מתייעץ אתכם...

לאקסית שלי יהיה עוד מעט יום הולדת. אנחנו בקשר טוב אבל לא רציף, מידי פעם מאחלים חג שמח, שנה טובה, וכו'... מדברים בקטנה. בתקופה האחרונה היא עוברת משבר קטן ואני חושב שמן הראוי יהיה להתקשר ולשאול אותה מה שלומה ולאחל לה יום הולדת שמח. החברה שלי יודעת על השיחות האלו, אני לא מסתיר ממנה שום דבר, והיא לא אמרה לי אף פעם שהיא מתנגדת לכך. (את האקסית היא מכירה רק מהסיפורים) השאלה שלי היא האם להתקשר לאקסית בנוכחות החברה? ועוד שאלה קצת יותר נועזת- האם לתת לחברה לדבר עם האקסית? (האקסית לא יודעת עדיין שיש לי חברה...) והשאלה הכי נועזת... האם להפגיש בין שתיהן?? [כן, אני מודע לעומק השריטה שלי...
]

הסיפור מאחורי השאלה...

השאלה הזאת כבר בתחתית העמוד עם רגל אחת לעמוד השני... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=214&msgid=110282558 אני בת הזוג המדוברת של שואל השאלה. אין לי בעיה שידבר עם האקסית, לא משנה לי אם זה בנוכחותי או לא (והוא תמיד מעדכן אותי כשהיא שולחת מייל/סמס או מתקשרת/משאירה הודעה, שזה בתדירות יחסית נמוכה) את הקשר שלהם הם סיימו לפני המון זמן, מתוך אהבה והרבה כאב, לא היו שם ברקים, רעמים, מריבות, וכו'... היום הולדת שלה כבר היתה, הוא התקשר לאחל לה מזל טוב, היא שמעה אותי ברקע (מדברת בטלפון השני) וכך שיחת הטלפון התגלגלה עלי שתי דקות אחרי הוא הביא לי את הטלפון לדבר איתה (משהו שלא האמנתי שיקרה בחיים!!)... היא עוד ניסתה להגיד לו ש-מה פתאום לדבר איתי, ואני אחרי השיחה איתה ניסיתי להסביר לו למה לא היה נראה לה לדבר איתי (וגם למה זה היה מאד הזוי ומוזר שאני דיברתי איתה...), וכך זה התגלגל לפורום (סוג של "תכתוב ותראה איך יגיבו לך...", וכמובן בסוף "ותראה שאני צודקת"
) האמת היה מאד נחמד לדבר איתה, מהשניה הראשונה כבר "התחברתי" לראש שלה (מממ... מעניין למה...), והשיחה היתה מאד זורמת. (אחר כך היא אמרה לו "אתה בידיים טובות והיא בידיים מצוינות") להפגש? לי אין התנגדות למפגש כזה, מי שצריך לחשוב פעמיים אם הוא מוכן לכזה מפגש זה בן זוגי, כי הוא זה שהיה איתה בקשר ולא אני, מבחינתי זאת מישהי שאני מכירה אותה מהמון סיפורים ושיחת טלפון אחת... תודה על התשובות שלכם!

Hypnotize

New member
תאחל לה מזל טוב עם או בלי חברה שלך

זה לא כל כך משנה. אם אתה עם חברה שלך בזמן שאתה רוצה להתקשר, תתקשר. לגבי שיחה בינהן- מיותר. לגבי מפגש- גם כן מיותר.

Svetik In Love

New member
לאא

למה כל כך חשוב לך להפגיש את האקסית והנוכחית?..... קצת מוזר הקטע הזה. בכל מקרה, עדיף שלא.

Hypnotize

New member
בכלל לא מפריע

הוא ציין שהם בקשר לא רציף, של איחולים אז אתה חושב שהוא צריך להתקשר במיוחד ולספר לה?

tb27

New member
לא אחי פשוט לא

איזה אומץ יש לך אחי!!!!!! אל תעשה את זה זה יגרום לך נזק ! תתקשר אליה ותתן את הכבוד שאתה חושב שראוי לה רק תדאג לא ליד בנוכחית . היא תגיד לך עד מחר שזה לא מפריע אבל זה יעשה לה לא טוב אז עדיף לא בנוכחות שלה . ואל תקריב בין שני העולמות האלה שנקראים האקסית והנוכחית . בהצלחה

neta1979

New member
דבר אחר אני לא מבינה - למה אתה משקיע באקסית

כל כך הרבה מחשבה? אני יכולה בהחלט להבין שאם היא נמצאת בתקופה קשה ו/או יש יומולדת - מרימים טלפון, למה לא. אבל - 1. אין שום סיבה שבעולם שהאקסית לא תדע שיש לך חברה. החברה היא החיים שלך עכשיו, לא האקסית. 2. גם אם הייתה לחברה שלך בעיה עם זה, החברה הייתה צריכה לדעת משיחת הטלפון ו/או הקשר. סודות יובילו אותך לשומקום. ואתה תהיה שם לבד 3. להפגיש ביניהן יביא רק צרות. בשביל מה? אם נפגשים במקרה, ניחא. כולם מנומסים והכל בסדר. אבל אל תשכח שיש פה בחורה שהייתה איתך פעם ומולה עומדת בחורה שנמצאת איתך עכשיו - קנאה תהיה שם, משני הצדדים. ולא, לא נראה לי שהן יסכימו לשלישיה
4. לתת לחברה לדבר עם האקסית - ע"ע 3. 5. לסיכומו של עניין - תגיד לחברה שכך וכך עובר על האקסית + יומולדת, תרים טלפון (עדיף בנוכחות החברה כדי שהיא לא תחשוב שדיברת שלא בנוכחותה בכוונה) ונגמר הסיפור ובקיצור - לא ליצור דרמות שלא קיימות! בהצלחה

הזוייה

New member
לא מצליחה להבין מדוע אנשים מתעקשים

לשמר את האקסית כאילו הייתה מֶדַלְיוֹן שסבתא הורישה אותו לעד. להשתמש בה כ-החברה הטובה, אשת הסוד ולהמשיך בקשר איתה במקום להעצים את הקשר ולתת הזדמנות לחברה הנוכחית להפוך להיות אשת הסוד, והחברה הכי טובה. הרי היו לך יחסים אינטימיים איתה.כמה נוח לה לאקסית להרים טלפון ולספר שרע לה ולדבר עם זה שיודע את כל החוזקות והחולשות שלה כדי שתחבק, תגלה אמפתיה ותרוץ להושיט לה יד. אקסית כשמה כן היא-EX שייכת לעבר, וכך צריך לעשות להתנתק ממנה בנחישות וביעילות. היא הרי לא גיבור רומי שצריך לשנן ולזכור כמו אירוע היסטורי נדיר. אני מרגישה שמיצי הקיבה מתפרצים לי כשמדברים עם האקסית ושהקרבה הזו שלהם עושה אותי חולה. ברגע שתרפה מהאקסית, וכל התאריכים והזיכרונות שלכם ייעלמו, אתה תתפנה לחיים חדשים עם הבחורה שיש לך ושהצהרת בפניה שאתה אוהב אותה. כל עוד האקסית באזור, אתה מתנדנד ובעיקר משקר לעצמך.

noziz mum

New member
יש אקס ויש אקס, אל תכלילי...

יש אקס שחובה להתנתק ממנו בהקדם האפשרי ויש אקס שכדאי מאוד לשמור איתו על קשר ועל החברות. את ממש לא יכולה להכליל, זה שלך זה לא הצליח לא אומר שלאחרים זה יהיה כך...

הזוייה

New member
את אתה, רק השד יודע לפי הניק מי זה.

אז אתייחס לזה כנקבה, למה. כי ככה. את נשמעת כאילו גנבו לך את הצעצוע האהוב.ובאת ממדעי החיים עם ספר חוקים שבו כתוב שיש כזה ויש כזה. כשכותבים הודעה כל אחד בא עם תגובה מעולמו הפנימי במיוחד שביחסים שבינו ובינה אין תוכן מערכתי חד משמעי, או פסק דין מדויק על מה מותר ומה אסור, שכך לא נעים לי לאכזב את הטרוניה שמזמזמת לך שלי זה לא הצליח (רק אלוהים יודע מאין הגעת למסקנה המוזרה הזו). אני בקשר עם האקסים שלי, כי ידענו לסיים את הקשר ברוח טוב ובחברות. ההבדל הוא שאנחנו לא בקשר על בסיס יומי, שבועי או חודשי. אלא כשמרגישים צורך לדבר וכשכל אחד יודע את הסטאטוס של השני ולא מנסה להחזיר שבויים ולחזור לימי עדן, כי כל אחד הבין שנפרדנו בגלל שזה פשוט לא התאים. סוף שבוע נעים ורוח חיוביות חבל להתלהם ולנשוף גיצים כשאין על מה.

למען האמת

יש שאלה עוד יותר נועזת. אתה מוזמן למצוא אותה בעצמך. אם לא תצליח - יש כמה פורומים מתאימים לשאול בהם. וברצינות - צריך לאזן קצת חלק מהשטויות שאמרו לך (במיוחד בתגובה שלפניי), ולציין שאין כל רע בקשר חברי שנמשך בין בני זוג לשעבר, כל עוד הם מרגישים שזה מתאים להם, לא פוגע בהם ולא מפריע להם להמשיך בחייהם לחוד (כולל, כמובן, חיי זוגיות של כל אחד לחוד). הטענה ש"עד שלא תתנתק מהאקסית לא תוכל באמת להתחבר למישהי חדשה", בתור טענה כללית ועקרונית, היא סתם קשקוש שטחי, שלא ראוי להתייחס אליו ברצינות. אתה צריך לזהות מה שמתאים לך ולבת זוגך לשעבר (וגם לבת זוגך הנוכחית, גם היא קשורה לכך), ולפי זה לפעול, לא לפי הכללות חרטיקה סתמיות. יחד עם זאת, באמת לא ברור למה ובתור מה אתה מתעניין בחיבור בין חברתך לשעבר והחברה הנוכחית. האם זה מתוך רצון אנושי-חברי פשוט לקרב ביניהן? מתוך מחשבה שהחברה הנוכחית תוכל לעזור או להשפיע איכשהו לטובה על מצב החברה לשעבר? תקווה שתוכלו להיות סוג של שלישיית חברים? (אני שואל ברצינות.) מוטיבציה אחרת? ומה החברה הנוכחית (שטוב שאתה לא מסתיר ממנה דבר, והיא יודעת על הקשר עם הלשעבר) אומרת על כך? ולפי היכרותך עם החברה לשעבר, איך נראה לך שהיא תקבל חיבור כזה? בקיצור - נסה לברר מה המוטיבציות והעניין, איך הדברים מתאימים ועל איזה מין חיבור מדובר פה, הן מבחינתך, הן מבחינת הנוכחית והן מבחינת הלשעבר, ואז תוכל להחליט. יפה שאתה מתעניין בחברה לשעבר, דואג לכך שהיא נמצאת כעת במשבר קל, ורוצה לברך אותה. לפעמים מתאים לתווך בין מכרים וחברים שונים ולהכיר ביניהם, אבל בהחלט לא תמיד.

שלום

אם אתה מחבב את האקסית, אין סבה שלא תפנה אליה ותשמח אותה. אם יש לך קשר עם האקסית כמו ידידות, אפשרי מאד ויכול להיות נחמד שתשתף את חבריך האחרים כולל בת הזוג בקשר ביניכם. מותר לך לשמור ידידות עם האקסית, אבל לא ליצור אתה זוגיות כשיש לך מישהי אחרת.

למעלה