדיר בגרות טובה כ- -10.7 -10.5 או יותר, שכן זו בגרות שמאפשרת להתקבל לרוב המקצועות עם פסיכומטרי 500-630 שזה בערך הטווח שרוב האוכלוסיה נמצאת בו.
לגבי האנשים שנבחנים שוב - אני לא כ"כ חושב שהסברה שלך נכונה לגבי האנשים שאני מכיר אבל הכל אפשרי.

השאלה הגדולה היא "מעולה מה?"

בתור ציון במבחן שהרוב הגדול מקבלים 530 - כן, 600 זה ציון "מעולה" בתור נתון לקבלה ללימודים - 600 זה ציון "סביר" מכיוון שהוא מצמצם את המסלולים הטובים שאפשר להתקבל אליהם ללא "בגרות טובה" (כפי שהגרדתי בהודעה קודמת). (שימי לב שגם לא הגדרתי מה זה "מסלולים טובים" ומה זה "מצמצם", שום דבר לא מדויק.)

אז אנחנו מסכימים בסה"כ אבל

אני עדיין חושב שלא צריך להנציח את סולם הציונים המעוות של ה"סביבה" על גבי פורום זה.

../images/Emo26.gifשאלה......./images/Emo36.gif

יש לי שאלה על הציון של הפסיכו: מעל איזה ציון זה נחשב טוב
(אני יודעת שזה דבר יחסי), אבל לדעתכם איזה ציון נחשב טוב
איזה ציון יספק אתכם
650 נחשב טוב (יחסית)
(לא למישו שרוצה ללמוד רפואה כמובן..) 1000 תודות לכל מי שיענה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif לא מסכימה עם הדבר האחרון -

מי שמעולה בכמותי ועיברית, ואנגלית זה לא הקטע שלו, אבל רמת האנגלית היא סבירה, כן יש לו סיכוי ל700 <כי המשקל של האנגלית הוא פחות מהמשקל של כמותי ומילולי>

symptoms

New member
אני אסביר לך למה זה שונה../images/Emo59.gif

כי עם 750 אתה יכול להתקבל למה שאתה רוצה בלי בעיה. עם 550 האפשרויות שלך מוגבלות. רעות

../images/Emo26.gif../images/Emo141.gifאממ.. יש לי עוד שאלה-

מעל כמה בפסיכו צריך כדי ללמוד באוני' את מקצועות הבאים:
מתמטיקה
אדריכלות
אומנות
מדעי העם והמדינה
משפטים
כימיה
מחשבים תודה רבה מראש

כל הפואנטה של מה שאני אומר

זה שכל אחד ילמד טוב, יוציא את הציון שלו ויהיה מאושר איתו - במיוחד אם הוא מספיק לו להתקבל למה שהוא רצה איפה שהוא רצה. אנשים עם ציונים נמוכים חיים עם רגשות נחיתות בגלל תפיסה לא נכונה שיש לאנשים לגבי הציונים. זה כמו ש90% מהבנות מרגישות מכוערות רצח כשהן רואות בטלויזיה ובמגזינים רק בחורות מהממות ודקיקות.

Kiru

New member
אני דווקא מכיר...

ולא מעט. זה לא נראה ככה, בגלל שיש הרבה אנשים שניגשים יותר מפעם אחת ולכן הסטטיסטיקה הזאת מטעה (כי כל אחד יגיד את הציון הגבוה שלו בלבד).

למעלה