שיר ליום

../images/Emo105.gifשיר ליום../images/Emo105.gif

אמונה עיוורת מילים: רמי פורטיס לחן: ברי סחרוף רצועה מספר 3 מתוך "הכל או כלום" אלבום הסולו הראשון של ברי. השיר התפרסם בטעות בשם "הכל או כלום" גם בגלל שם האלבום בו הוא נמצא ובעיקר בגלל ששלושת המילים האלה חוזרות בהדגשה בפזמון. אתם מוזמנים לדרג את השיר, לכתוב משפט אהוב ולהוסיף פרטים מעניינים. מילות השיר באמונה עיוורת, אני צועד על פי תהום כמו אבן מתגלגלת שעומדת במקום אחכה לך עד החיוך האחרון אולי אנחנו שנינו אנשים שמדברים בשפה של סימנים אני קורא לך לגרש את השדים הכל או כלום כבר אין לי כח הכל או כלום אני זועק מחבק את הלילה בזרועותי הרעבות הכל או כלום כבר אין בי רוח הכל או כלום אני דועך מחבק את הלילה בזרועותי האוהבות התמימות חדה כמו תער היא חותכת מבפנים באהבה סוערת נשארו רק רסיסים אני קורא לך לגרש את השדים באמונה עיוורת אני צועד על פי תהום כמו אבן מתגלגלת שעומדת במקום אחכה לך עד החיוך האחרון הכל או כלום כבר אין לי כח הכל או כלום אני זועק מחבק את הלילה בזרועותי הרעבות הכל או כלום כבר אין בי רוח הכל או כלום אני דועך מחבק את הלילה בזרועותי האוהבות

4.5

"הכל או כלום, כבר אין בי רוח, הכל או כלום אני דועך" הוויתור הזה נעשה בצורה כל כך יפה שפשוט אי אפשר שלא לשים לב ולא להתרגש, שורה מדהימה, שיר מצוין.

5

שיר שעושה..נעים.. (זאת הדרך היחידה לתאר את מה שהשיר הזה גורם לי...) השיר הזה הוא פשוט הרמוניה די מטורפת של טקסט מעולה, מוזיקה מצמררת והקול של ברי.. אוי, הקול של ברי. כל כך עמוק
..כל כך.. טוב די הילה |נושכת שפתיים| מספיק! באהבה סוערת נשארו רק רסיסים איזה שיר, איזה שיר
אחד האהובים עלי.

Niv Ishaki 0034

New member
5

אני מת על השיר הזה, אחלה שיר בעיני. "באמונה עיוורת אני צועד על פי תהום כמו אבן מתגלגלת שעומדת במקום" אחחחח

המממ

New member
10!!!

אבל אפשר רק 5... אם היה אפשר הייתי נותנת יותר. אחד השירים האהובים עלי ביותר. פורטיס כותב מילים בצורה מופלאה, המנגינה מופלאה והשיר הזה פשוט יפה. משפט: "הבדידות חדה כמו תער, היא חותכת מבפנים". וזה הבדידות, לא התמימות! לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

מתןפ

New member
זה מורכב..

טקסט - 5, לחן - 3.975, ביצוע אולפן - 2 ביצוע בהופעה, ביצוע אקוסטי בהופעה נהדר, הקול ה"מסוקס" כמו שנאמר לא מעט.. יופי של שיר

Keitarou

New member
5 אין שום ספק בעניין! =)

"התמימות חדה כמו תער היא חותכת מבפנים " התמימות?! עד עכשיו הייתי בטוח שזה הבדידות!!

מתןפ

New member
התכוונתי גם כמטאפורה

הרי גם בדידות לא יכולה לחתוך באמת.. תמימות גם כמטאפורה לא יכולה לחתוך (או שכן?)

זה העיניין במטפורה

2 מילים מעולמות שונים שמתחברות למושג אחד. (וכן אני יודע שזאת לא ההגדרה המדוייקת, סילחו לי, מעולם לא נכחתי בשיעור לשון)

מתןפ

New member
חחח אתה מצחיק אותי

העניין במטאפורה נכון כמו שאמרת צירוף מילים בלי שומקשר בין העולמות אבל עם האתמה מלאה.. בדידות חדה כמו תער כלומר קשה להיות לבד.. זה חותך אותך. תמימות לא יכולה להיות חדה מבין דבילי בוי?

אני אסביר שוב

עילג שכמותך. לפני זה רק אזכיר את הנוסחה שוב. 2 מילים מעולמות שונים בעלות שונה ומתחברות לצמד מילים שיוצרות משמעות אחת. הבדידות חדה כמו תער - הבדידות כואבת, היא יכולה "לחתוך" אותך (או וואאבר, אני מפרש זאת בספונטניותרק לשם ההסבר) התמימות חדה כמו תער - התמימות כל כך ישירה ואמיתית שהיא חדה כמו תער. מטפורה היא מטפורה, זה לא חשוב מה ההית שם לפני התער. זה היה מקבל את אותה המשמעות גם אם היית שם את המילה אדישות, למרות שזאת היתה מטפורה גרועה:) ובכלל, מי אמר שבדידות יכולה להיות חדה ותמימות לא? גלינג גלינג, וואטס דט? דיס איז דה ווינינג באזר:) קפיש? או ששוב תעביד מסטול עייף בפרך?

למעלה