l i t a l 25

New member
שלום אשמח עזרה ביעוץ לפני קניית מחש נייד

ערב טוב לכולם אשמח את עזרתכם אני מחפשת מחשב נייד ללימודי גרפיקה ואני לא יודעת על מה ללכת אני רק יודעת שהתקציב שלי הוא עד 6000 ואני מחפשת מחשב טוב וחזק עם אחריות שיהיה איכותי ולא אחד שכל כמה חודשים אצתרך לשלוח אותו לתיקון אני גם מחפשת חנות מחשבים אמינה שלא עובדת בעיינים וגם רציתי לשאול האם אפשרי לקנות את המחשב אצל היצרן למשל כמו HP הרי יש להם חניות לגבי שאר החברות אין לי מושג עם יש להם חניות תודה מראש ליטל המשך ערב נעים ושבוע טוב!

יאיר B

New member
ליצרנים אין חנויות בישראל אלא רק בארה"ב או

מדינות אחרות בחו"ל. בארץ, זה לא משנה איפה את קונה את הנייד. את האחריות בכל מקרה תקבלי מהיבואן (וכנ"ל אגב אם תקני אותו מהחברה בארה"ב - השירות ינתן, אם ינתן [כי לא לכל המחשבים יש אחריות בינלאומית!] ע"י היבואן בארץ). אגב, חנויות לא יכולות לעבוד עלייך בעיניים בגלל שהן רק משנעות את הנייד (הוא מורכב כולו במפעלי החברות בחו"ל). הדבר היחיד שצריך לשים לב זה שעל המחשב כתוב מספק הדגם שהזמנת. מחשבים מחברות הגדולות לא צריך לשלוח לתיקון כל כמה חודשים (אבוי אם זה היה כך). זה כמובן בתלות לאיך שאת שומרת עליו. לגבי מה שאת רוצה: האם מדובר בגרפיקה דו ממדית או תלת ממדית או שניהם? זה בגלל שלגרפיקה תלת-ממדית צריך כרטיס מסך חזק, דבר שמייקר את החבילה.

l i t a l 25

New member
היי יאיר תודה רבה על תגובתך המהירה

צהריים טובים! לגבי השימושים בגרפיקה הם יותר לכיוון דו ממדית אולי יהיה מעט על תלת ממדית בכמה זה מייקר את החבילה? משהו משמעותי? 1000 שקל יותר? אני בחורה אחראית ואני שומרת על הדברים בצורה טובה ביותר. לא הבנתי למה התכוונת לדבר שצריך לשים לב אליו התכוונת לספק? או לדגם אשמח עם תסביר שוב. אשמח להמלצות על ניידים עד 6000 אפשרי לחרוג ב300-400 ש"ח תודה מראש ליטל

l i t a l 25

New member
אוי זה גלש לדף שני יאיר אני אשמח עם תענה

מקווה שזה יקפוץ בחזרה לדף הראשון תודה מראש אירית

יאיר B

New member
תלת-ממד זה אומר כרטיס מסך יעודי (כלומר כזה עם

זיכרון משלו). זה ייקר את העניין (בכמה? תלוי בסוג הכרטיס, יכול להגיע ל-500-1000 לדעתי). בעיקרון אינטל הם כרטיסים לא יעודיים, ATI הם יעודיים (ומ-nVidia כדאי כרגע להימנע). לגבי הספק: בחנות את אמורה לקבל נייד ארוז בתוך קופסא מקרטון סגורה (לפעמים פותחים אותם בארץ כדי להכניס ספרות או דברים אחרים לאריזה ואז סוגרים שוב עם סרט של החברה בדרך כלל). לכל נייד יש דגם ותת-דגם. זה רשום עליו, בדרך כלל מאחורה. בדקי שתת הדגם תואם למה שהזמנת (אם למשל ביקשת דגם של HP שתת הדגם הוא 6003, בדקתי שאכן כתוב 6003 על המחשב). לגרפיקה דו ממד אפשר להסתפק גם בכרטיס של אינטל, מעבד קור-2-דו כדאי (איזה T7 נניח יספיק בהחלט), 2GB או יותר זיכרון, כל השאר סטנדרטי. מציע לחפש איזה דל שיש לו שלוש שנים אחריות (אחריות בניידים זה חשוב, גם אם את בחורה אחראית). למשל אינספירון 1525 יכול להתאים: משהו נחמד לדו-ממד: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=710847 ועוד משהו נחמד: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d630-160gb-t8300.htm לנ"ל צריך להוסיף זיכרון + מערכת הפעלה (ואנחנו עדיין בטווח של 6000 ש"ח).

l i t a l 25

New member
היי יאיר תודה על התגובה אין לי בעייה להוסיף

עוד 500 שקלים זה לא רציני אפילו עוד 700 חשבתי שיותר אשמח עם תמליץ לי על נייד לשימוש גם בתלת מימד ודו מימד ודרך אגב מה לגבי המחשבים החדשים של HP? האם הם טובים לשימושים שלי? תודה מראש ליטל

l i t a l 25

New member
יאיר היי כנראה ששוב ההודעה קפצה ולא ראית

מקווה שתראה הפעם ושוב תעזור לי אני ממש מודה לך על עזרתכם ועל הקדשת זמנך המון תודה ליטל

RoyBO

New member
יאיר, מתי עוברים למערכת החדשה?

כבר שבועיים כתוב לי פה למעלה שעוברים "השבוע" למערכת החדשה, יש לך מושג?

יאיר B

New member
השבוע? ../images/Emo6.gif

אין לי מושג. נאמר לנו שב-15 לחודש הישנה תרד. עכשיו עם הבלאגן שיש עם העולמות החדשים, לך תדע מה יהיה...

למעלה