• פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

liti

New member
המלצרים משלמים למעביד???

ברשת יוטבתה החלו לגבות מהמלצרים 23 ש"ח לשעה מהטיפים אותם הם מקבלים, מהם מחזירים להם 17.56 ש"ח - שכר המינימום במשק - כמשכורת, ובסופי השבוע אפילו גובים מהם יותר!!! לקרוא ולא להאמין

ycyclop

New member
חוקים מוזרים בישראל

לפי מה שקראתי לפני אי אילו שנים, מסעדות מחויבות לדווח על טיפים כאל הכנסה ולשלם עליהם מיסים. הן אמורות לשלם משכורת אך לא חייבות להעביר את הטיפים לעובדים. לא זוכר את כל ההגדרות המדויקות, אבל שורה תחתונה היתה שהמלצרים יפגעו ולא המסעדות.

SigurRos

New member
דבר המחוקק../images/Emo88.gif

לפי החוק,מסעדות ומני עסקי האבסה ודומיהם,מחוייבים לשלם משכורות למלצריהם ואל להם להניח את גורל מלצריהם בידי הסועדים הקמוצות. רשת יוטבתה עשתה ניצול ציני של תגי החוק תוך שהיא משלמת למלצרים מתוך כספי הטיפ שהם מקבלים עבור חינניותם ומעבר למסגרת השכר לה הם זכאים מן הרשת {שהרי למסעדות,להזכירכם אסור לגבות בנפרד דמי תשר},ולא זאת אף זאת שאינה מוציאה מכיסה הפרטי לשלם לעובדים,כי אם היא עוד מרוויחה על גבם ומחייכת כל הדרך אל הבנק. באם אינני טועה,האינסטינקט הבסיסי שלי היה מוליכני לחשוב כי מדובר כאן על עבירה על חוק עשיית עושר ולא במשפט.וכל זאת מדוע?! כיוון שהרשת המטורללת הזו גובה מעובדיה כספים שלא עפ"י זכות שבדין שהרי ככל שידיעתי משגת אין ולו דין אחד בישראל המזכה מקום עבודה לגבות מעובדיו כסף עבור עבודתם הם עצמם,כי אז היא חייבת בחובת ההשבה למלצריה את שווי הנגבה ועל אחת כמה וכמה ובראש ובראשונה,את הפרש הסכומים שבין המרווח למשולם דה פקטו על ידם. יתרה מכך חוזה ההעסקה התמוה עליו מוחתמים המלצרים הוא חוזה פסול וניתן לביטול בטענת עושק לפי חוק החוזים כמו גם נוגד את תקנת הציבור. בושה וחרפה
אני מריח כאן תביעה ייצוגית....לא לוותר להם!!!!!!!!!

Springy

New member
בתור אחת שמילצרה ביטבתה...

עד לפי 4 שנים, גם אני לא מוכנה להיכנס ל"מסעדה" הזו יותר. זהו מקום בלתי נסבל שמנצל את העובדים שלו ואת גילם הצעיר ומעניק להם יחס מחפיר. זהו לא הביזיון היחד. מימי עבודתי שם זכורות לי השפלות נוראיות מצד הצוות המנהל, גם בפני הלקוחות, ארוחות קמצניות להפליא (מי שרצה לשדרג את הארוחה שלו נדרש לשלם עבורה), וה-שערוריה בעיניי: נפוצה היתה תופעה של לקוחות שסועדים את ליבם ובורחים מן המסעדה בלי לשלם. המלצרית האומללה היתה חייבת לשלם את החשבון של הנמלטים. בקיצור: להתרחק משם!

כוכה

New member
לדעתי צריך לארגן חרם צרכנים ברשת

ליטי - את עם הקשרים שלך בקהילות - מה דעתך???? וגם לפרסם בעיתונות.

meravbr

New member
אנחנו כבר מזמן לא דרכה רגלינו

ביוטבתה... כשהיינו צעירים (ואולי יותר יפים...) אהבנו ללכת לשם בזכות הסלטים הענקיים שהיו (והפרוטה, מה לעשות, עוד לא היתה בכיסנו למסעדות טובות יותר...). אבל כשנתקלנו כמה פעמים בסלט שחתכו את ירקותיו לפני כמה שעות טובות + שפכו תירס וטונה מהקופסא עליו, הבנו שזה לא זה, ונטשנו לתמיד...

liti

New member
העיתונות כבר מעודכנת,

ואני אשמח תמיד לפרסם מקרים כאלה (למרות שאשמח יותר אם מקרים כאלה לא יהיו). עם כל הכבוד לעובדים של יוטבתה, אני לא הייתי ממשיכה לעבוד במקום בו אני יודעת שמנצלים אותי ועוד באופן בלתי חוקי ולא הייתי עוברת על כך בשתיקה (ע"ע בית הדין לעבודה). לא יותר פשוט להדביק על המצח מדבקה גדולה בה כתוב "פראייר"?

Springy

New member
פראיירים

רוב העובדים במקומות כמו יטבתה ודומותיה (ברמה וביחס) הם צעירים, ואין להם הרבה אופציות. מקומות כמו יטבתה אינם דורשים ניסיון קודם, ומאפשרים לעתים לצעירים תחת גיל 18 לעבוד. מי שמוגבל במקומות העבודה המוצעים לו בוחר לעתים להתפשר על מקום עבודה נצלן ובלתי נעים, כיוון שאחרת ימצא את עצמו מובטל... כמו כן, בגילאים אלה עדיין אין יותר מדי ידע לגבי מה מותר ומה אסור למעביד... ויעידו על כך הצעירים הרבים שעדיין עובדים תמורת טיפים בלבד, ובתנאים לא תנאים אחרים, וכל מי שאי פעם מילצר ב"מסעדה" מסוג זה...

למעלה